SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations > Gemstone for v7

Notices

Gemstone for v7 This forum is for discussing the user-created Gemstone custom interface for SageTV.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 05-10-2012, 01:46 PM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
The only thing missing is the SagePluginsDev.xml file... just saying...
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #42  
Old 05-10-2012, 07:04 PM
PiX64's Avatar
PiX64 PiX64 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2008
Location: Illinois
Posts: 1,991
VFS support is awesome!

thanks for that.

Ill def. give it a try.
Reply With Quote
  #43  
Old 05-10-2012, 08:21 PM
crusing crusing is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Kennewick, WA
Posts: 160
Getting excited. This is torture.
Reply With Quote
  #44  
Old 05-30-2012, 09:33 PM
Dargason Dargason is offline
Sage Expert
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 516
Not to bug you or anything... I can see you're working very hard on this project!

Any ETA?
Reply With Quote
  #45  
Old 06-07-2012, 11:37 AM
sacrament055 sacrament055 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 474
Question about this new UI. I know it was noted that it has a new cache system that will be much faster. I was wondering if that also means lower memory utilization? I know Diamond seems to take a lot of memory so I'm curious if Gemstone provides any relief there?
Reply With Quote
  #46  
Old 06-08-2012, 06:33 AM
pjpjpjpj pjpjpjpj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,160
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
- new live, customizable and scrollable Widgets on the Main Menu
- widgets include - 3 for weather, Recent Recordings, Upcoming Recordings, Recommendations, Notifications, System Status, Recording Space and JVM Heap Monitor.... likely more to come.
I'll throw in my favorite request just this once, for a widget:

RSS news headlines. Add either a UI-based feed list (like nielm's old version from v6) or even a customizable properties file that you create outside of Sage, where you add the RSS news feeds you like. The widget simply takes the headlines from your feeds and scrolls them (either horizontally like a ticker, or vertically depending on the widget location/orientation). Wouldn't even need to have a way to click in and see the stories, just a scrolling list of headlines, like you see on so many news channels - but the content of which is customizable by you.

Just a thought...
__________________
Server: AMD Athlon II x4 635 2.9GHz, 8 Gb RAM, Win 10 x64, Java 8, Gigabit network
Drives: Several TB of internal SATA and external USB drives, no NAS or RAID or such...
Software: SageTV v9x64, stock STV with ADM.
Tuners: 4 tuners via (2) HDHomeruns (100% OTA, DIY antennas in the attic).
Clients: Several HD300s, HD200s, even an old HD100, all on wired LAN. Latest firmware for each.
Reply With Quote
  #47  
Old 06-08-2012, 06:50 AM
jusjoken jusjoken is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,661
Quote:
Originally Posted by sacrament055 View Post
Question about this new UI. I know it was noted that it has a new cache system that will be much faster. I was wondering if that also means lower memory utilization? I know Diamond seems to take a lot of memory so I'm curious if Gemstone provides any relief there?
We are working on trying to get the plugin to use as little memory as possible while maintaining the performance we want with the UI. So wherever possible we have made things configurable so if memory is an issue then you can turn some things off.

As well, the new UI can be configured to share some things between Extenders like Menus, so they are only loaded into memory once and all the extenders that use that same menus file will also share the menus in memory so they don't take up extra memory per extender.

But proof will be when we get a few more users testing the system before we know for sure how well all this works.... soon we hope.

k
Reply With Quote
  #48  
Old 06-08-2012, 08:10 AM
sacrament055 sacrament055 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 474
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
We are working on trying to get the plugin to use as little memory as possible while maintaining the performance we want with the UI. So wherever possible we have made things configurable so if memory is an issue then you can turn some things off.

As well, the new UI can be configured to share some things between Extenders like Menus, so they are only loaded into memory once and all the extenders that use that same menus file will also share the menus in memory so they don't take up extra memory per extender.

