SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-22-2006, 02:16 PM
pschweig pschweig is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2004
Location: Watford, United Kingdom
Posts: 160
hauppauge wintv pvr usb2 - stretched picture and "dalek" sound

hi

I have been using the wintv pvr usb2 successfully with sage for 6 months. Over the last couple of weeks when I tuned to a satellite channel (from a sky digital box) I saw that the picture has stretched and moved down 6 inches - so the onscreen epg doesn't fit on the screen and there is a black border at the top. The sound has also become garbled so that everyone sounds like a dalek.

At first the workaround was to open the hauppauge app wintv2000. The video played fine in there and after that the video played fine in sage too. Tonight I tried to update the hauppauge drivers and now it is worse than ever. The picture is constantly as described above and wintv2000 won't play anything anymore.

I have tried rolling back to the original drivers but nothing I do seems to make a difference any more.

Any body seen this problem before? I am using the composite input, I tried switching to s-video but the problem is the same only in black and white. I kinda feel that my hardware is borked.

thanks
paul
Reply With Quote
  #2  
Old 06-05-2006, 01:33 PM
pschweig pschweig is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2004
Location: Watford, United Kingdom
Posts: 160
In the end I used system restore in windows xp and started a totally fresh sagetv installation. This has resolved the weird problems I was having

paul
Reply With Quote
  #3  
Old 06-05-2006, 08:48 PM
hemicuda's Avatar
hemicuda hemicuda is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2006
Location: north of Chattanooga, Tennessee
Posts: 1,117
no help, just a comment...

"dalek" sounding hmmm..... Watched too much Dr. Who have we?
__________________
Server: MS Win7 SP1; FX8350 (H2O cooled); 8GB RAM; Hauppauge HVR-2250 (OTA); HVR-1800 (OTA); SageTV 9.1.5.x; 12+TB Sage Storage

Clients: HD300 x2; HD200 x2; Placeshifter

Service: EPB Fiber (1Gb); OTA (we "cut the cord"); Netflix, Hulu, etc.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 08:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.