SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Github Development

Notices

SageTV Github Development Discussion related to SageTV Open Source Development. Use this forum for development topics about the Open Source versions of SageTV, hosted on Github.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-26-2015, 05:32 AM
DigiDAD DigiDAD is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2015
Location: Canada
Posts: 30
When?

This was announced several months ago. Given that Windows 10 will ship on July 29 without Media Center, it would have been great if this was made available a few months prior so any kinks could be ironed out beforehand. With SageTV's proven track record, it could have attracted a lot of WMC users if it was available and already tested with 10 right out of the gate.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-26-2015, 10:49 AM
pjpjpjpj pjpjpjpj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,075
To be fair, I suspect Google's interests in this situation are in no way whatsoever beholden to, or influenced by, the activities of Microsoft....
__________________
Server: AMD Athlon II x4 635 2.9GHz, 8 Gb RAM, Win 8.1 x64, Java 8, Gigabit network
Drives: Several TB of internal SATA and external USB drives, no NAS or RAID or such...
Software: SageTV v9, stock STV with ADM.
Tuners: 4 tuners via (2) HDHomeruns (100% OTA, DIY antennas in the attic).
Clients: Several HD300s, HD200s, even an old HD100, all on wired LAN. Latest firmware for each.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-26-2015, 10:59 AM
DigiDAD DigiDAD is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2015
Location: Canada
Posts: 30
Quote:
Originally Posted by pjpjpjpj View Post
To be fair, I suspect Google's interests in this situation are in no way whatsoever beholden to, or influenced by, the activities of Microsoft....
Agreed - still would be nice though. I'm currently runing Snapstream on Windows 7 because I had some strange behavior on 8. I was thinking of switching to Media Center with ServerWMC, but since Media Center has no future as of 10, that is no longer an option. I've played with NextPVR in the past but it wasn't quite as polished. An Open Source SageTV would definitely be worthy of consideration.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-26-2015, 11:15 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,098
Quote:
Originally Posted by DigiDAD View Post
This was announced several months ago. Given that Windows 10 will ship on July 29 without Media Center, it would have been great if this was made available a few months prior so any kinks could be ironed out beforehand. With SageTV's proven track record, it could have attracted a lot of WMC users if it was available and already tested with 10 right out of the gate.
Most WMC users will not flock to SageTV as SageTV cannot record DRM. Most prime users will flock to the HDHomerun DVR as it will do DRM.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-26-2015, 11:44 AM
bcjenkins bcjenkins is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,760
This is our only indication -

http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=62210. Post July 4th for the EPG changes..
__________________
Running SageTV on unRAID via Docker
Tuning handled by HDHR3-6CC-3X2 using OpenDCT
Reply With Quote
  #6  
Old 06-29-2015, 11:06 AM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,502
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
Most WMC users will not flock to SageTV as SageTV cannot record DRM. Most prime users will flock to the HDHomerun DVR as it will do DRM.
Maybe then Maybe Not
Will the HDHomerun DVR let record DRM channel like HBO and other premiere channel ?.
Can you copy thoses DRM File ?.
Can you covert the them DRM file non DRM file ?.
Look like you need an approved NAS hardware as not going be windows server software as far I can tell.
From what I saw so far no other video media playback nor picture or music support seasm to just plain out run mill DVR box aka TiVo.
And just now start to ship it out
Reply With Quote
  #7  
Old 06-29-2015, 11:09 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,098
Quote:
Originally Posted by SHS View Post
Maybe then Maybe Not
Will the HDHomerun DVR let record DRM channel like HBO and other premiere channel ?.
Can you copy thoses DRM File ?.
Can you covert the them DRM file non DRM file ?.
Look like you need an approved NAS hardware as not going be windows server software as far I can tell.
From what I saw so far no other video media playback nor picture or music support seasm to just plain out run mill DVR box aka TiVo.
And just now start to ship it out
That is all I want I have plex for media player and kodi so all I need is a DVR. I want to be able to record my DRM channels and watch them on my android device or windows pc. I do not care about copying them. ... or re-encoding them I watch and delete. Why would I want to convert DRM to non_drm it is illegal when I can watch it on any windows pc or android device.


Bottom line is that SageTV does not record DRM channels so I really do not care about the media playing portion there are better media players such as kodi plex.

Last edited by nyplayer; 06-29-2015 at 11:16 AM.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-29-2015, 11:36 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,679
Sure Kodi and Plex are better at many things but I don't want to have to have multiple devices at every TV to facilitate playback. I would really prefer everything in one device and Sage is what my family has been using for a long time and it is what I would prefer using going forward.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #9  
Old 06-29-2015, 11:38 AM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,502
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
That is all I want I have plex for media player and kodi so all I need is a DVR. I want to be able to record my DRM channels and watch them on my android device or windows pc. I do not care about copying them. ... or re-encoding them I watch and delete. Why would I want to convert DRM to non_drm it is illegal when I can watch it on any windows pc or android device.


