SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Linux > SageTV for unRAID/Docker

Notices

SageTV for unRAID/Docker Discussion related to SageTV for unRAID/Docker. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to SageTV for unRAID/Docker should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 01-23-2018, 02:40 PM
dstanley's Avatar
dstanley dstanley is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Brantford, Ontario, Canada
Posts: 197
There is a CA Backup And Restore Plugin that allows you to backup your Appdata Share as well as libvirt.img and Flash Drive. It can be setup to automatically stop your dockers and backup everything then start them when it is done.

I have this backup happening to an AppDataBackup share on the server. Then I just file copy the Flash backup off-site or another computer for safekeeping the configuration files in case the USB stick dies.
__________________
SERVER: Intel Core i7-3770 CPU @ 3.40GHz - UnRaid Server 6.5.3/DVB LibreELEC with Docker stuckless-sagetv-server-java9 MOTHERBOARD: ASRock-Z77 Extreme4 / 32GB RAM CACHE DRIVE: SSD 1TB ARRAY: 24TB/7 DRIVES PARITY: 8TB
EXTERNAL DEVICES: 4x HD-PVR's Firewire Channel Changing
TUNERS:SA3250HD, SA4250HD, SA4250HD, CISCO4642HD, ROGERS CABLE-ON, CANADA
CLIENTS: 2xHD300 2xHD200 SONY ANDROIDTV MINI-CLIENT
Reply With Quote
  #22  
Old 01-23-2018, 04:16 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,436
I use that plugin except I don't move the Flash backup like you do - I should probably write a cron job to do that every week.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #23  
Old 01-23-2018, 05:15 PM
BobPhoenix BobPhoenix is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,092
I just backup all of my unRAID servers flash drives to my backup server and the backup server flash drive to one of the others. So I'm covered except for a major catastrophe.
__________________
"Keep your goals away from the trolls"
Reply With Quote
  #24  
Old 01-26-2018, 11:12 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,436
Anybody else give this a go yet? I might try the upgrade tomorrow night.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #25  
Old 01-27-2018, 01:48 AM
wit713 wit713 is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2010
Location: Malvern, PA
Posts: 44
I upgraded on Tuesday and had no problems.
__________________
unRAID Server: Intel Core 2 Quad CPU Q9550, 8GB RAM, Dual 500GB SSD cache and 6 TB pool, with SageTVv9, openDCT and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Verizon Fios CableCard
Client: HD300
Reply With Quote
  #26  
Old 01-29-2018, 01:58 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,436
I didn't get a chance to do this last weekend but I hope to give it a go over the next week.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #27  
Old 01-29-2018, 02:42 PM
dstanley's Avatar
dstanley dstanley is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Brantford, Ontario, Canada
Posts: 197
It honestly didn't take me a half hour to backup my usb and update to 6.4 - I was worried as well reading some of the upgrade stories in the Limetech forums.

Dwight
__________________
SERVER: Intel Core i7-3770 CPU @ 3.40GHz - UnRaid Server 6.5.3/DVB LibreELEC with Docker stuckless-sagetv-server-java9 MOTHERBOARD: ASRock-Z77 Extreme4 / 32GB RAM CACHE DRIVE: SSD 1TB ARRAY: 24TB/7 DRIVES PARITY: 8TB
EXTERNAL DEVICES: 4x HD-PVR's Firewire Channel Changing
TUNERS:SA3250HD, SA4250HD, SA4250HD, CISCO4642HD, ROGERS CABLE-ON, CANADA
CLIENTS: 2xHD300 2xHD200 SONY ANDROIDTV MINI-CLIENT
Reply With Quote
  #28  
Old 01-29-2018, 02:49 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,436
Yeah I know. I like to do this stuff after everyone else has gone to bed. I have had other "easy" upgrades that went bad and I ended up being up until 5am trying to fix everything and I didn't want to face that this weekend.

But I shouldn't really worry too much as I do have a backup server with 95%+ of the content on my main server. So I can just point my extenders to that server and be good to go.

By the way Dwight - how does the MiniClient work in your Sony AndroidTV?
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #29  
Old 01-29-2018, 04:06 PM
dstanley's Avatar
dstanley dstanley is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Brantford, Ontario, Canada
Posts: 197
The mini client appears to work fine BUT I have an HD300 on the set as well and tend to use it mostly.
Not real pleased on the audio pass through of the Android system on the Sony.
I gave up due to some audio issues with different movies such as DTS etc.
Same with the Plex app and transcoding and audio pass through issues.
I made an Odriod C2 with OpenPHT for plex and it is awesome - can play 4K with no transcoding and pass through all audio formats perfectly.
That said the Android system would be fine with curated content adjusted for that system.

