SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-22-2010, 07:33 PM
AMCooper63 AMCooper63 is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2004
Location: CA
Posts: 62
Dvico HDTV7 Dual Express not recognized

Bought a new Dvico HDTV7 Dual Express tuner card. One turner is recognized by SageTV but doens't tune properly. All .1 channels are showing channel 2.1 and all .2 channels are showing 4.2. All .3 channels are showing 13.3. It looks like it changes channels but the same show is being played. The tuners work properly in Dvico's Fusion software. Two other tuners are working properly in SageTV, a HDTV5 Gold and HDTV5 Express.

I suspect that clearing all my tuners and starting fresh will fix my issue, I just don't know how to kill and then get SageTV to recognize the tuners again.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-25-2010, 11:07 AM
bigbill's Avatar
bigbill bigbill is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, California
Posts: 391
I noticed the tuner compatibilty list only has the HDTV5 on it... so let us know how it works..
__________________
Sage Server: SageTV v9.2.1(64)
Hardware Dell T20 Mini Tower, 4th Gen Pentium, 8GB RAM, Win10 Pro 64 bit, 3 x 4TB WD Green, 128GB SSD boot drive. Capture: 1 Quad HDHR, 2 Dual HDHR, (OTA Winegard HD8200U, CM4221HD), 2 @ STP-HD200's, 1 @ HD300, 1 @ Nvidia Shield 2017, 1 @ Mibox. TV's: 70", 55" & 40" Sony's - Playon/PlayLater, Blue Iris.

Motorhome Sage Server: SageTV v9.1.8 Intel NUC6CAYH, HD200, Nvidia Shield 2017, 1 Dual HDHR 4TB Passport storage, Winegard BatWing RV antenna.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-27-2010, 12:53 PM
Skirge01's Avatar
Skirge01 Skirge01 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2007
Location: New Jersey
Posts: 2,599
I made the same mistake when I was first setting up SageTV. Give it up now. You will get the first tuner to work eventually, but you'll never get the 2nd one to work because it's simply not supported by SageTV.
__________________
Server: XP, SuperMicro X9SAE-V, i7 3770T, Thermalright Archon SB-E, 32GB Corsair DDR3, 2 x IBM M1015, Corsair HX1000W PSU, CoolerMaster CM Storm Stryker case
Storage: 2 x Addonics 5-in-3 3.5" bays, 1 x Addonics 4-in-1 2.5" bay, 24TB
Client: Windows 7 64-bit, Foxconn G9657MA-8EKRS2H, Core2Duo E6600, Zalman CNPS7500, 2GB Corsair, 320GB, HIS ATI 4650, Antec Fusion
Tuners: 2 x HD-PVR (HTTP tuning), 2 x HDHR, USB-UIRT
Software: SageTV 7
Reply With Quote
  #4  
Old 04-27-2010, 08:07 PM
AMCooper63 AMCooper63 is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2004
Location: CA
Posts: 62
I've given up. Sage and you folks both said it's not supported. I can't get the first tuner to work correctly. So I'm going ot hold my breath for SageTV V7. Hope it supports at least one and preferably both.

Problem I have with the one is that it is recognized but it won't tune properly. Once it tunes a .1 channel all the .1 channels are the same. Once it tunes a .2 channel, all the .2 channels are the same. etc.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-04-2010, 08:00 AM
mmanville mmanville is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 54
I hope they support this in v7. I am planning a move from WinMC to SageTV and this is my current tuner card -- I actually upgraded to this from a reasonably functioning Haupppauge card, dropping a lot of $ on it, because I wanted the dual tuners & moreso because its widely recognized that the Dvico card uses a better chipset that has the best of breed OTA tuner performance.

It would be sad if SageTV can't support the Cadillac of internal dual OTA tuners So ... a second vote for support of this!
Reply With Quote
Reply

Tags
recognized, tuner, tuning


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SageTV won't find FusionHDTV7 dual express second tuner DavidP Hardware Support 12 12-14-2008 06:26 PM
HAUPPAUGE NOVA-T-500 Dual DVB-T PCI & DVICO Fusion DVB-T Dual Express IanV SageTV Linux 3 09-05-2008 02:51 PM
Is The FusionHDTV7 Dual Express Suported? sagepower Hardware Support 0 06-07-2008 11:49 AM
DVICO FusionHDTV Dual phenixdragon Hardware Support 6 08-01-2006 07:01 AM
Dual PVR-250-MCE's Not Recognized Sage v4 e4gulf Hardware Support 1 11-28-2005 10:12 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.