SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Github Development

Notices

SageTV Github Development Discussion related to SageTV Open Source Development. Use this forum for development topics about the Open Source versions of SageTV, hosted on Github.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-14-2017, 12:38 PM
skyeclad skyeclad is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2007
Location: NY DMA
Posts: 441
Sagetv 9 upgrade - Service halts

Ok, I installed Sagetv 9 over Sagetv 7 and after receiving Java matrix errors, I ran a repair install which seemed to fix those. Then I started the service again and it seems to stop after a second of operation. I'm thinking that it has something to do with the old Wiz.bin file but that's just a guess. I am seeing some Lucene errors in my log file but I'm at a loss as to what to try next.
Attached Files
File Type: txt sagetv_0.txt (9.4 KB, 48 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 01-14-2017, 03:48 PM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,192
Check the jars folder to see if there is an old lucene jar...if so delete it while sage is NOT running and try again.

k
Reply With Quote
  #3  
Old 01-14-2017, 03:50 PM
egeller egeller is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2006
Location: Drexel Hill, PA
Posts: 245
It looks like you have two versions of lucene installed.

Look at line 3. The error is, most likely, the result of JARs\lucene-core-3.0.1.jar being ahead of lucene-core-3.6.0 in the classpath. Therefore it grabs 3.0.1 first. I am thinking that removing 3.0.1 altogether will fix the issue.

Try removing the jars\lucene-core-3.0.1.jar (earlier version) and see if that makes a difference.

My upgrade to V9 was manual. For some reason I think I remember instructions to remove the earlier lucene when JARs\lucene-core-3.6.0.jar was installed.
__________________
Server:UnRaid;2x Intel Xeon E5; SuperMicro moboard;Also:BM3000 w/ WMC; 2x Ceton ETH 6; OpenDCT
SageTV Extender:3x HD200 1x HD300
Sage TV: 9.2.1, Standard STVi, Comskip Playback, Web Interface, 24 Hour Clock, SRE, YouTube2015, Playon
All in lovely Drexel Hill, PA
Reply With Quote
  #4  
Old 01-14-2017, 06:25 PM
skyeclad skyeclad is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2007
Location: NY DMA
Posts: 441
Thanks guys, that seemed to be the issue. It's going through the first run now...I can't recall though if it deleted my wiz.bin copy over. It seemed to have changed the wiz.bin name to corrupt and is making a new one?
Reply With Quote
  #5  
Old 01-14-2017, 08:37 PM
skyeclad skyeclad is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2007
Location: NY DMA
Posts: 441
Oh boy. I'm having new issues with this upgrade.

1) My media import and sagetv recording directories aren't seen at all. In fact, inside the Sage client, I can't even search my PC to find them at all. The media center import directory is defaulting to My Computer with only 1 folder option called Network. Selecting that folder results in a selection called smb:///// with an error Invalid Directory. Near as I can tell, all of my PC directories aren't seen.

2) I'm missing the TV Menu Item altogether. My menu list starts at Videos but since I have no import directories, it's empty and the free space menu bar is 0.0GB free.

3) My extender acts like it's in better shape, with both the TV menu item showing and with Media Center Import directories appearing to be set. However, when I select TV or Videos, I get an infinite spinning circle.

I've attached my SageTV Server logs. My Sagetv_client file is too large to attach but I'm getting a ton of these errors:

