SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-14-2011, 08:50 PM
GovtMule GovtMule is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Arkansas
Posts: 42
Sage shutting down and won't restart!?!

I am hoping someone here can help me. Sometime during the last week we've started having an issue. Sage will startup as normal on boot but everytime we come back after extended times with the television off, Sage is shut down and won't restart. The service shows stopped and give me a permission issue when I try to restart it. I don't even know where to begin troubleshooting this as there is no error on screen or anything... it is just sitting at the desktop when we turn the TV on. None of our TV shows are recording... nothing. Very very frustrating.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-15-2011, 12:09 AM
MrKrabs MrKrabs is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 16
Reliability????

I'm crashing several times per day lately. Always requires a reboot, but usually has a msg indicating something went wrong. My patience is near its end and official Tech Support doesn't seem to have any answers for me. Somehow this product has become unreliable sometime in the V7 beta cycle.

Been lurking in the forums for months waiting patiently for some solution, but suggestions are always along the line of a total system rebuild or buying extenders instead of $30 clients. Useless posts like "Mine is working fine" seem to bury anybody that dares suggest there's a problem. Tech support told me to try "Basic" video configuration. First of all I got no picture. Second how many days will go by before we get to some meat.

I believe the MPEGDEMUX.AX is at the heart of the playback crashes. There's no way to change this using the Reg Utility or setting merit values. It's hard-coded to use this demuxer which shows up in my Event Log as the faulting module.

I'm not looking for technical answers anymore. I'm curious how many people are unable to keep their systems running for more than a day or two.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-15-2011, 03:07 AM
doncote0's Avatar
doncote0 doncote0 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2004
Location: Seattle, WA
Posts: 396
Unhappy Beta

Well it is Beta...

Which in my world has always meant try at your own risk...but expect bugs

Sometimes, the bugs become an infestation that destroys the function of the original product...

Hope you can get back up and running, soon.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-15-2011, 05:35 AM
trallyus trallyus is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 392
If you use windows 7, you could right click the sagetvservicecontrol.exe file and choose run as administrator and see if that fixes the problem. Also check the box where it says enable service recovery if its not checked.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-15-2011, 06:21 AM
KeithAbbott KeithAbbott is online now
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: Southeastern Michigan
Posts: 1,029
In my experience, if you are looking for reliability, the setup that will be most trouble-free and the closest to a "consumer electronics" experience has the following characteristics:
  • Dedicated SageTV server, running on adequate hardware
  • Running fully-supported SageTV software (i.e. 7.0.23), not beta versions
  • HD200/HD300 Media Extenders connected via wired ethernet
Now, obviously there are plenty of people that are running Sage successfully on configurations that are different than above. But I think it's safe to say that the farther away that you get from the above configuration, the more likely you are to have problems with Sage, and the more technical expertise and time you will need to have to keep Sage running reliably.

In my current configuration, I rarely need to reboot my Sage server. Then again, I'm still running the 6.6.2 version of Sage. I've got a test server set up with the latest beta version of Sage with a Hauppauge Colossus installed, and am waiting for the official 7.1 version to come out before I finish testing and decide whether it's stable enough to become the "production" Sage server. In the meantime, 6.6.2 is keeping my wife and kids happy with it's stability.
__________________
Server: MSI Z270 SLI Plus ATX Motherboard, Intel i3-7100T CPU, 16GB Memory, unRAID 6.3.2, SageTV & OpenDCT Dockers
Tuners: 2 x SiliconDust HDHomeRun Prime Cable TV Tuners, 2 x Hauppauge WinTV-HVR-2250 Dual TV Tuner Boards
Clients: Multiple HD300 Extenders
Miscellaneous: Multiple Sony RM-VLZ620 Universal Remote Controls
Reply With Quote
  #6  
Old 04-15-2011, 09:50 AM
GovtMule GovtMule is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Arkansas
Posts: 42
I don't run Beta.... I am on the latest non-Beta release.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-15-2011, 09:59 AM
KeithAbbott KeithAbbott is online now
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: Southeastern Michigan
Posts: 1,029
Quote:
Originally Posted by GovtMule View Post
I don't run Beta.... I am on the latest non-Beta release.
Sorry for any confusion, my post was primarily in response to MrKrabs post...
__________________
Server: MSI Z270 SLI Plus ATX Motherboard, Intel i3-7100T CPU, 16GB Memory, unRAID 6.3.2, SageTV & OpenDCT Dockers
Tuners: 2 x SiliconDust HDHomeRun Prime Cable TV Tuners, 2 x Hauppauge WinTV-HVR-2250 Dual TV Tuner Boards
Clients: Multiple HD300 Extenders
Miscellaneous: Multiple Sony RM-VLZ620 Universal Remote Controls
Reply With Quote
  #8  
Old 04-15-2011, 12:41 PM
MrKrabs MrKrabs is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by KeithAbbott View Post
Sorry for any confusion, my post was primarily in response to MrKrabs post...
Same here. 7.0.23.xxx (Release Version). Machine is dedicated to HTPC only. Keyboard and mouse put away on high shelf (to keep away from kids and occasional cat chases). Frankly 6 was rock solid and 7 (Beta) up until around version .14 or .15. On final release i rebuilt my machine, restoring the obligatory "clean OS install" backup and starting over with up-to-date drivers and the like. Hence, my frustration. It couldn't have been done more by-the-book.

I've got about enough tolerance to build a dedicated server (yes I hoard computer hardware) and see if the problem is isolated to Sage client or not. But again last night at 1:00 when watching F1 on SPEED crashed I vented and although I'm calmer now am still curious.

HOW MANY PEOPLE ARE HAVING STABILITY PROBLEMS?

Zen MrKrabs

Last edited by MrKrabs; 04-15-2011 at 12:42 PM. Reason: To Quote KeithAbbott
Reply With Quote
  #9  
Old 04-15-2011, 01:03 PM
jlmdxtv jlmdxtv is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2005
Location: PA
Posts: 182
I've been running a very stable SageTV system with 2 HTPCs and 1 HD100 for years. I have no HDPVR, no Colossus because I read way too many reports of issues with those devices. My HTPC systems are all running XP PRO.

I typically wait a week or so after a new beta is released before I'll load it.

I've never had any issues with stability on my setup even with the betas. I'm guessing I'm using hardware similar to the developers.

john
Reply With Quote
  #10  
Old 04-15-2011, 01:08 PM
MattHelm MattHelm is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2005
Location: Chicago, IL
Posts: 1,180
I'm running latest RELEASED Sage 7 on 2 systems, and all is fine. I take "mine" down about every 5 days or so, but only because I "play" with the system too much. Haven't missed a recording in ages. My dad's is up weeks at a time, as he records almost all the time.

One of the old 6.x versions ran for ~8 months when I took a job out of state!!!
__________________
Server #1= AMD A10-5800, 8G RAM, F2A85-M PRO, 12TB, HDHomerun Prime, HDHR, Colossus (Playback - HD-200)
Server #2= AMD X2 3800+, 2G RAM, M2NPV-VM, 2TB, 3x HDHR OTA (Playback - HD-200)
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Scheduled Windows Restart / Reboot (Shutdown -r) and Sage doesn't restart dealsdyker SageTV Software 8 03-09-2007 04:24 PM
A means to check if Sage is shutting down? beelzerob SageTV Studio 4 08-08-2006 09:40 AM
Sage Shutting down after importing Music JUC SageTV Software 9 01-23-2006 11:38 AM
Sage just shutting down/crashing jimbobuk SageTV Beta Test Software 7 04-14-2004 03:34 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.