SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #101  
Old 01-08-2022, 03:58 AM
boukmandutty boukmandutty is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Norman OK
Posts: 182
@Nyplayer do you get the issue every now and then where a TVE channel might take a few extra seconds to turn and throw up errors before it finally does?
Reply With Quote
  #102  
Old 01-08-2022, 07:39 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,798
Quote:
Originally Posted by boukmandutty View Post
@Nyplayer do you get the issue every now and then where a TVE channel might take a few extra seconds to turn and throw up errors before it finally does?
Yes I try again and it works trying to see if that has anything to do with tuning timing... I am also going to try Raw as opposed to FFMPEG consumer.
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
  #103  
Old 01-08-2022, 10:39 AM
hb4 hb4 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 342
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
Any reason why you are transcoding those channels ? I do a simple remux on 99% of my channels and the few I cannot tune I transcode ..
I think I was using this code that I copied from a earlier post on this thread:

Code:
c\:\\FFMPEG\\ffmpeg.exe -i http\://192.168.1.143\:8089/devices/ANY/channels/%c%/hls/master.m3u8? -f mpegts -codec\:v copy -codec\:a copy -
But I really don't know what I'm doing; Presently I am successfully making and playing back Sage recordings using that streaming executable code from Channels and ecstatic that I stumbled into something that works. Sage saves .ts files for me.

Is there a better ffmpeg setup that works? All I need to do is play Sage recordings locally recorded and played through a firestick 4K at the moment. In the future I will be playing them through a remote server to take advantage of a much higher speed download pipe than I am able to get here, and perhaps Xfinity cable TV. Here, I can only record two or at most three streams at a time using Channels and do not have access to cable.
__________________
Server: Intel i5-11400 @4.4GHz 6 cores Windows10 Pro, Sage 9.2.6.976, Comskip Donators
Capture: Now> Xfinity/TVEverywhere/Channels OpenDCT_0.5.32_x86.
Future> remote HDHR Prime with Firmware version 20150826
Storage: 120gB SSD, 4tB HD on Server
Network: Now> gb LAN; Future> 500Mb Comcast to WAN to 20Mb rural ISP.
Playback: FireStick 4K, miniclient V1.9.3
Tech Level: Hobbyist
Reply With Quote
  #104  
Old 01-08-2022, 11:17 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,798
Quote:
Originally Posted by hb4 View Post
I think I was using this code that I copied from a earlier post on this thread:

Code:
c\:\\FFMPEG\\ffmpeg.exe -i http\://192.168.1.143\:8089/devices/ANY/channels/%c%/hls/master.m3u8? -f mpegts -codec\:v copy -codec\:a copy -
But I really don't know what I'm doing; Presently I am successfully making and playing back Sage recordings using that streaming executable code from Channels and ecstatic that I stumbled into something that works. Sage saves .ts files for me.

Is there a better ffmpeg setup that works? All I need to do is play Sage recordings locally recorded and played through a firestick 4K at the moment. In the future I will be playing them through a remote server to take advantage of a much higher speed download pipe than I am able to get here, and perhaps Xfinity cable TV. Here, I can only record two or at most three streams at a time using Channels and do not have access to cable.

Looks like you have it setup correctly and working ... The limitation I see is your download speed of your internet ... nothing you can do about that you are limited by your download speed as to how many streams you can watch or record.
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
  #105  
Old 01-08-2022, 02:24 PM
boukmandutty boukmandutty is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Norman OK
Posts: 182
I recently switched from windows 10 to a linux for sagetv server. I find linux much more stable and certainly much faster when using android based clients (nvidia shield tv).

My current opendct command looks like this:

Quote:
ffmpeg -i http\://127.0.0.1\:8089/devices/ANY/channels/%c%/stream.mpg?format\=hls -f mpegts -codec\:v copy -codec\:a copy -
I tried the command @nyplayer suggested above:
Quote:
ffmpeg -i http\://127.0.0.1\:8089/devices/ANY/channels/%c%/stream.mpg?format\=ts -codec copy -preset medium -codec\:v libx264 -f mpegts -
The playback was choppy for some reason.

Last edited by boukmandutty; 01-08-2022 at 02:30 PM.
Reply With Quote
  #106  
Old 01-08-2022, 02:33 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,798
Quote:
Originally Posted by boukmandutty View Post
I recently switched from windows 10 to a linux for sagetv server. I find linux much more stable and certainly much faster when using android based clients (nvidia shield tv).

My current opendct command looks like this:



I tried the command @nyplayer suggested above:

The playback was choppy for some reason.
I could not find Linux install documentation ... I have an UBUNTU server the only thing missing is Sagetv. Maybe you can point me in the right direction.

Is this what you used ?

https://github.com/OpenSageTV/sagetv-linux/releases

i ran this ... everything looks ok.

sudo apt install /tmp/sagetv-server_9.2.8_amd64.deb


Just need help with OPENDCT ... found doc was easy ...

https://github.com/enternoescape/opendct
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.