Quote:
Sat 1/14 21:30:57.228 [AWT-EventQueue-0@5cb672] Error with c/s comm: requestAction: java.lang.NullPointerException
Sat 1/14 21:30:57.230 [AWT-EventQueue-0@5cb672] java.lang.NullPointerException
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.SageTVConnection.requestAction(SageTVConnection.java:2139)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.PredefinedJEPFunction.run(PredefinedJEPFunction.java:100)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.jep.JEP$CommandEvaluator.evaluate(JEP.java:558)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.jep.JEP.getValueAsObject(JEP.java:428)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.Catbert.evaluateExpression(Catbert.java:641)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.processChain(ZPseudoComp.java:4703)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.processParentActions(ZPseudoComp.java:5212)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.evaluate(ZPseudoComp.java:5090)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.evaluateTree(ZPseudoComp.java:1154)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.evaluate(ZPseudoComp.java:5127)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.evaluateTree(ZPseudoComp.java:1154)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.evaluate(ZPseudoComp.java:5127)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.evaluateTree(ZPseudoComp.java:1154)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.evaluate(ZPseudoComp.java:5127)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.evaluateTree(ZPseudoComp.java:1154)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.evaluate(ZPseudoComp.java:5127)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.evaluateTree(ZPseudoComp.java:1154)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.evaluate(ZPseudoComp.java:5127)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.evaluateTree(ZPseudoComp.java:1154)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.PseudoMenu.activate(PseudoMenu.java:99)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.UIManager.setUI(UIManager.java:1932)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.UIManager.advanceUI(UIManager.java:1558)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.UIManager.advanceUI(UIManager.java:1568)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.processChain(ZPseudoComp.java:4854)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.processChain(ZPseudoComp.java:4579)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.actionPerformed(ZPseudoComp.java:4562)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.action(ZPseudoComp.java:3800)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.PseudoMenu.action(PseudoMenu.java:225)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.EventRouter.processUserEvent(EventRouter.java:882)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.EventRouter.submitUserEvent(EventRouter.java:974)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.UIManager.doUserEvent2(UIManager.java:2140)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.api.Global$34.runSafely(Global.java:565)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.PredefinedJEPFunction.run(PredefinedJEPFunction.java:110)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.jep.JEP$CommandEvaluator.evaluate(JEP.java:586)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.jep.JEP.getValueAsObject(JEP.java:428)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.Catbert.evaluateExpression(Catbert.java:641)
Sat 1/14 21:30:57.231 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.processChain(ZPseudoComp.java:4641)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.processChain(ZPseudoComp.java:4579)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZPseudoComp.mouseReleased(ZPseudoComp.java:3133)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZComp.processMouseEvent(ZComp.java:726)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZRoot.analyzeMouseEvent(ZRoot.java:1605)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZRoot.analyzeMouseEvent(ZRoot.java:1576)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZRoot.analyzeMouseEvent(ZRoot.java:1576)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZRoot.analyzeMouseEvent(ZRoot.java:1576)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZRoot.analyzeMouseEvent(ZRoot.java:1576)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZRoot.analyzeMouseEvent(ZRoot.java:1532)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at sage.ZRoot.mouseReleased(ZRoot.java:1461)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.awt.AWTEventMulticaster.mouseReleased(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.awt.Component.processMouseEvent(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.awt.Component.processEvent(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.awt.Component.dispatchEventImpl(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.awt.Component.dispatchEvent(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.awt.EventQueue.dispatchEventImpl(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.awt.EventQueue.access$500(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.awt.EventQueue$3.run(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.awt.EventQueue$3.run(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.security.ProtectionDomain$JavaSecurityAccessImpl.doIntersectionPrivilege(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.security.ProtectionDomain$JavaSecurityAccessImpl.doIntersectionPrivilege(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.awt.EventQueue$4.run(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.awt.EventQueue$4.run(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.security.ProtectionDomain$JavaSecurityAccessImpl.doIntersectionPrivilege(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilters(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] at java.awt.EventDispatchThread.run(Unknown Source)
Sat 1/14 21:30:57.232 [AWT-EventQueue-0@5cb672] Error with c/s comm: requestAction: java.lang.NullPointerException
Attached Files
File Type: txt sagetv_0.txt (546.2 KB, 290 views)
Reply With Quote
  #6  
Old 01-15-2017, 06:02 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,839
Quote:
Originally Posted by skyeclad View Post
Thanks guys, that seemed to be the issue. It's going through the first run now...I can't recall though if it deleted my wiz.bin copy over. It seemed to have changed the wiz.bin name to corrupt and is making a new one?
The issues you are seeing are all a cascade from having two lucene jars, been there

I had to roll back my system to before the upgrade then do the upgrade again making sure only the newest lucene was there.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-16-2017, 11:34 AM
Narflex's Avatar
Narflex Narflex is offline
Sage
 
Join Date: Feb 2003
Location: Redondo Beach, CA
Posts: 6,308
SageTV should also have created backups of your Wiz.bin and Sage.properties when you did the upgrade, so if you just revert back to those after fixing the Lucene problem you should be all good.
__________________
Jeffrey Kardatzke
Google
Founder of SageTV
Reply With Quote
  #8  
Old 01-16-2017, 04:51 PM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
The inability to access the network shares, however, is likely due to the sagetv service being logged in as LocalSystem. This needs to be changed to run as an actual user (it has been reported a few times I think that the service settings get reset on upgrades).
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #9  
Old 01-27-2017, 08:19 AM
skyeclad skyeclad is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2007
Location: NY DMA
Posts: 441
Thank you for the advice. I had to go out of town for a while so I reloaded my old backup. Now that I'm back, I'm going to reinstall the application, delete the extra lucene and make sure the service is logged in correctly. Hopefully things go smoother this time. Appreciate it.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-27-2017, 11:13 AM
thomaszoo thomaszoo is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sacramento, CA
Posts: 485
I was also having this problem. Deleting the old lucene jar did the trick. A big thank you to those in this thread and those who developed version 9.
__________________
i5-6400, MSI B150M Micro ATX MB, 16GB DDR3 1600, 2 - WD Green 2TB SATA Drives, Lite-On SATA 4X Blu-ray Reader, Corsair 400W 80+ Power Supply, Silverstone Sugo SG02-BF MicroATX Case, Windows 10 (64), HDHR Dual X2, Quatro and Prime, 5 x HD300 + 2 x HD100
Reply With Quote
  #11  
Old 01-27-2017, 02:31 PM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Just FYI, the current builds do not require you to delete the lucene jar file, as it will only use the newest version it finds now.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD Homerun Halts mechling-burgh Hardware Support 5 07-12-2012 11:39 AM
SageDCT w/ Prime: Halts flavius Hardware Support 29 03-06-2012 07:13 AM
SageTV service won't start after upgrade tmalley SageTV Beta Test Software 13 07-18-2011 04:21 PM
SageTV v7.0.18 - 2250 - QAM HALTS [RESOLVED] DON3k SageTV Beta Test Software 23 10-31-2010 01:55 PM
When running as service why does starting Sage UI say SageTV Service is initializing? GollyJer SageTV Software 2 12-27-2006 09:59 AM


All times are GMT -6. The time now is 06:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.