SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV BETA Release Products > SageTV Beta Test Software

Notices

SageTV Beta Test Software Discussion related to BETA Releases of the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. regarding SageTV Beta Releases should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 05-19-2010, 02:41 PM
kingwr kingwr is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 114
I have only ever purchased a single client license (like $29). But I wonder why the upgrade bias against Windows users? Why are Mac and Linux upgrades free, while Windows upgrades are $40? I don't mind paying, but I don't like paying for everybody else just because I run Windows?!?

As far as the screen shots, I am not too concerned about the stock UI. My complaints were regarding the UI capabilities of SageTV. Sounds like the capabilities in Sage 7 are much stronger, which means there will be some kicka$$ new custom skins out there in the not too distant future.

Now if only there was a HD Netflix plug-in that worked on the HD200. That would be great!
Reply With Quote
  #22  
Old 05-19-2010, 02:42 PM
paulbeers paulbeers is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,550
Who else is calling in sick to work tomorrow?!?!? hehehe.
__________________
Sage Server: AMD Athlon II 630, Asrock 785G motherboard, 3GB of RAM, 500GB OS HD in RAID 1 and 2 - 750GB Recording Drives, HDHomerun, Avermedia HD Duet & 2-HDPVRs, and 9.0TB storage in RAID 5 via Dell Perc 5i for DVD storage
Source: Clear QAM and OTA for locals, 2-DishNetwork VIP211's
Clients: 2 Sage HD300's, 2 Sage HD200's, 2 Sage HD100's, 1 MediaMVP, and 1 Placeshifter
Reply With Quote
  #23  
Old 05-19-2010, 02:43 PM
Brent Brent is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2006
Location: KC, Missouri
Posts: 3,695
Quote:
Originally Posted by kingwr View Post
I have only ever purchased a single client license (like $29). But I wonder why the upgrade bias against Windows users? Why are Mac and Linux upgrades free, while Windows upgrades are $40? I don't mind paying, but I don't like paying for everybody else just because I run Windows?!?
I don't think there is a difference. Did I misstate something on this?
PS: there isn't a Mac upgrade available - at least not thus far.
Reply With Quote
  #24  
Old 05-19-2010, 02:43 PM
QueOnda's Avatar
QueOnda QueOnda is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,093
Quote:
Originally Posted by bcjenkins
Maybe, but the CTO runs Linux at home.
Quote:
Originally Posted by Narflex View Post
I sure do.....and you know what....I run version 7 as well. Anything else I typed just felt cruel...so I'll stop here.
So, does that mean the flavor of V7 on a stick is still coming????
__________________
Server: HP AMD64 dual core running Win7 64bit (MCE disabled) with 4G memory Tuners: 2 PVR-500(disabled), 3 HDHR and 1 HDPVR Clients: 2 HD200 and 1 HD100 TV: 70" and 52" and 42" Media Storage: ReadyNas 8TB Recording media: 300GB + 200GB+ 250 GB Network: Gigabit backbone'

Thanks to all the developers who work on SageMC, code, utilities and plug-ins to make SageTV better!!!
Reply With Quote
  #25  
Old 05-19-2010, 02:45 PM
jpaddock3000 jpaddock3000 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, CA
Posts: 341
Quote:
Originally Posted by Brent View Post
Yes, Hulu Desktop is for computer HTPC clients only. (and is in v6)

Hulu, Netflix & other online videos are available to extender through the PlayOn UPnP plugin
Are you at least able to browse the PlayOn server? Having the need to pre-program channels is a big pain and setting up to watch a video is much slower than just opening the video via a game console. It would be great if we could just browse PlayOn like we can on the Wii, PS3, 360, etc.