Bottom line is that SageTV does not record DRM channels so I really do not care about the media playing portion there are better media players such as kodi plex.
Do know the may not be able to use Kodi as Play device you have use there client software.
It not illegal only sell copyrighted material is.
And that all doing you may as well just gotting self a TiVo and been done with but you I both everthing out is junk vs SageTV as a Real DVR

Last edited by SHS; 06-29-2015 at 11:45 AM.
Reply With Quote
  #10  
Old 06-29-2015, 11:42 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,098
Quote:
Originally Posted by SHS View Post
Do know the may not be able to use Kodi as Play device you have use there client software.
It not illegal olny sell copyrighted material is.
I use kodi now with the HDHOMERUNVIEW software to watch livetv... On my Kodi PC and Raspberry PI.

Can I ask you something do you even own a HDHomerun prime and have tested their software.... because obviously you are misinformed.
Reply With Quote
  #11  
Old 06-29-2015, 11:51 AM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,502
How so how are you recording HBO, Showtime, etc channel DRM channel I not talk about LiveTV that done diff, if they haven't sent out HDHomeRun DVR Software at that look like.
Reply With Quote
  #12  
Old 06-29-2015, 11:52 AM
aaronb aaronb is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 69
I record DRM channels in Sage with my Colossus
__________________
Server:
Rosewill RSV-L4411 server case, Core i5 4590, 16 GB RAM, 1 Hauppauge Colossus, 1 HDHomeRun, 500GB SATA recording drive, 14 TB JBOD for media, SageTV 7, Win7 Pro, Ubuntu 14.04 VM with Plex Server and Subsonic

Frontend:
ASUS Chromebox running Kodi with SageTV add-on
Reply With Quote
  #13  
Old 06-29-2015, 11:53 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,098
Quote:
Originally Posted by SHS View Post
How so how are you recording HBO, Showtime, etc channel DRM channel I not talk about LiveTV that done diff, if they haven't sent out HDHomeRun DVR Software at that look like.
WMC at the moment.
Reply With Quote
  #14  
Old 06-29-2015, 12:01 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,502
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
WMC at the moment.
WMC is no longer being support
Reply With Quote
  #15  
Old 06-29-2015, 12:04 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,098
Quote:
Originally Posted by SHS View Post
WMC is no longer being support
It still works to the end of life of windows 7.
Reply With Quote
  #16  
Old 06-29-2015, 02:43 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,502
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
It still works to the end of life of windows 7.
Ture but I think your missing the BIGGER PICTURE here big questions is for how long as mainsteam support has all ready stop with W7 soon W8 in fact they haven't even update WMC for min moons, So there good chance you kiss your EPG good bye in next few years any way, and not forget Silicondust is on it kicking WMC to the curb giving some user an option so kiss any update for WMC good by, and don't see anything happing at Ceton Corp in fact I haven't heard of any rumors so they to are be on way out door and people are need of other options.
Reply With Quote
  #17  
Old 06-29-2015, 02:49 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,098
Quote:
Originally Posted by SHS View Post
Ture but I think your missing the BIGGER PICTURE here big questions is for how long as mainsteam support has all ready stop with W7 soon W8 in fact they haven't even update WMC for min moons, So there good chance you kiss your EPG good bye in next few years any way, and not forget Silicondust is on it kicking WMC to the curb giving some user an option so kiss any update for WMC good by, and don't see anything happing at Ceton Corp in fact I haven't heard of any rumors so they to are be on way out door and people are need of other options.
That is why I am converting to the HDHomerunDVR ... I also want to downsize my server as much as possible so having the HDHomerun prime and other HD Homerun tuners is the best way to go. I no longer want a big server box. I no longer want cable boxes USBUirt's and hauppauge capture devices. I have 2 primes and 2 Ota Hd Homerun connects ready to go.

Last edited by nyplayer; 06-29-2015 at 02:53 PM.
Reply With Quote
  #18  
Old 06-29-2015, 03:05 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,502
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
That is why I am converting to the HDHomerunDVR ... I also want to downsize my server as much as possible so having the HDHomerun prime and other HD Homerun tuners is the best way to go. I no longer want a big server box. I no longer want cable boxes USBUirt's and hauppauge capture devices. I have 2 primes and 2 Ota Hd Homerun connects ready to go.
That big plus to it.
But point of my post about was about HD Homerun DVR software this not your WMC.
Will the HDHomerun DVR let record DRM channel like HBO and other premiere channel.
Look like you need an approved NAS hardware as not going be windows server software as far I can tell.
So far No one know as nobody has the client software or hardware
Reply With Quote
  #19  
Old 06-29-2015, 03:13 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,098
Quote:
Originally Posted by SHS View Post
That big plus to it.
But point of my post about was about HD Homerun DVR software this not your WMC.
Will the HDHomerun DVR let record DRM channel like HBO and other premiere channel.
Look like you need an approved NAS hardware as not going be windows server software as far I can tell.
So far No one know as nobody has the client software or hardware
We should be getting it either tonight or tomorrow if all goes as planned ... to start beta testing. The Recording Engine will run on windows ... mac ... linux not just a NAS.

Last edited by nyplayer; 06-29-2015 at 03:25 PM.
Reply With Quote
  #20  
Old 07-15-2015, 03:19 PM
billbillw billbillw is offline
New Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Atlanta
Posts: 2
Anything yet? I am looking for alternatives to WMC so I can let my PCs upgrade to Win 10.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 01:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.