SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Linux > SageTV for unRAID/Docker

Notices

SageTV for unRAID/Docker Discussion related to SageTV for unRAID/Docker. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to SageTV for unRAID/Docker should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #81  
Old 11-01-2021, 07:49 AM
jbuszkie's Avatar
jbuszkie jbuszkie is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Westminster, MA
Posts: 931
Quote:
Originally Posted by alfi33 View Post
I can't seem to get the 9.2.6.1 release of SageTV. I've tried specifying both 'latest' and '9.2.6.1' for the version variable. I've tried both the Java9 and Java16 versions of the stuckless Dockers (with unRAID). But the version of SageTV seems to remain stuck on 9.2.5.168. Is this expected?
I too am on 9.2.5.168
It probably won't get updated until stuckless builds a new docker image. I believe that's how it works. I could be wrong though.

Jim
Reply With Quote
  #82  
Old 11-01-2021, 06:21 PM
alfi33 alfi33 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 310
Quote:
Originally Posted by jbuszkie View Post
I too am on 9.2.5.168
It probably won't get updated until stuckless builds a new docker image. I believe that's how it works. I could be wrong though.

Jim
I'm pretty sure that's not how it used to work (at least not with the Java8 version of the Docker which is what I was using prior to a couple days ago). Previously, I was setting '9.1.10.479' for the version variable to stay on that version. But looks like it may now be hard set to 9.2.5.168.
__________________
Server: SageTV v9 on unRAID Docker; i5-2400; 16GB RAM; 9TB storage array; SiliconDust HDHR3
Client: Windows10; Intel Core2Duo; 4GB RAM; NVIDIA GeForce GT 1030
Client: NVIDIA ShieldTV
Client: Fire TV Stick 4K
Reply With Quote
  #83  
Old 11-01-2021, 09:05 PM
jusjoken jusjoken is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,562
It looks like it was hardcoded back in May when the files were moved from bintray to GitHub.

https://github.com/stuckless/sagetv-...5edb5695a8d18a

Someone would need to review and see what needs changing to allow version updates.

K
__________________
If you wish to see what I am up to and support my efforts visit my Patreon page
Reply With Quote
  #84  
Old 11-02-2021, 12:07 AM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,475
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
It looks like it was hardcoded back in May when the files were moved from bintray to GitHub.

https://github.com/stuckless/sagetv-...5edb5695a8d18a

Someone would need to review and see what needs changing to allow version updates.

K
Based upon some reading online, I think the version curl command in 20-upgrade-sagetv could simply be updated to:

Code:
 SAGE_VERSION=`curl "https://api.github.com/repos/OpenSageTV/sagetv-Linux/releases/latest" | grep '"tag_name":' | sed -E 's/.*"([^"]+)".*/\1/'`
__________________
Windows Installer
Reply With Quote
  #85  
Old 11-02-2021, 04:19 AM
jusjoken jusjoken is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,562
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
Based upon some reading online, I think the version curl command in 20-upgrade-sagetv could simply be updated to:

Code:
 SAGE_VERSION=`curl "https://api.github.com/repos/OpenSageTV/sagetv-Linux/releases/latest" | grep '"tag_name":' | sed -E 's/.*"([^"]+)".*/\1/'`
I am wondering if Stuckless hardcoded this on the Java 8 docker as versions of SageTV after that version were built with Java 9? I am not certain of that but I seem to recall something like that.

K
__________________
If you wish to see what I am up to and support my efforts visit my Patreon page
Reply With Quote
  #86  
Old 11-02-2021, 06:50 AM
Zogg's Avatar
Zogg Zogg is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: May 2011
Location: Frisco, TX
Posts: 387
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
I am wondering if Stuckless hardcoded this on the Java 8 docker as versions of SageTV after that version were built with Java 9? I am not certain of that but I seem to recall something like that.

K
I think this is right. I ran into issues when I updated my Java 8 docker because there is something broken with the latest Java 8 release.