Thanks
__________________
Server - Windows Home Server: Sage 7.1.9 HVR-2250 and HD Homerun Dual Tuner, Intel Core2Duo 2.4GHz, RAM 4 GB, HD OS/Movies/Music/Pictures:500GB (SATAII) TV:1TB (SATAII),
Clients - 2 x HD-300, 3 x MediaMVP
Reply With Quote
  #26  
Old 05-19-2010, 02:45 PM
DMT DMT is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 94
SageTV 7 ...fantastic news

All the upgraded features look great especially those related to performance enhancements for the HD200 and HD-PVR. I am looking forward to:
  • New User Interface
  • Live TV seamless transition between shows
  • Removed the need for formatting disks with 64K clusters
The SageTV team has done it again. Can hardly wait for the beta release tomorrow - hope there is a WHS version!
__________________
SageTV 7.1.9 on Win 7 Ultimate x86; Intel DH67CF, i3-2100T, 4GB DDR3, 60GB SSD, 8TB Drive Bender storage pool, blu-ray. 2x HD PVR (SA 4250HD firewire channel change), 2x HD200 extenders (external IR receiver mod, HD300 remotes).
Plugins: Custom Main Menu, Enable/Disable Favorites, Stock Manager, Web Interface, Mobile Web Interface, PlayOn
Reply With Quote
  #27  
Old 05-19-2010, 03:07 PM
paulbeers paulbeers is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,550
I am really impressed with the new GUI. Is it the best Home Theater GUI I have seen, not at first glance but it is huge improvement over what we currently have (current on is functional, but pretty much the same one we have had since 2.0).

For those who don't like the new GUI, that is fine! As stated in Brent's blog, you can import XMBC and there are two new GUI's currently in development to be released sometime this year or next. Hopefully, you can be happy with one of those three offerings.

My last comment is on the upgrade fee. Perfect. I am more than happy to drop $40 on it. There are ton of improvements on this and I haven't paid a software fee on my original Sage license 6.0 came out (what was that like 3 years ago?!?!). Further, the increased speed to the HD200's and the HD100's make it sound like we are basically getting upgraded extenders without paying for it (yeah yeah, still no HDMI 1.3 or blah blah).

I am ready with credit card in hand. Thanks again to the Sage Team!
__________________
Sage Server: AMD Athlon II 630, Asrock 785G motherboard, 3GB of RAM, 500GB OS HD in RAID 1 and 2 - 750GB Recording Drives, HDHomerun, Avermedia HD Duet & 2-HDPVRs, and 9.0TB storage in RAID 5 via Dell Perc 5i for DVD storage
Source: Clear QAM and OTA for locals, 2-DishNetwork VIP211's
Clients: 2 Sage HD300's, 2 Sage HD200's, 2 Sage HD100's, 1 MediaMVP, and 1 Placeshifter
Reply With Quote
  #28  
Old 05-19-2010, 03:08 PM
David G David G is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Madison, WI
Posts: 126
Quote:
Originally Posted by Brent View Post
What are you using currently - the default STV or something else? I'm sure the powers that be are open to constructive suggestions. What exactly don't you like and how would you prefer it to look?

The UI is actually pretty good imo, but there is no question that UI is something of a personal preference thing. The more feedback on the things you like, things you don't like etc - the more chance you'll see something you like down the road whether its from SageTV or a 3rd party developer
Certainly - I don't have the time right now but I could certainly point out what's wrong with the new UI (or the current one). I'll try to do that soon.

I use the standard UI, but that's irrelevant. As I said above, I think Sage really needs to come up with something that's simple and usable out of the box. Not after installing umpteen skins, plugins or extensions.

Also, I would disagree that a UI is a "personal preference thing" (beside background color) - there are enormous common threads to user friendly UI, simplicity being one of them.
__________________
D.
Reply With Quote
  #29  
Old 05-19-2010, 03:12 PM
reggie14 reggie14 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Maryland
Posts: 2,760
Wow! I wasn't expecting a new feature list that long. I kind of figured we would get a few of those things, but not all of them. I know there's been a lot of talk about it, but I wasn't expecting the online plugin manager or significant performance increases. No wonder we had such a long wait for this beta.

On the UI side of things, I'm not sure how I feel yet. I need to see some more screenshots. I agree with David G that my main concerns with the v6 UI is that it is busy and confusing. Users are presented with lots and lots of options on each screen. But, it looks like there's been improvements in that regard, based on some of the screenshots on the SHS page. It's hard to based on the available screenshots, but I'm a little concerned it could have gone too far the other way. It kind of looks like all the options have gotten pulled off the music and video screens. I'd really like to see some more screenshots of the recordings, music, and imported video screens.

