SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-22-2014, 05:40 PM
checkbin checkbin is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2011
Location: Central NJ, USA
Posts: 76
HDHomerun Prime Issue With One Channel

I'm having a strange problem with my SageTV 7 setup with 2 HDHomerun Primes. I have Verizon FIOS and SageTV has been working pretty much flawlessly with the HDHomeruns. But I'm experiencing a problem that started recently with just one channel. The Military History Channel will not tune. If I go to that channel, the HDHomerun tries and tries to tune but the channel never comes on. I checked the cablecard status for the channel and confirmed the CCI Protection is unrestricted (flag is not set to copy once; it's the same as all the other channels). The weird part is that if I use the HDHomerun Config Utility that comes with the HDHomerun and view it with the utilities QuickTV viewer the channel appears. The utility shows the Signal Strength and Quaility are 97% and Symbol Quality is 100%. What's really odd is that after doing this, that tuner then displays the channel fine on SageTV. However when Sage tries to tune that channel on another of the Homerun tuners it fails again, unless I view it first in the QuickTV viewer. Does anyone have any ideas what is going on? Thanks in advance.

Last edited by checkbin; 08-22-2014 at 05:43 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-22-2014, 05:49 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,923
Are you using SAGDCT with FFMPEG capture?. If not you need to.
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-22-2014, 06:15 PM
checkbin checkbin is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2011
Location: Central NJ, USA
Posts: 76
I'm not sure if I am or not. But every other FIOS channel works fine except this one.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-22-2014, 06:57 PM
checkbin checkbin is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2011
Location: Central NJ, USA
Posts: 76
I'm also seeing this in the sagetv_0.txt file and it seems I'm only getting these messages for this one channel that won't tune:

AV Format0:0:00.000'000.0)
Fri 8/22 20:53:39.626 [PooledThread@fc1330] Now using external format detector...
Fri 8/22 20:53:39.758 [PooledThread@fc1330] WARNING: Native format detection failed for MPEG file H:\Sage_Recordings\Battle360-S01E04-BloodySantaCruz-11890092-0.ts of formatMPEG2-TS 0:00:46 4052 kbps [#0 Audio[AC3 48000 Hz 2 channels 192 kbps idx=0 id=127c]#1 Video[MPEG2-Video 29.97 fps 704x480 4:3 3994 kbps interlaced id=127b]]
Fri 8/22 20:53:39.758 [PooledThread@fc1330] Returning NULL format due to internal detection failure since redoing it will likely fix it...
Fri 8/22 20:53:39.761 [PooledThread@fc1330] Doing pre-emptive file format detection on recording MediaFile....H:\Sage_Recordings\Battle360-S01E04-BloodySantaCruz-11890092-0.ts
Fri 8/22 20:53:39.762 [PooledThread@fc1330] Using internal format detector first...
Fri 8/22 20:53:39.784 [PooledThread@fc1330] AV Format0:0:00.000'000.0)
Fri 8/22 20:53:39.784 [PooledThread@fc1330] Now using external format detector...
Reply With Quote
  #5  
Old 08-22-2014, 07:19 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,923
I had a few channels that couldn't tune ... using SAGDCT FFMPEG capture mode fixed them.
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-22-2014, 08:02 PM
checkbin checkbin is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2011
Location: Central NJ, USA
Posts: 76
Ah, I see. I will give it a try. I will need the donator version of SageDCT,is that right?
Reply With Quote
  #7  
Old 08-22-2014, 08:16 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,923
Quote:
Originally Posted by checkbin View Post
Ah, I see. I will give it a try. I will need the donator version of SageDCT,is that right?
yes
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-23-2014, 03:34 PM
checkbin checkbin is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2011
Location: Central NJ, USA
Posts: 76
Installing the latest SageDCT and using FFMPEG capture did the trick. Works perfectly now. Thanks so much nyplayer!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HDHomeRun Prime / SageDCT Proper Channel Setup heatvent Hardware Support 6 11-23-2012 02:51 PM
HDHomeRun Prime vs. DCR-2650 Channel Changing heatvent Hardware Support 5 06-23-2012 04:08 PM
Ceton and hdhomerun prime CADDYROGER Hardware Support 2 08-24-2011 05:38 AM
HDHomerun Prime? cenwesi Hardware Support 26 04-19-2011 05:40 PM
HDHomeRun and SageTV channel scan issue hakras Hardware Support 2 03-14-2010 12:10 AM


All times are GMT -6. The time now is 09:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.