But proof will be when we get a few more users testing the system before we know for sure how well all this works.... soon we hope.

k
Outstanding, the sharing menus part would be a big help to me, I've got 3 x HD300's, 2 HD200's and an HD100 on my system.. I only typically use 3 of those regularly but the savings would add up.
Reply With Quote
  #49  
Old 06-08-2012, 07:27 PM
razrsharpe razrsharpe is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2008
Location: Boston, MA
Posts: 2,111
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
But proof will be when we get a few more users testing the system before we know for sure how well all this works.... soon we hope.
oh oh pretty please
__________________
Server 2003 r2 32bit, SageTV9 (finally!)
2x Dual HDHR (OTA), 1x HD-PVR (Comcast), 1x HDHR-3CC via SageDCT (Comcast)
2x HD300, 1x SageClient (Win10 Test/Development)
Check out TVExplorer
Reply With Quote
  #50  
Old 06-15-2012, 10:31 PM
jarredduq's Avatar
jarredduq jarredduq is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Stockton, CA - Most miserable city in the USA, SageTV makes it bearable
Posts: 201
It's just cool to see active development continuing. I sure hope we find out what the future lies for Sage soon... In my humble opinion, it will still be awhile before we know for sure.
__________________
Server: HP w/Intel i7-4770S CPU @ 3.10GHz , 500GB SSD, 16GB DDR3, Win 10 64-bit, 4TB of SSD for recording
SageTV: 9.2 - 64-Bit
Capture Devices: 2xHD Homerun Prime and HD-PVR (Comcast Premium/Music Channels)
Client 1, 2, 3, and 4: HD200.
NAS: Synology DS220+ 8TB (Movie Storage)
Sage Add-ons: Jetty, Neilms Webserver (Jetty), Mobile Web, Play-On Plug-in, Comskip Plug-in
Reply With Quote
  #51  
Old 06-20-2012, 07:53 AM
jusjoken jusjoken is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,661
Just so you know we are still working on Gemstone... quick access from the Live Widgets for the extended weather forecast



k
Attached Images
File Type: png ExtendedForecastNWS-medium.PNG (225.8 KB, 577 views)
Reply With Quote
  #52  
Old 06-20-2012, 08:31 AM
Skirge01's Avatar
Skirge01 Skirge01 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2007
Location: New Jersey
Posts: 2,599
Looking really good, guys! Any plans for an animated weather map?
__________________
Server: XP, SuperMicro X9SAE-V, i7 3770T, Thermalright Archon SB-E, 32GB Corsair DDR3, 2 x IBM M1015, Corsair HX1000W PSU, CoolerMaster CM Storm Stryker case
Storage: 2 x Addonics 5-in-3 3.5" bays, 1 x Addonics 4-in-1 2.5" bay, 24TB
Client: Windows 7 64-bit, Foxconn G9657MA-8EKRS2H, Core2Duo E6600, Zalman CNPS7500, 2GB Corsair, 320GB, HIS ATI 4650, Antec Fusion
Tuners: 2 x HD-PVR (HTTP tuning), 2 x HDHR, USB-UIRT
Software: SageTV 7
Reply With Quote
  #53  
Old 06-20-2012, 08:54 AM
sacrament055 sacrament055 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 474
Very nice. Looking forward to it.
Reply With Quote
  #54  
Old 06-20-2012, 09:02 AM
gabrielcab gabrielcab is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 287
This is awesome!, cannot wait till the release
__________________
Waiting for Sage 8.
Reply With Quote
  #55  
Old 06-20-2012, 09:26 AM
SteveW's Avatar
SteveW SteveW is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2008
Location: Fall River, Nova Scotia, Canada
Posts: 389
Quote:
Originally Posted by pjpjpjpj View Post
I'll throw in my favorite request just this once, for a widget:

RSS news headlines. Add either a UI-based feed list (like nielm's old version from v6) or even a customizable properties file that you create outside of Sage, where you add the RSS news feeds you like. The widget simply takes the headlines from your feeds and scrolls them (either horizontally like a ticker, or vertically depending on the widget location/orientation). Wouldn't even need to have a way to click in and see the stories, just a scrolling list of headlines, like you see on so many news channels - but the content of which is customizable by you.

