SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #2861  
Old 04-16-2021, 12:01 PM
KeithAbbott KeithAbbott is online now
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: Southeastern Michigan
Posts: 1,166
Quote:
Originally Posted by wayner View Post
To add to this - you can also use OpenDCT with streams from HDHR OTA tuners. But it has never been clear to me why you would want to do this rather than use them directly which I have done for over a decade.

There is also a variation on this (OpenDCT Generic HTTP Capture Device) that let's you capture other types of network video streams, such as an IP camera or even your PC screen, and capture these in SageTV. This would also work with HDMI encoders (BM1000,URay) which would be a way to be able to capture 4k cable/sat output.
Also, I think OpenDCT does some clean up of the OTA stream via FFMPEG, resulting in fewer viewing issues in miniclient.
__________________
Server: MSI Z270 SLI Plus ATX Motherboard, Intel i7-7700T CPU, 32GB Memory, unRAID 6.9.2, SageTV & OpenDCT Dockers
Tuners: 2 x SiliconDust HDHomeRun Prime Cable TV Tuners
Clients: Multiple HD300 Extenders, Multiple Fire TV Stick 4K w/MiniClient
Miscellaneous: Multiple Sony RM-VLZ620 Universal Remote Controls
Reply With Quote
  #2862  
Old 04-16-2021, 12:29 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,078
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
I can answer why you would want to use OPENDCT with HDHR Ota tuners is pooling. Where OPENDCT will check if a tuner is in use by another APP and if it is in use will move on to next available tuner. Without OPENDCT if sagetv tries to use a tuner in use it will just fail and not try another.
Thanks - I have had this happen as on my backup SageTV server(s) I will often point them to an HDHR tuner and occasionally I will have an issue where they try to use the same tuner as my main server. In the past I would fix this by removing a tuner or two from my main tuner. I have two dual HDHRs and rarely need more than one tuner these days so that isn't really a limitation.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #2863  
Old 04-16-2021, 12:30 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,078
Quote:
Originally Posted by KeithAbbott View Post
Also, I think OpenDCT does some clean up of the OTA stream via FFMPEG, resulting in fewer viewing issues in miniclient.
I haven't really noticed issues when watching content in the miniclient, other than more complete dropouts or green blocks, but that generally happens during periods of bad weather.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #2864  
Old 04-25-2021, 05:29 AM
peterjb peterjb is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Canberra, Australia
Posts: 201
I've found that the native DVB-T support within in SageTV can be a bit hit and miss to use ( at least here in Oz ).. So I use OpenDCT as the source to clean up the streams and work around the tuning and recording issues. Works like a charm!
Reply With Quote
  #2865  
Old 05-02-2021, 10:05 PM
jchiso jchiso is offline
Sage Expert
 
Join Date: Nov 2003
Location: Columbus, OH
Posts: 652
Is (was) there a link to a .deb file for OpenDCT?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (1 members and 1 guests)
jsin
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI TV Wonder Digital Cable Tuner & SageTV nyle Hardware Support 4 02-17-2009 10:12 PM
ATI TV Wonder Digital Cable Tuner rajczi Hardware Support 4 01-14-2008 08:24 PM
ATI TV Wonder™ Digital Cable Tuner dadams Hardware Support 4 01-09-2007 10:55 AM
Digital Cable - one guide - need HD on one tuner reg tv on other Kimper SageTV Beta Test Software 14 11-27-2006 08:15 PM
Multi-tuner Digital Cable mlbdude SageTV Software 0 06-26-2003 01:08 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.