You can switch to a different docker such as Java 9 or 16, but some plugins might stop working. For me I had to force running Java 7 to get SageAlerts to work, but as a result I'm stuck on my older version of SageTV.
__________________
-----
AMD Ryzen 5 3600, B450 m/b, 32Gig, lots of disks, Unraid, 2x HDPVR2 tuners, HDHomeRun Prime, HDHomeRun HDHR4 OTA, Windows Live Tuner, SageTV docker, OpenDCT docker, Win8.1 VM, EventGhost
Reply With Quote
  #87  
Old 11-02-2021, 09:09 AM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,475
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
I am wondering if Stuckless hardcoded this on the Java 8 docker as versions of SageTV after that version were built with Java 9? I am not certain of that but I seem to recall something like that.

K
9.2.5 was built with Java 9. I donít think 9.2.6 changed anything with the build process.

This post also concurs that 9.2.5 has the Java compatibility issue: https://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=66823

It may simply be that he didnít have the time update the code for GitHubís API.
__________________
Windows Installer
Reply With Quote
  #88  
Old 11-02-2021, 02:43 PM
jusjoken jusjoken is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,562
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
9.2.5 was built with Java 9. I donít think 9.2.6 changed anything with the build process.

This post also concurs that 9.2.5 has the Java compatibility issue: https://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=66823

It may simply be that he didnít have the time update the code for GitHubís API.
Makes sense. I guess a couple options would be...
  • Do a PR with your suggested change and see if Stuckless adds it (has time)
  • Fork his docker repo to OpenSageTV repo and make the change there as there are a few more of us that have access to it
  • something else ?

I currently have never messed with changing docker images and at a glance the docker repo is not "simple" so if anyone else wants to take this on speak up otherwise I could move some time over from the Jetty/Web changes to see what I can do with the dockers.

K
__________________
If you wish to see what I am up to and support my efforts visit my Patreon page
Reply With Quote
  #89  
Old 12-11-2021, 01:50 PM
hvymetal hvymetal is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 143
To fix the update script and force SageTv Server to update in the docker do the following below. I am using stuckless java 11 on Unriad but should work for all versions. Open a console of the docker in unraid webpage and use the commands listed below. Should probably switch to Madz version of the docker but also not sure if he is also maintaining the docker.


Code:
apt-get update
apt-get -y install jq
cd /etc/my_init.d/
rm 20-upgrade-sagetv
wget https://raw.githubusercontent.com/00madz/sagetv-dockers/master/sagetv-base/SYSTEM/etc/my_init.d/20-upgrade-sagetv
chmod 777 20-upgrade-sagetv
rm /opt/sagetv/server/.SAGE_CUR_VERSION
bash 20-upgrade-sagetv
Reply With Quote
  #90  
Old 01-19-2022, 06:33 PM
hb4 hb4 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 342
How to add linux/sage/docker to W10 pro PC?

I am presently using W10 pro for Sage, but would like to install a second Sage server on the same PC. I am able to create a virtual machine using Windows Hyper-V, and to avoid the cost of another instance of W10, would like to use Linux and a docker for the second Sage server. Not having experience with Linux (except for a Pi-Hole install) - is this something that is fairly straight forward when pointed in the right direction, or do I bite the bullet and get another W10 install iso? (I have a MS friends and family account so the cost is - manageable).

Direction and tips are appreciated.
__________________
Server: Intel i5-11400 @4.4GHz 6 cores Windows10 Pro, Sage 9.2.6.976, Comskip Donators
Capture: Now> Xfinity/TVEverywhere/Channels OpenDCT_0.5.32_x86.
Future> remote HDHR Prime with Firmware version 20150826
Storage: 120gB SSD, 4tB HD on Server
Network: Now> gb LAN; Future> 500Mb Comcast to WAN to 20Mb rural ISP.
Playback: FireStick 4K, miniclient V1.9.3
Tech Level: Hobbyist
Reply With Quote
  #91  
Old 01-19-2022, 07:05 PM
jusjoken jusjoken is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,562
Quote:
Originally Posted by hb4 View Post
I am presently using W10 pro for Sage, but would like to install a second Sage server on the same PC. I am able to create a virtual machine using Windows Hyper-V, and to avoid the cost of another instance of W10, would like to use Linux and a docker for the second Sage server. Not having experience with Linux (except for a Pi-Hole install) - is this something that is fairly straight forward when pointed in the right direction, or do I bite the bullet and get another W10 install iso? (I have a MS friends and family account so the cost is - manageable).