Last edited by nyplayer; 01-08-2022 at 03:14 PM.
Reply With Quote
  #107  
Old 01-08-2022, 03:25 PM
boukmandutty boukmandutty is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Norman OK
Posts: 182
I actually complied it from source then installed the .deb file.


I just checked though, and Stuckless has posted a set of v9.2.8.1 files here.

https://github.com/OpenSageTV/sagetv-linux/releases

The only thing you would have to do is to get java installed as described in the first post on this page:

https://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=62985

And then install the deb. I sort of deviated from what you see there and went with the defalut openjdk packages. I used openjdk-11:

Quote:
sudo apt install openjdk-11-jre
I am about to test out the version Stuckless uploaded to see how it compares to the one I have or if I need to compile based on his new source.

Last edited by boukmandutty; 01-08-2022 at 03:27 PM.
Reply With Quote
  #108  
Old 01-08-2022, 03:42 PM
boukmandutty boukmandutty is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Norman OK
Posts: 182
Just saw your edits. Did you install the opendct 64bit deb?
Reply With Quote
  #109  
Old 01-08-2022, 05:19 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,798
Quote:
Originally Posted by boukmandutty View Post
Just saw your edits. Did you install the opendct 64bit deb?
Yes but getting this error .... not sure I installed ffmpeg correctly. Channels DVR is installed on the same machine.
sagetv.device.3421340.streaming_executable=/bin/ffmpeg -i "http\://127.0.0.1\:8089/devices/ANY/channels/%c%/stream.mpg?format\=ts" -c copy -f mpegts -


15:18:25.758 [StreamLogger-552] DEBUG GenericPipeCaptureDevice - err: "http://127.0.0.1:8089/devices/ANY/channels/712/stream.mpg?format=ts": No such file or directory


EDIT Figure it out it does not like the quotes qround http blablahbla
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.

Last edited by nyplayer; 01-08-2022 at 05:40 PM.
Reply With Quote
  #110  
Old 01-08-2022, 05:48 PM
boukmandutty boukmandutty is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Norman OK
Posts: 182
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
Yes but getting this error .... not sure I installed ffmpeg correctly. Channels DVR is installed on the same machine.
sagetv.device.3421340.streaming_executable=/bin/ffmpeg -i "http\://127.0.0.1\:8089/devices/ANY/channels/%c%/stream.mpg?format\=ts" -c copy -f mpegts -


15:18:25.758 [StreamLogger-552] DEBUG GenericPipeCaptureDevice - err: "http://127.0.0.1:8089/devices/ANY/channels/712/stream.mpg?format=ts": No such file or directory


EDIT Figure it out it does not like the quotes qround http blablahbla
Yeah it doesnt like the quotes that seem to work in windows.
Reply With Quote
  #111  
Old 01-08-2022, 05:51 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,798
Quote:
Originally Posted by boukmandutty View Post
Yeah it doesnt like the quotes that seem to work in windows.
Thanks everything is working now next step is moving everything over my fav. recordings etc... Like you said response is much better.... but now to focus on football.
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
  #112  
Old 01-08-2022, 06:00 PM
boukmandutty boukmandutty is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Norman OK
Posts: 182
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
Thanks everything is working now next step is moving everything over my fav. recordings etc... Like you said response is much better.... but now to focus on football.
I just updated to 9.2.8 from 9.2.6.

It seems I will have to configure my mappings from scratch. I tried to move over the Sage.properties file but it appears to impact my ability to install the plugins I was using. A couple of them fail and I think it is for for that reason.

I was updating to see if the new version might get the complimentary metadata search to work in linux. It seems to have stopped working since I moved over the linux. Let me know if it works for you.

But yeah football... and by that I mean soccer. Premier League returns next week.

Let me know if you are able to get fanart for new recordings.

Last edited by boukmandutty; 01-08-2022 at 06:50 PM.
Reply With Quote
  #113  
Old 01-08-2022, 06:26 PM
hb4 hb4 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 342
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
Any reason why you are transcoding those channels ? I do a simple remux on 99% of my channels and the few I cannot tune I transcode ..
Is that because Sage likes .mkv containers more than .ts ones?

How does one do a simple remux?
__________________
Server: Intel i5-11400 @4.4GHz 6 cores Windows10 Pro, Sage 9.2.6.976, Comskip Donators
Capture: Now> Xfinity/TVEverywhere/Channels OpenDCT_0.5.32_x86.
Future> remote HDHR Prime with Firmware version 20150826
Storage: 120gB SSD, 4tB HD on Server
Network: Now> gb LAN; Future> 500Mb Comcast to WAN to 20Mb rural ISP.
Playback: FireStick 4K, miniclient V1.9.3
Tech Level: Hobbyist
Reply With Quote
  #114  
Old 01-08-2022, 10:11 PM
jusjoken jusjoken is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,562
Quote:
Originally Posted by boukmandutty View Post
I just updated to 9.2.8 from 9.2.6.

