SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-20-2009, 07:12 PM
electrofex electrofex is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2007
Location: So Cal
Posts: 65
Hauppauge MVP

I have a old V1.0 Hauppauge MVP. I works right away and fine with reg Channels and recordings. But now when I try to whatch a HD/QAM recording or Live ClearQAM the pictures shutters like start stops. Does any one have any experence with this? and know how to fix this? Every thing works ok with my HD-100 and Place shifter. So it is not my server.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-20-2009, 07:14 PM
jphipps jphipps is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2006
Location: Maryland
Posts: 512
That is a know issue with the sage transcoder. I believe 720p hd recordings work, but 1080i don't...

Thanks,
Jeff
Reply With Quote
  #3  
Old 01-20-2009, 07:21 PM
electrofex electrofex is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2007
Location: So Cal
Posts: 65
hauppauge mvp

So what you are saying it is not a hauppauge bug?
Reply With Quote
  #4  
Old 01-21-2009, 04:47 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
The MVP doesn't support the HD file format so the Sage server needs to transcode the video. You are going to need a beefy server because all the transcoding is done on the server. So you may have this issue all along. Either upgrade the server orpurchase a HD200 which natively supports the HD file formats.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-22-2009, 10:41 AM
JParedis's Avatar
JParedis JParedis is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2006
Location: Belgium
Posts: 262
That's why I replaced this month my v1.0 Hauppauge MVP with an HD200. I got mostly avi, m2v and wmv files that my HTPC had to transcorde on the fly when watching it through my MVP. Worked 100% to the point it stays limited (certainly no HD) in quality.

The HD200 just plays so many formats directly from the box, my HTPC is getting lazy . HD streaming is just perfect (but do watch out with those wmv files, not all audio codecs are supported - see other threads on that!).

I do not yet have a HD TV, so got limited advantage on image quality (but still), and even with that limitation the HD200 is a good replacement for the MVP.

Jan

EDIT: I also had often issues with the way the server messed up the image (often loosing part of the picture), never got that fully resolved. With the HD200, what can I say ... a dream to work with, straight out of the box.
__________________
If we knew what we were doing, it wouldn't be called research, would it? Albert Einstein (1879-1955)

Last edited by JParedis; 01-22-2009 at 10:43 AM.
Reply With Quote
Reply

Tags
hauppauge mvp


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hauppauge 1800, Gentoo, Troublehooting... yakshaver SageTV Linux 3 10-10-2008 11:44 AM
Is There Any Way To Sharpen The Video From Hauppauge Tuner Cards ? TryingToBeSage Hardware Support 3 09-28-2008 11:01 AM
Proposed SageTV setup - WHS, Media MVP milkboy SageTV Software 3 09-07-2008 02:15 PM
hauppauge remote not working with MVP when using SAGE vsieferm SageTV Media Extender 5 02-15-2006 01:03 AM
MVP works thank you all!! SafetyBob SageTV Media Extender 2 12-26-2005 11:22 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.