SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-06-2006, 12:29 PM
appelm appelm is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2004
Location: Chappaqua, NY
Posts: 323
Switching tuner on live tv

I'm in the process of converting from Tivo to SageTV. I'm still building the setup.

I have a question about watching live tv. I know I know- I'm not supposed to watch live tv. But I do watch live tv all the time in addition to recorded stuff. Maybe I just watch too much tv but that's beside the point. Anyway, one thing I do when I watch live tv is when a commercial starts, I'll pause that tuner, switch to the other tuner (on my Tivo), and surf for a while or watch something else, then switch back to the first tuner in a few minutes, fast forward through the commercials and watch more of my show. Sometimes I'll watch two shows this way and switch back forth whenever there's a commercial on either show. Can you do this with Sage?

Thanks..
Reply With Quote
  #2  
Old 02-06-2006, 01:38 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,619
Normally, it will switch channels on the same tuner you are using. It will keep what had been recorded already, but doesn't keep recording the chnanel you were previosuly watching until you return to it. One way around that, to be able to watch 2 channels 'live' would be to mark both shows as Manual Recordings (use the Record command). Then they will both keep recording on separate tuners & you can flip playback between them.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 12:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.