SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-06-2006, 11:14 AM
vividweb vividweb is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2006
Location: Calgary AB
Posts: 401
DivX Files Crash on Playback

My Sage system has been very stable for anything that it records and playback. However I am having problems with files that have been created outside the Sage system. I have some movies that I have created as DivX AVI files and if you watch about two or three of them Sage will crash, its very inconsistent and doesn't seem picky about which file it crashes on. Once the system has crashed I can reload Sage and everything works fine.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-06-2006, 02:21 PM
corykim corykim is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 153
Can you play the same files in WMP? FWIW, I uninstalled every MP4 codec on my system, then installed ffmpeg. It plays every MP4-encoded file I've tried, including DiVX, xvid, 3ivx.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-06-2006, 02:55 PM
lobosrul's Avatar
lobosrul lobosrul is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2005
Location: Albuquerque, NM
Posts: 573
I have sort of the same issues, but only in VMR9 mode. And I crash a the startup of any divx file while using the default STV. Using SageMC, SageTV minimizes then i can click on the taskbar and resize it.

This never happened in V5, only beta 6.

This does NOT happen with mp4 files (atelast not nero avc files, the only mp4's i have).
Reply With Quote
  #4  
Old 11-06-2006, 03:38 PM
vividweb vividweb is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2006
Location: Calgary AB
Posts: 401
So this does not seem like a common problem. I'll maybe have to contact Sage Support.

I'll have to check what my settings are for video playback.

It seems crash in the middle or towards the end of the file, but never a similar spot.

I'm using the lastest release of version 5.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-07-2006, 03:21 AM
Lucas Lucas is offline
Sage Icon
 
Join Date: Aug 2004
Location: Greece
Posts: 1,156
I also had a couple of SageTV crashes when trying to play DivX files. Starting SageTV after that and playing the same files works!
__________________
Windows 10 64bit - Server: C2D, 6Gb RAM, 1xSamsung 840 Pro 128Gb, Seagate Archive HD 8TB - 2 x WD Green 1TB HDs for Recordings, PVR-USB2,Cinergy 2400i DVB-T, 2xTT DVB-S2 tuners, FireDTV S2
3 x HD300s
Reply With Quote
  #6  
Old 11-08-2006, 11:35 AM
lobosrul's Avatar
lobosrul lobosrul is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2005
Location: Albuquerque, NM
Posts: 573
FYI, I fixed my issues by running "driver cleaner", then installing the latest Nvidia driver (93.71). I was having strange issues before I ran driver cleaner
( http://www.drivercleaner.net/ ). So I highly recommend it.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 09:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.