SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-04-2009, 01:18 AM
avst03 avst03 is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: bc
Posts: 4
eBay MCE remotes do they work with SageTV???

Hi

I'm trying to collect all the hardware I need to run SageTV my tuner didn't come with the Hauppauge remote .

I've seen conflicting information about remotes on the forums some of the info is dated maybe.

I was thinking of buying a clone MCE remote but they don't support XP Pro only MCE 2005.
Can anyone recommend a remote which works with SageTV and doesn't cost a fortune.

So far my system is a HP DC7100SFF P4 3.2GHZ, WindowsXP Pro, Hauppauge HVR-2250 board only kit.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 10-04-2009, 03:04 AM
reeven reeven is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2009
Posts: 125
by original MCE remote, or HP remote( i love my HP mce remote).
Or Dell MCE maybe, these are <40 $.

Do not buy XBOX360 remote to use with the PC.

These work by default in Sagetv, if you want to use the remote in any software on your PC you need to google for:

Ir Server Suite, Girder, LM Remote Key, Evenghost, Intelliremote.

Some of these are free, some are with money.

I prefer Girder( 60$) and Intelliremote(25$).
Reply With Quote
  #3  
Old 10-04-2009, 09:00 AM
Skirge01's Avatar
Skirge01 Skirge01 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2007
Location: New Jersey
Posts: 2,599
I'm not sure what your budget is, but if you buy a USB-UIRT (~$50), you can then use any IR remote you want.
__________________
Server: XP, SuperMicro X9SAE-V, i7 3770T, Thermalright Archon SB-E, 32GB Corsair DDR3, 2 x IBM M1015, Corsair HX1000W PSU, CoolerMaster CM Storm Stryker case
Storage: 2 x Addonics 5-in-3 3.5" bays, 1 x Addonics 4-in-1 2.5" bay, 24TB
Client: Windows 7 64-bit, Foxconn G9657MA-8EKRS2H, Core2Duo E6600, Zalman CNPS7500, 2GB Corsair, 320GB, HIS ATI 4650, Antec Fusion
Tuners: 2 x HD-PVR (HTTP tuning), 2 x HDHR, USB-UIRT
Software: SageTV 7
Reply With Quote
  #4  
Old 10-04-2009, 11:22 AM
avst03 avst03 is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: bc
Posts: 4
Picked up a HP remote and receiver for $20 shipped.

I was thinking of buying a USB-UIRT can it receive IR commands for say channel 100 on Brand A, then retransmit same channel number but for Brand B?

Which is the best free software of the bunch? I've only heard of Girder the commercial software.

Thanks for the info and tips guys.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-05-2009, 03:59 AM
reeven reeven is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2009
Posts: 125
Congratulation on your new HP remote.
You could use Evenghost( but if you are on Win7 you need to install an addon on their forum)... but it take some time to learn this program. Girder cost a lot of money.
Intelliremote is the easiest to learn, but also cost 25 $, but has an nice addon for Iphone, it transform an Iphone into an PC remote.

EDIT: Where you buy that HP? Put here an link, some good HP are 40-50$.

Last edited by reeven; 10-05-2009 at 04:02 AM.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-05-2009, 07:50 AM
Skirge01's Avatar
Skirge01 Skirge01 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2007
Location: New Jersey
Posts: 2,599
Quote:
Originally Posted by avst03 View Post
Picked up a HP remote and receiver for $20 shipped.

I was thinking of buying a USB-UIRT can it receive IR commands for say channel 100 on Brand A, then retransmit same channel number but for Brand B?

Which is the best free software of the bunch? I've only heard of Girder the commercial software.

Thanks for the info and tips guys.
I can't help you with the retransmitting piece, since I only have my PC being controlled by it. SageTV then tells my DirecTV boxes to change channels for me via a serial connection between the STBs and my WHS server. My other devices (receiver and TV) are controlled directly via IR with my Harmony remote.

I use EventGhost (free) for interpreting commands for me and launching programs outside of Sage.
__________________
Server: XP, SuperMicro X9SAE-V, i7 3770T, Thermalright Archon SB-E, 32GB Corsair DDR3, 2 x IBM M1015, Corsair HX1000W PSU, CoolerMaster CM Storm Stryker case
Storage: 2 x Addonics 5-in-3 3.5" bays, 1 x Addonics 4-in-1 2.5" bay, 24TB
Client: Windows 7 64-bit, Foxconn G9657MA-8EKRS2H, Core2Duo E6600, Zalman CNPS7500, 2GB Corsair, 320GB, HIS ATI 4650, Antec Fusion
Tuners: 2 x HD-PVR (HTTP tuning), 2 x HDHR, USB-UIRT
Software: SageTV 7
Reply With Quote
  #7  
Old 10-06-2009, 02:01 AM
avst03 avst03 is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: bc
Posts: 4
Remote

Quote:
Originally Posted by reeven View Post
EDIT: Where you buy that HP? Put here an link, some good HP are 40-50$.
I bought the remote on eBay. It was a buy it now sale with free shipping for $19.99. I think I purchased the last one others are $22

Description: HP TV TUNER REMOTE CONTROL & USB Receiver Kit model 5187-4577

I don't know if its the greatest remote HP supplies but it will get me started
Reply With Quote
  #8  
Old 10-06-2009, 02:35 AM
avst03 avst03 is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: bc
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by Skirge01 View Post
My other devices (receiver and TV) are controlled directly via IR with my Harmony remote.

I use EventGhost (free) for interpreting commands for me and launching programs outside of Sage.
I'll check out EventGhost
I've ordered a USB-UIRT+56 directly from the USB-UIRT site.
I guess I'll have to experiment with the USB-UIRT+56 for a while.
My first thought was to run the UIRT on its own computer and let it receive and then send multiple commands out to different equipment. ie:Tivo, SageTV, Sat receiver, and dish positioner.

Now I wait till next week for all my equipment to arrive
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Do Vista MCE Remotes work for SageTV on XP? plasm Hardware Support 5 05-14-2009 06:35 PM
Cheapo remotes for PC from eBay wayner Hardware Support 0 03-31-2009 08:13 PM
Replacement MCE remotes? GTwannabe Hardware Support 1 09-10-2007 02:13 PM
New software for MCE remotes opy01 SageTV Customizations 6 07-16-2007 06:36 AM
MCE Remotes phenixdragon General Discussion 8 10-20-2004 02:20 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.