Dwight
__________________
SERVER: Intel Core i7-3770 CPU @ 3.40GHz - UnRaid Server 6.5.3/DVB LibreELEC with Docker stuckless-sagetv-server-java9 MOTHERBOARD: ASRock-Z77 Extreme4 / 32GB RAM CACHE DRIVE: SSD 1TB ARRAY: 24TB/7 DRIVES PARITY: 8TB
EXTERNAL DEVICES: 4x HD-PVR's Firewire Channel Changing
TUNERS:SA3250HD, SA4250HD, SA4250HD, CISCO4642HD, ROGERS CABLE-ON, CANADA
CLIENTS: 2xHD300 2xHD200 SONY ANDROIDTV MINI-CLIENT
Reply With Quote
  #30  
Old 01-29-2018, 04:11 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,436
Quote:
Originally Posted by dstanley View Post
Not real pleased on the audio pass through of the Android system on the Sony.
I gave up due to some audio issues with different movies such as DTS etc.
So it doesn't pass through DTS, etc from SageTV, Plex or from other content as well? Do you have the TV's audio out connected to a receiver via ARC or S/PDIF?
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #31  
Old 01-29-2018, 08:36 PM
dstanley's Avatar
dstanley dstanley is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Brantford, Ontario, Canada
Posts: 197
I was using ARC to a Sony HTST5000 sound bar. It was quite a while ago and I canít really remember just what formats were passed through. I gave up on it fairly quickly as it was just too easy to keep using the HD300.

Dwight
__________________
SERVER: Intel Core i7-3770 CPU @ 3.40GHz - UnRaid Server 6.5.3/DVB LibreELEC with Docker stuckless-sagetv-server-java9 MOTHERBOARD: ASRock-Z77 Extreme4 / 32GB RAM CACHE DRIVE: SSD 1TB ARRAY: 24TB/7 DRIVES PARITY: 8TB
EXTERNAL DEVICES: 4x HD-PVR's Firewire Channel Changing
TUNERS:SA3250HD, SA4250HD, SA4250HD, CISCO4642HD, ROGERS CABLE-ON, CANADA
CLIENTS: 2xHD300 2xHD200 SONY ANDROIDTV MINI-CLIENT
Reply With Quote
  #32  
Old 01-29-2018, 09:10 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,436
Quote:
Originally Posted by dstanley View Post
I was using ARC to a Sony HTST5000 sound bar. It was quite a while ago and I canít really remember just what formats were passed through. I gave up on it fairly quickly as it was just too easy to keep using the HD300.

Dwight
I hear you - I still prefer the HD200 and HD300 as a way to play my SageTV content. But having one source that plays everything you would want is very attractive, especially if it is built into your TV.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #33  
Old 02-01-2018, 11:41 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,436
6.4.1 pre-release is out and they expect to go stable release by the weekend. Looks like it has a few bug fixes and improvements in handling complex VLANs but they probably are not significant for most of us.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #34  
Old 02-03-2018, 12:50 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,436
I upgraded to 6.4.1 and everything appears to working. At first my HD-PVR tuners didn't show up but that is because I did not properly undate the DVB edition. You have to remember to click on the plugin and go in to the detailed screeen to select the version that you want.

I also had to do a bit of config on my USG router to handle the SSL certs.

I have not set up my Sage docker in its own IP, at least not yet, but I have tried the functionality for a couple of other dockers and it works great.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #35  
Old 02-18-2018, 10:37 PM
KarylFStein KarylFStein is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Apr 2006
Location: Westland, Michigan, USA
Posts: 895
I did the upgrade Friday night and there have been no issues so far (no DVB plugin). Now I'm playing with Slugger's "safe to backup" Groovy test script and how to marry that with some other script under unRAID to perform the backup i.e.stop the Docker, run a tar then start things again. I tried the CA Backup v2 bit and will keep that for some things, but for SageTV I don't want it to shut down at some preconcieved time or time zone!
Reply With Quote
  #36  
Old 02-19-2018, 01:47 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,436
I have my CA backups run at Monday mornings at 3am and I don't have any issues as I don't foresee having any recordings at that time.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #37  
Old 02-19-2018, 03:27 PM
KarylFStein KarylFStein is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Apr 2006
Location: Westland, Michigan, USA
Posts: 895
Quote:
Originally Posted by wayner View Post
I have my CA backups run at Monday mornings at 3am and I don't have any issues as I don't foresee having any recordings at that time.
It's mostly for viewing. My schedule and travel are all over the place lately. Plus my night-owl daughter goes to university in the fall so who knows when she'll be streaming something .
Reply With Quote
  #38  
Old 02-22-2018, 06:28 PM
TwistedMelon TwistedMelon is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 551
Just snagged the HDHR Quatro on eBay tonight and currently waiting on a quote for a dual 3U 16-bay E5-2650v2 Supermicro system for unRAID. This will be the first major system update in at least 6 years for me - excited.

I'm not sure I'd have considered unRAID and dockers if it weren't for people constantly bringing it up in sub-forums here - THANKS! Glad I didn't drop any $$ on another proprietary NAS. Soon it'll be time to unload the Hauppage PCI-e cards and tear down the 6-bay ReadyNAS Pro.
__________________
Bruno
Twisted Melon Inc.
While you're clicking, check out my Mini Theater custom build.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Errors in unRAID logs when restarting SageTV docker wayner SageTV for unRAID/Docker 0 06-16-2017 08:09 PM
connect DV Camera via SageTV in unRaid docker dadarara SageTV for unRAID/Docker 14 04-05-2017 10:11 AM
Multiple instances of the SageTV unRAID Docker? alfi33 SageTV for unRAID/Docker 8 01-12-2017 07:38 AM
SageTV - unRAID docker HW requirments? SomeWhatLost Hardware Support 21 01-10-2017 05:02 PM
SageTV Docker/unRAID now has a sub-forum stuckless SageTV for unRAID/Docker 0 10-10-2016 07:20 AM


All times are GMT -6. The time now is 08:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.