I'm disappointed that it doesn't look like the upcoming/recent recordings screen from SageMC wasn't pulled into the new interface. That's something I use a lot. I know this gets to be a little controversial, but I also really like having the next and last recordings show up on the home screen. I think there's a decent chance someone will make an add-on for that though.

I suspect I'll end up using Ortus or Phoenix to replace the new UI. It sounds like Brent thinks we'll get news about those projects pretty soon, though it kind of sounds like both projects have a ways to go. Will SageMC still work with v7, or will we have to switch to the stock UI until the new projects are ready?

Out of curiosity, will the v7 upgrade code supersede the v6 upgrade code? Or, if I ever rebuild my server will I have to enter 3 keys?

Last edited by reggie14; 05-19-2010 at 03:15 PM.
Reply With Quote
  #30  
Old 05-19-2010, 03:28 PM
ohpleaseno ohpleaseno is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Apr 2009
Location: South Florida
Posts: 464
Quote:
Originally Posted by bastafidli View Post
The music setup in your screenshot is very similar to my current setup, one column list of artists with albums on right. The list of songs on the far right is nice bonus. Can't wait to get my hands on it to see how is the actual navigation.
I'm glad I have a reason to actually use the Music section now. The current setup is pretty unusable.
__________________
Server: WHS with 11TB of storage
Clients:1) HD-200 to a Samsung 32" Slimfit CRT HDTV 2) HD-200 to a Pioneer 26" X1 LCD
Tuners: 1) HD-Homerun 2) Avermedia USB ATSC
Twitter: ohpleaseno
Reply With Quote
  #31  
Old 05-19-2010, 03:28 PM
MeInMaui's Avatar
MeInMaui MeInMaui is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2005
Location: Maui. HI
Posts: 4,203
Quote:
Originally Posted by reggie14 View Post
Out of curiosity, will the v7 upgrade code supersede the v6 upgrade code? Or, if I ever rebuild my server will I have to enter 3 keys?


According to Brent's writeup regarding the upgrade policy, any version of SageTV qualifies for the upgrade, so you should just need your original key and the V7 upgrade key. (If I'm reading it correctly)

Aloha,
Mike
__________________
"Everything doesn't exist. I'm thirsty." ...later... "No, it's real!!! I'm full."
- Nikolaus (4yrs old)
Reply With Quote
  #32  
Old 05-19-2010, 03:33 PM
stlbearboy stlbearboy is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 81
Password Protect Menu Items

One of the reasons I use SageMC is the custom menu items and the ability to password protect them (I have a movies menu item that is password protected and a kidmovies menu item that is open to all). Is that feature built in on V7 or do I need to install SageMC on top of version 7?
Reply With Quote
  #33  
Old 05-19-2010, 03:40 PM
mayamaniac's Avatar
mayamaniac mayamaniac is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2004
Posts: 2,177
Can't wait to play with it tomorrow. Thanks Brent for the write up.
__________________
Mayamaniac

- SageTV 7.1.9 Server. Win7 32bit in VMWare Fusion. HDHR (FiOS Coax). HDHR Prime 3 Tuners (FiOS Cable Card). Gemstone theme.
- SageTV HD300 - HDMI 1080p Samsung 75" LED.
Reply With Quote
  #34  
Old 05-19-2010, 03:45 PM
Taddeusz Taddeusz is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Nov 2004
Location: Yukon, OK
Posts: 3,919
When has the upgrade purchase requirement classically started? I want to purchase an upgrade but I also would like to be able to use the beta for more than 21 days.
__________________
Server: i5 8400, ASUS Prime H370M-Plus/CSM, 16GB RAM, 15TB drive array + 500GB cache, 2 HDHR's, SageTV 9, unRAID 6.6.3
Client 1: HD300 (latest FW), HDMI to an Insignia 65" 1080p LCD and optical SPDIF to a Sony Receiver
Client 2: HD200 (latest FW), HDMI to an Insignia NS-LCD42HD-09 1080p LCD
Reply With Quote
  #35  
Old 05-19-2010, 03:49 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,312
Awesome. Something new for the wife to learn. I like the new gui. As for those complaining. Why? The UI is and always has been customizable to you liking. You guys can't possibly say you don't like something you have only gotten a glimpse of. That and the fact that 2 new ui's are being developed and the fact that the XBMC skins will work should be a good indicator that if you don't like something, you can change it until you do.

