SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-08-2010, 06:19 PM
jarredduq's Avatar
jarredduq jarredduq is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Stockton, CA - Most miserable city in the USA, SageTV makes it bearable
Posts: 201
Problem with Dolby Digital on some MKV files

Hello,

I'm having a problem with some of my MKV files, where the sound is distorted. It sounds like somebody talking into a microphone too closely. They have played fine in the past, but I'm not sure what has changed in the recent firmware to cause this issue. I have a Pioneer VSX-9040TXH receiver connected to the HD200 extender. It does this either via HDMI or optical bitstream.

It does sound okay, if downmixed though the analog outputs, or if I change from bitstream to PCM.

Below is what I submitted to SageTV's Bug form with a link to a test file. If anybody else with a Pioneer receiver can test this file and let me know if you have the same results.

Sage is telling me it is a setting on my receiver, but the majority of my other MKV files with Dolby Digital tracks play fine, so I'm not exactly sure what the issue is.

Thanks for your help in advance!!!!


***Bug report submitted to Sage***
BUG DESCRIPTION: This is not related to the software running on my server,
but the HD200 extender itself. I'm running the latest 20100909 firmware,
and have noticed a problem playing back several of my MKV files. The audio
playback sounds over-modulated. This is either over HDMI or optical. It
happens if running the HD200 standalone or via the SageTV server.

The audio track is Dolby Digital. The one thing I've noticed on the problematic files is my pioneer receiver flashes Dialog Norm -27db momentarily when the playback begins. On other files with Dolby Digital tracks that play okay it flashes Dialog Norm +4, or nothing at all.

If I go into the HD200 and change the audio to PCM, it sounds okay, but I
loose the 5.1 capability. The analog output on the HD200 sounds okay as
well.

Here is a sample you can download to test:
www.jarredinthehouse.com/Planet.Earth.s01e01.from.pole.to.pole.1080p.x264-001.mkv

REPRODUCTION STEPS: Playing imported MKV files with Dolby Digital tracks
with -27db dialog normalization.

USABILITY: Can't play these particular files. I didn't discover this
problem until recently. I was demoing Sage to somebody and decided to use
the Planet Earth program. I have played it in the past on an earlier
firmware, and did not have this problem.
__________________
Server: HP w/Intel i7-4770S CPU @ 3.10GHz , 500GB SSD, 16GB DDR3, Win 10 64-bit, 4TB of SSD for recording
SageTV: 9.2 - 64-Bit
Capture Devices: 2xHD Homerun Prime and HD-PVR (Comcast Premium/Music Channels)
Client 1, 2, 3, and 4: HD200.
NAS: Synology DS220+ 8TB (Movie Storage)
Sage Add-ons: Jetty, Neilms Webserver (Jetty), Mobile Web, Play-On Plug-in, Comskip Plug-in
Reply With Quote
  #2  
Old 10-09-2010, 08:37 AM
paulbeers paulbeers is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,550
Well actually you aren't using the most recent firmware....

There were actually several beta firmwares and yesterday they moved the 10/05 beta firmware to an official release so I would really recommend trying those out because they have really made a ton of improvements over the last month. I would also recommend you subscribe to this thread:

http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=50840

They will notify you whenever a new update to the firmware of the HD300 is released so you can check to see if it fixes any issues you might have.

Oh and Beta firmwares are VERY stable. I run them as soon as they come out and if there is a major flaw (rare, but it does happen), usually within 24 hours there is a fix.
__________________
Sage Server: AMD Athlon II 630, Asrock 785G motherboard, 3GB of RAM, 500GB OS HD in RAID 1 and 2 - 750GB Recording Drives, HDHomerun, Avermedia HD Duet & 2-HDPVRs, and 9.0TB storage in RAID 5 via Dell Perc 5i for DVD storage
Source: Clear QAM and OTA for locals, 2-DishNetwork VIP211's
Clients: 2 Sage HD300's, 2 Sage HD200's, 2 Sage HD100's, 1 MediaMVP, and 1 Placeshifter
Reply With Quote
  #3  
Old 10-09-2010, 09:28 AM
jarredduq's Avatar
jarredduq jarredduq is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Stockton, CA - Most miserable city in the USA, SageTV makes it bearable
Posts: 201
Quote:
Originally Posted by paulbeers View Post
Well actually you aren't using the most recent firmware....

There were actually several beta firmwares and yesterday they moved the 10/05 beta firmware to an official release so I would really recommend trying those out because they have really made a ton of improvements over the last month. I would also recommend you subscribe to this thread:

http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=50840

They will notify you whenever a new update to the firmware of the HD300 is released so you can check to see if it fixes any issues you might have.

Oh and Beta firmwares are VERY stable. I run them as soon as they come out and if there is a major flaw (rare, but it does happen), usually within 24 hours there is a fix.
I am running the latest firmware for a HD200. The updates on 10/5 were for the HD300.
__________________
Server: HP w/Intel i7-4770S CPU @ 3.10GHz , 500GB SSD, 16GB DDR3, Win 10 64-bit, 4TB of SSD for recording
SageTV: 9.2 - 64-Bit
Capture Devices: 2xHD Homerun Prime and HD-PVR (Comcast Premium/Music Channels)
Client 1, 2, 3, and 4: HD200.
NAS: Synology DS220+ 8TB (Movie Storage)
Sage Add-ons: Jetty, Neilms Webserver (Jetty), Mobile Web, Play-On Plug-in, Comskip Plug-in
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Really weird problem with MKV files! big poppa pump SageTV Software 5 08-09-2009 07:38 AM
Problem playing .mkv files. JParedis SageTV Software 5 02-18-2009 04:25 PM
Dolby Digital with HD Homerun Beefcake550 SageTV Software 5 09-11-2008 08:08 AM
Dolby Digital 5.1 Help Underfunded Hardware Support 12 01-04-2007 09:16 AM
Dolby Digital scbundy SageTV Software 4 07-07-2005 03:40 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.