Direction and tips are appreciated.
You could install Docker for Windows Desktop which would allow you to run the new dockers. I have a test system that has that installed and I use it to run other dockers (not SageTV as I run that in unraid). So it's doable and as long as you are not in a rush I could try to set it up myself and then perhaps guide you through it (installing the Windows Docker is pretty straight forward)... check out the docs here...

https://docs.docker.com/desktop/windows/install/

K
__________________
If you wish to see what I am up to and support my efforts visit my Patreon page
Reply With Quote
  #92  
Old 01-19-2022, 07:29 PM
hb4 hb4 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 342
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
You could install Docker for Windows Desktop which would allow you to run the new dockers. I have a test system that has that installed and I use it to run other dockers (not SageTV as I run that in unraid). So it's doable and as long as you are not in a rush I could try to set it up myself and then perhaps guide you through it (installing the Windows Docker is pretty straight forward)... check out the docs here...

https://docs.docker.com/desktop/windows/install/

K
No rush... So I would run the Docker for Windows Desktop on a W10 instance on the virtual machine? Or does the Docker itself allow me to run two independent Sage servers on the same PC?
__________________
Server: Intel i5-11400 @4.4GHz 6 cores Windows10 Pro, Sage 9.2.6.976, Comskip Donators
Capture: Now> Xfinity/TVEverywhere/Channels OpenDCT_0.5.32_x86.
Future> remote HDHR Prime with Firmware version 20150826
Storage: 120gB SSD, 4tB HD on Server
Network: Now> gb LAN; Future> 500Mb Comcast to WAN to 20Mb rural ISP.
Playback: FireStick 4K, miniclient V1.9.3
Tech Level: Hobbyist
Reply With Quote
  #93  
Old 01-19-2022, 08:16 PM
jusjoken jusjoken is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,562
Quote:
Originally Posted by hb4 View Post
No rush... So I would run the Docker for Windows Desktop on a W10 instance on the virtual machine? Or does the Docker itself allow me to run two independent Sage servers on the same PC?
You can just run it on your Windows 10 PC. Look at the version requirements as they are fairly current to make this all work on Win 10.

Any yes.. once you have docker running, you can run as many SageTV dockers as you want as long as you configure the networking in the docker right and you have the memory to support it. Again, I have not done this directly with SageTV as I run those from unraid, but it should be doable.
__________________
If you wish to see what I am up to and support my efforts visit my Patreon page
Reply With Quote
  #94  
Old 01-20-2022, 07:30 PM
hb4 hb4 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 342
OK... I have Docker set up on W10 (not unRAID). I assume I have to go to Powershell and enter some sort of docker command? I'm signed onto Docker Hub if that helps. I found the Github site with lots of choices. Java 8 is installed for my Windows Sage install. Do I just pick one? Is there a field guide?
__________________
Server: Intel i5-11400 @4.4GHz 6 cores Windows10 Pro, Sage 9.2.6.976, Comskip Donators
Capture: Now> Xfinity/TVEverywhere/Channels OpenDCT_0.5.32_x86.
Future> remote HDHR Prime with Firmware version 20150826
Storage: 120gB SSD, 4tB HD on Server
Network: Now> gb LAN; Future> 500Mb Comcast to WAN to 20Mb rural ISP.
Playback: FireStick 4K, miniclient V1.9.3
Tech Level: Hobbyist
Reply With Quote
  #95  
Old 01-20-2022, 09:56 PM
jusjoken jusjoken is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,562
Quote:
Originally Posted by hb4 View Post
OK... I have Docker set up on W10 (not unRAID). I assume I have to go to Powershell and enter some sort of docker command? I'm signed onto Docker Hub if that helps. I found the Github site with lots of choices. Java 8 is installed for my Windows Sage install. Do I just pick one? Is there a field guide?
I am testing out a PowerShell script to set all the needed parameters. Perhaps tomorrow I will get time to complete it and post it.