So please, instead of pointing out all of the things you think may be wrong why don't we instead thank the dev team for giving us what we have been asking for?

I'll start. You guys rock and I'm glad I found sagetv and the forum. My dream of the ultimate HTPC would not be possible without you guys
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #36  
Old 05-19-2010, 03:50 PM
jpaddock3000 jpaddock3000 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, CA
Posts: 341
Quote:
Originally Posted by Taddeusz View Post
When has the upgrade purchase requirement classically started? I want to purchase an upgrade but I also would like to be able to use the beta for more than 21 days.
That is a great question. It seems pretty odd to require an upgrade fee for a beta version. I would think you only need to pay for the upgrade once they have a final version released, but that is just my $.02.
__________________
Server - Windows Home Server: Sage 7.1.9 HVR-2250 and HD Homerun Dual Tuner, Intel Core2Duo 2.4GHz, RAM 4 GB, HD OS/Movies/Music/Pictures:500GB (SATAII) TV:1TB (SATAII),
Clients - 2 x HD-300, 3 x MediaMVP
Reply With Quote
  #37  
Old 05-19-2010, 03:54 PM
stlbearboy stlbearboy is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 81
Quote:
Originally Posted by jpaddock3000 View Post
That is a great question. It seems pretty odd to require an upgrade fee for a beta version. I would think you only need to pay for the upgrade once they have a final version released, but that is just my $.02.
I assume you are talking about installing the beta on a new server and not your current server? Can't you use the same license on two servers? The systems would need to be totally seperate.
Reply With Quote
  #38  
Old 05-19-2010, 03:58 PM
jpaddock3000 jpaddock3000 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, CA
Posts: 341
Quote:
Originally Posted by stlbearboy View Post
I assume you are talking about installing the beta on a new server and not your current server? Can't you use the same license on two servers? The systems would need to be totally seperate.
I do plan on doing some initial testing on a different system, but why wouldn't I be able to put SageTV 7 on my current system?
__________________
Server - Windows Home Server: Sage 7.1.9 HVR-2250 and HD Homerun Dual Tuner, Intel Core2Duo 2.4GHz, RAM 4 GB, HD OS/Movies/Music/Pictures:500GB (SATAII) TV:1TB (SATAII),
Clients - 2 x HD-300, 3 x MediaMVP
Reply With Quote
  #39  
Old 05-19-2010, 04:06 PM
Straykat Straykat is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 21
XMBC skinning really stood out for me. The ability to change / refine the look as I add functionality, capabilty to grow is essential. Hopefully that flexibility translates to the extenders as well.

Reply With Quote
  #40  
Old 05-19-2010, 04:15 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,312
Quote:
Originally Posted by jpaddock3000 View Post
That is a great question. It seems pretty odd to require an upgrade fee for a beta version. I would think you only need to pay for the upgrade once they have a final version released, but that is just my $.02.
I thought they were talking about the upgrade fee coming when it isn't in beta anymore. I could be wrong though...
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Foxtel and SageTV 2010 - Anyone got a working setup? iannbrown SageTV Australia/New Zealand 33 04-26-2011 10:15 PM
SageTV Launcher - Green Button starts VMC once, then SageTV dksagetv SageTV Customizations 4 04-28-2009 04:39 PM
System hang every Thursday without fail... jaminben SageTV Software 18 12-20-2007 07:18 AM
No Data - Just prime time Thursday HD channels Kimper SageTV EPG Service 0 12-07-2006 04:46 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.