Just a thought...
My kingdom for some CallerID support - through Shadeblue's plugin, or otherwise...
__________________
Server: Win 10 Pro 64 Bit, Intel i5, 8 GB, Samsung EVO 850 500 GB for OS, WD Black 4 TB + WD Black 1 TB for Recordings, 36TB Synology 1019+ for DVD/Bluray Rips, Music, Home Movies, etc., SageTV Server 64 Bit Ver 9.2.6.976, HDPVR x 2, Bell TV 6131 Receiver x 2, USB-UIRT with 56 KHz Receiver

Clients: PC Client x 2, HD-300 x 2 (1 Using Netgear MoCA Coax Bridges), SageTV Miniclient on NVidia Shield x 3
Reply With Quote
  #56  
Old 06-20-2012, 03:02 PM
paulie's Avatar
paulie paulie is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Ireland
Posts: 158
Cant wait to try it. Looks excellent !
__________________
Paulie
Reply With Quote
  #57  
Old 06-21-2012, 10:51 AM
pjpjpjpj pjpjpjpj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,160
Quote:
Originally Posted by SteveW View Post
My kingdom for some CallerID support - through Shadeblue's plugin, or otherwise...
Does Diamond NOT have it? I didn't know that (I don't use Diamond). Yeah, if that's not included in Gemstone, I won't be using Gemstone. It's a must-have in my house.
__________________
Server: AMD Athlon II x4 635 2.9GHz, 8 Gb RAM, Win 10 x64, Java 8, Gigabit network
Drives: Several TB of internal SATA and external USB drives, no NAS or RAID or such...
Software: SageTV v9x64, stock STV with ADM.
Tuners: 4 tuners via (2) HDHomeruns (100% OTA, DIY antennas in the attic).
Clients: Several HD300s, HD200s, even an old HD100, all on wired LAN. Latest firmware for each.
Reply With Quote
  #58  
Old 06-21-2012, 12:31 PM
jorton jorton is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2005
Location: Canada
Posts: 1,273
@pjpjpjpj - What UI are you using that has caller ID now?

Is the caller ID plugin a v6 plugin?
Reply With Quote
  #59  
Old 06-21-2012, 01:49 PM
SteveW's Avatar
SteveW SteveW is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2008
Location: Fall River, Nova Scotia, Canada
Posts: 389
I know I'm using it in SageMC. I believe there was a plugin for it in the 6.6 STV. Both done by ShadeBlue. Can't remember if someone ever tried to make it available in 7. I think the guys doing Phoenix did an experimental dabble with it for someone... Remember seeing it mentioned in a thread.
__________________
Server: Win 10 Pro 64 Bit, Intel i5, 8 GB, Samsung EVO 850 500 GB for OS, WD Black 4 TB + WD Black 1 TB for Recordings, 36TB Synology 1019+ for DVD/Bluray Rips, Music, Home Movies, etc., SageTV Server 64 Bit Ver 9.2.6.976, HDPVR x 2, Bell TV 6131 Receiver x 2, USB-UIRT with 56 KHz Receiver

Clients: PC Client x 2, HD-300 x 2 (1 Using Netgear MoCA Coax Bridges), SageTV Miniclient on NVidia Shield x 3
Reply With Quote
  #60  
Old 06-21-2012, 02:58 PM
jorton jorton is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2005
Location: Canada
Posts: 1,273
There is this V7 plugin that should run on Sagetv V7 with Gemstone UI Addon (STVi plugin),

http://forums.sagetv.com/forums/down...do=file&id=386

by Shadeblue

Gemstone is a UI mod not a full replacement to the Sagetv7 UI like Phoenix is, just a lot of tweaks to the default Sagetv7 UI.

In general most plugins should still work with Gemstone installed. We can't guarantee that everything will work as we had to make decisions along the way as to what to leave compatible or integrate and fix etc after making our changes...

I don't even have a modem to test it, can you even buy those still?

If it does work I'll see about adding a graphics to give it the Gemstone look.

J

Attached Images
File Type: jpg InfoPopupCallerID.jpg (132.6 KB, 434 views)
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Theme: Opaque Panel Theme GKusnick SageTV v7 Customizations 14 09-07-2010 10:03 PM
Theme: BlueTwo (addon for MBDiamond) jusjoken SageTV v7 Customizations 3 08-16-2010 08:48 AM
Theme: Sage Pro UI theme for Standard STV 6.3 gplasky SageTV Customizations 15 08-21-2009 11:57 AM
Theme: Sage Pro MC Theme V0.08 for SageMC 16x9 STV V6.3.7 gplasky SageMC Custom Interface 36 01-08-2009 11:40 AM
Theme: Cogs UI Theme for Standard STV (V6.2 or later) GKusnick SageTV Customizations 9 10-25-2007 04:39 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.