K
__________________
If you wish to see what I am up to and support my efforts visit my Patreon page
Reply With Quote
  #96  
Old 01-20-2022, 10:59 PM
hb4 hb4 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 342
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
I am testing out a PowerShell script to set all the needed parameters. Perhaps tomorrow I will get time to complete it and post it.

K
Super! No great hurry but thanks!
__________________
Server: Intel i5-11400 @4.4GHz 6 cores Windows10 Pro, Sage 9.2.6.976, Comskip Donators
Capture: Now> Xfinity/TVEverywhere/Channels OpenDCT_0.5.32_x86.
Future> remote HDHR Prime with Firmware version 20150826
Storage: 120gB SSD, 4tB HD on Server
Network: Now> gb LAN; Future> 500Mb Comcast to WAN to 20Mb rural ISP.
Playback: FireStick 4K, miniclient V1.9.3
Tech Level: Hobbyist
Reply With Quote
  #97  
Old 01-22-2022, 08:42 AM
jusjoken jusjoken is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,562
Quote:
Originally Posted by hb4 View Post
Super! No great hurry but thanks!
I hope you have had better luck than I have with Docker Desktop for Windows. I was able to create a powershell script to start/stop a SageTV docker with all the parameters needed, but I was unable to get the networking working to allow the container to function properly. My research indicates that Host mode is not supported on Windows with a Linux container and on the default Bridge mode SageTV server would run but OpenDCT could not do any network discovery. I tried various advanced networking by creating a custom network (macvlan driver) but was also not able to get any container to host network communication.

Perhaps someone else has dabbled in this and can provide some guidance but my 2 day experience in the current implementation of Docker for Windows indicates it is not ready for running our SageTV/OpenDCT dockers.

If I did not have unraid running I would likely run a Linux VM with docker in that Linux VM and run the dockers from there. Others on the forum (I believe hvymetal for one) do something similar and perhaps can guide.

Suggestions welcome of course if anyone has done the Docker for Windows thing with Linux VMs and been more succesful.

K
__________________
If you wish to see what I am up to and support my efforts visit my Patreon page
Reply With Quote
  #98  
Old 01-22-2022, 09:10 AM
hvymetal hvymetal is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 143
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post

If I did not have unraid running I would likely run a Linux VM with docker in that Linux VM and run the dockers from there. Others on the forum (I believe hvymetal for one) do something similar and perhaps can guide.

K
Sorry I also cannot help on this as I run docker on Unraid. Just pointing the obvious but during your testing did you completely disable windows firewall....its a nasty thing when trying to get anything network working.
Reply With Quote
  #99  
Old 01-22-2022, 09:41 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,373
My understanding is that the implementation of Docker in Windows is not fully functional compared to Linux, especially in areas like networking. That is not unlike WSL, which has a few shortcomings, although some of that has been improved in WSL2.

I believe that Microsoft is moving Windows in a direction where it integrates Linux more, and there is some speculation that in the future Windows may be built on a core of Linux or be Unix compliant. I believe that is the case with MacOS, Not that this matters right now, but maybe for Win12 or Win13 it will.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #100  
Old 01-22-2022, 11:05 AM
jusjoken jusjoken is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,562
Quote:
Originally Posted by hvymetal View Post
Sorry I also cannot help on this as I run docker on Unraid. Just pointing the obvious but during your testing did you completely disable windows firewall....its a nasty thing when trying to get anything network working.
I did not...but good point. I will give that a go and report back

K
__________________
If you wish to see what I am up to and support my efforts visit my Patreon page
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Docker Containers updated to 1.0.4 stuckless SageTV for unRAID/Docker 30 09-06-2021 09:39 PM
Looking to install SageTV again (Docker, HDHR, SageTV Miniplayer) dinki SageTV Software 1 08-10-2020 06:43 AM
Docker Configuration via Synology Docker GUI Carlton Bale SageTV for unRAID/Docker 15 06-02-2020 12:00 PM
Docker Containers updated to 1.0.3 stuckless SageTV for unRAID/Docker 10 03-20-2018 12:56 PM
Updated Docker Container stuckless SageTV for unRAID/Docker 42 10-31-2016 05:22 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.