SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Customizations

Notices

SageTV Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss customizations for SageTV version 6 and earlier, or for the SageTV3 UI.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-22-2016, 08:01 PM
skyeclad skyeclad is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2007
Location: NY DMA
Posts: 441
Comskip Files - Intial attempt bad, 2nd correct?

Long time comskip user with an odd but very annoying problem.

I've been using comskip for years, launched via Dirmon2. For a while now I've noticed very few skip marks and they are mostly in the beginning of a show. When I deleted the EDL file and let Dirmon2 re-run comskip, I get a much better result. That seemed odd so I thought maybe Dirmon2 was processing the file too quickly so I changed the job management to wait until the file is finished, idle and not growing. This made no difference.

Anyone know why the first attempt at analyzing a file would result in a bad EDL file but the second attempt is more than acceptable? I'm finding myself deleting all the first EDL/TXT files and letting Dirmon2 re-analyze everything.

The most puzzling thing is that nothing has changed in my set-up that I can pinpoint.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-23-2016, 01:19 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Are you sure the automatic and manual runs of comskip are done with:
1.) The same version of comskip
2.) The same comskip.ini
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #3  
Old 09-23-2016, 07:30 AM
skyeclad skyeclad is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2007
Location: NY DMA
Posts: 441
Quote:
Originally Posted by Fuzzy View Post
Are you sure the automatic and manual runs of comskip are done with:
1.) The same version of comskip
2.) The same comskip.ini
I believe that I'm using the same version of comskip because technically, they're all automatic. The difference between the first and second analysis is just that I deleted the EDL/TXT files which causes Dirmon2 to re-run comskip for the TS file. I'm assuming that comskip is being run by Dirmon2 always but let me see if comskip is running when I start a recording. It shouldn't be because I told Dirmon2 to wait until the file is done but maybe it is waiting while another instance of comskip is analysing the file and creating the EDL/TXT files. Would be a good experiment although I have no idea what might be kicking off the process before Dirmon2.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-23-2016, 07:35 AM
alfi33 alfi33 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 301
Quote:
Originally Posted by skyeclad View Post
For a while now I've noticed very few skip marks and they are mostly in the beginning of a show. When I deleted the EDL file and let Dirmon2 re-run comskip, I get a much better result.
Is the comskip process crashing on the initial run before it completes?
__________________
Server: SageTV v9 on unRAID Docker; i5-2400; 16GB RAM; 9TB storage array; SiliconDust HDHR3
Client: Windows10; Intel Core2Duo; 4GB RAM; NVIDIA GeForce GT 1030
Client: NVIDIA ShieldTV
Client: Fire TV Stick 4K
Reply With Quote
  #5  
Old 09-23-2016, 08:28 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Quote:
Originally Posted by skyeclad View Post
I believe that I'm using the same version of comskip because technically, they're all automatic. The difference between the first and second analysis is just that I deleted the EDL/TXT files which causes Dirmon2 to re-run comskip for the TS file. I'm assuming that comskip is being run by Dirmon2 always but let me see if comskip is running when I start a recording. It shouldn't be because I told Dirmon2 to wait until the file is done but maybe it is waiting while another instance of comskip is analysing the file and creating the EDL/TXT files. Would be a good experiment although I have no idea what might be kicking off the process before Dirmon2.
Do you have the CommercialDetector plugin installed?
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #6  
Old 09-26-2016, 06:54 AM
skyeclad skyeclad is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2007
Location: NY DMA
Posts: 441
Quote:
Originally Posted by alfi33 View Post
Is the comskip process crashing on the initial run before it completes?
It doesn't appear to be. I ran some tests over the weekend and I noticed that comskip was initiated after the file was completed and it ran successfully with correct commercial detection. It looks like the problem is intermittent which is always harder to diagnose.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-26-2016, 06:54 AM
skyeclad skyeclad is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2007
Location: NY DMA
Posts: 441
Quote:
Originally Posted by Fuzzy View Post
Do you have the CommercialDetector plugin installed?
I don't think so, I believe I only have Comskip Playback installed but I'll check.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video files not showing up correct under folder rdefino SageTV Beta Test Software 3 06-23-2010 07:00 PM
Whats the best way to generate comskip files for HD TS files? davephan SageTV Customizations 6 01-27-2010 07:58 PM
dirmon2 with comskip no edl files? Deacon Crusher SageTV Customizations 5 11-18-2008 12:35 PM
Comskip and mkv Files toricred SageMC Custom Interface 2 07-16-2008 08:32 PM
Comskip .ts files Fuzzy SageTV Customizations 20 01-13-2006 06:32 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.