SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-19-2007, 12:10 PM
HeeZy HeeZy is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 44
Encode to an MPEG2 352x240....?

i'm trying to set sagetv to encode at 352x240 as an MPEG-2. i don't care about quality as i don't have much HDD space right now. i can try to make a new encoding quality to VCD with 48Khz audio (ready to author to DVD), but then i can't watch it while i'm recording as MPEG-1 doesn't support pausing or something like that.

so i just want the VCD resolution, but in MPEG-2 so i can watch and pause and do whatever, while its recording. and it is a valid resolution in the DVD Spec.

http://www.videohelp.com/dvd.php#tech

i used this recording quality,

mmc/python2_encoding/M2-352x240-192k=videobitrate\=1520000|outputstreamtype\=10|width\=352|height\=240|audiobitrate\=192|audiosampling\=48000

but then the output video is 352x480, which is also in the DVD spec, but its not 352x240 as i wanted.

so does sagetv support this format of MPEG-2, 352x240?

thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 01-19-2007, 12:54 PM
dvd_maniac's Avatar
dvd_maniac dvd_maniac is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2004
Location: New England
Posts: 1,899
I would just use 352x480 and worry about the bitrate and see if that looks good enough. I had setup a 352x240 mpeg-2 setting when using BTV a LONG time ago and when comparing that with the same bitrate at 352x480 on a 42" HDTV no one in my family could see the difference.
__________________
If this doesn't work right, Then:
"I'm going to blow up the Earth!"
Reply With Quote
  #3  
Old 01-19-2007, 02:00 PM
HeeZy HeeZy is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 44
Quote:
Originally Posted by dvd_maniac
I would just use 352x480 and worry about the bitrate and see if that looks good enough. I had setup a 352x240 mpeg-2 setting when using BTV a LONG time ago and when comparing that with the same bitrate at 352x480 on a 42" HDTV no one in my family could see the difference.
thats what i was thinking. i should use 352x480. when encoding a 30 minute show to a VCD, the output is about 310MB, where a 352x480 and the same bitrate is about, 410MB-420MB. i guess i can live with that.

maybe its a hardware issue and not sagetv. i use Wintv-pvr-usb2. i'll see if it supports M2 352x240.....
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 08:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.