I was updating to see if the new version might get the complimentary metadata search to work in linux. It seems to have stopped working since I moved over the linux.
Perhaps start a new thread on the CMT search issue and post logs after the search fails and we can try to find the issue.

K
__________________
If you wish to see what I am up to and support my efforts visit my Patreon page
Reply With Quote
  #115  
Old 01-09-2022, 03:59 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,798
Quote:
Originally Posted by boukmandutty View Post
I just updated to 9.2.8 from 9.2.6.

It seems I will have to configure my mappings from scratch. I tried to move over the Sage.properties file but it appears to impact my ability to install the plugins I was using. A couple of them fail and I think it is for for that reason.

I was updating to see if the new version might get the complimentary metadata search to work in linux. It seems to have stopped working since I moved over the linux. Let me know if it works for you.

But yeah football... and by that I mean soccer. Premier League returns next week.

Let me know if you are able to get fanart for new recordings.
My search is working on cmt/linux Sage TV version 9.2.8.1
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
  #116  
Old 01-09-2022, 08:56 PM
boukmandutty boukmandutty is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Norman OK
Posts: 182
You are able to get posters and banners?
Reply With Quote
  #117  
Old 01-09-2022, 10:20 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,798
Quote:
Originally Posted by boukmandutty View Post
You are able to get posters and banners?
I do not use posters and banners ... I thought you meant IMDB search.
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
  #118  
Old 01-11-2022, 01:54 PM
boukmandutty boukmandutty is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Norman OK
Posts: 182
Figured it out... I was using the native openjdk java on ubuntu. I changed to the oracle version and everything works now. The metadata and fanart downloads, except for the banners. I saw where the problem with the banners has to do with the tvdb API itself.

@nyplayer -- Did you get any leads on the delay that sometimes happens before tuning a tve channel? I am wondering if a pre-tuning command is in order.

Last edited by boukmandutty; 01-11-2022 at 02:13 PM.
Reply With Quote
  #119  
Old 01-12-2022, 12:16 AM
hvymetal hvymetal is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 143
Still work in progress but here is an update compiled version of Xteve for linux. This was being excuted inside the SageTV docker for unraid.

https://drive.google.com/file/d/1sjc...ew?usp=sharing

Fix I made if others want to compile for other OS
https://github.com/xteve-project/xTeVe/issues/288


Xteve allows channels to be tune via the channel number mapped via Xteve. Xteve allows for multiple stream sources. Then channels are assigned to fixed channel numbers associated to the XMLTV guide data.

Make sure in docker you map the port for Xteve and then you should be to tune the streams as follows but I have having trouble still with the audio.

Code:
streaming_executable=/bin/ffmpeg -i http\://192.168.10.175\:34400/auto/v%c% -b\:v 6000k -c\:a mp2 -ac 2 -ab 192k -ar 44100 -f mpegts -codec\:a aac -
Next step is get XMLTV plugin working and use the XMLTV file that is created by Xteve.

Also here is Bonus I found search on tvheadend forum for stream that ready to be used.

https://i.mjh.nz
Reply With Quote
  #120  
Old 01-12-2022, 08:28 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,798
Quote:
Originally Posted by hvymetal View Post
Still work in progress but here is an update compiled version of Xteve for linux. This was being excuted inside the SageTV docker for unraid.

https://drive.google.com/file/d/1sjc...ew?usp=sharing

Fix I made if others want to compile for other OS
https://github.com/xteve-project/xTeVe/issues/288


Xteve allows channels to be tune via the channel number mapped via Xteve. Xteve allows for multiple stream sources. Then channels are assigned to fixed channel numbers associated to the XMLTV guide data.

Make sure in docker you map the port for Xteve and then you should be to tune the streams as follows but I have having trouble still with the audio.

Code:
streaming_executable=/bin/ffmpeg -i http\://192.168.10.175\:34400/auto/v%c% -b\:v 6000k -c\:a mp2 -ac 2 -ab 192k -ar 44100 -f mpegts -codec\:a aac -
Next step is get XMLTV plugin working and use the XMLTV file that is created by Xteve.

Also here is Bonus I found search on tvheadend forum for stream that ready to be used.

https://i.mjh.nz
How do you install XTEVE in Sage linux ?
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using the OpenDCT Generic HTTP Capture Device EnterNoEscape Hardware Support 46 04-08-2022 08:55 AM
Using the OpenDCT Generic Pipe Capture Device EnterNoEscape Hardware Support 101 01-20-2022 12:14 PM
Generic HDMI capture devices pjpjpjpj Hardware Support 11 03-11-2020 07:09 PM
A pipe dream or possible? digitalgm General Discussion 3 09-21-2004 01:18 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.