SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV EPG Service

Notices

SageTV EPG Service Discussion related to the SageTV EPG Service used within SageTV. Questions about service area coverage, channel lineups, EPG listings, XMLTV, or anything else related to the service or programming guide data for SageTV should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-08-2010, 01:39 PM
rfeyer rfeyer is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2010
Location: TN, USA
Posts: 45
EPG not populating

Hi all,

I live in the Albany NY area and have noted, in the past 4 days, that the EPG of SageTV is not updating correctly. I may have 5% of the guide, not specific to any channels, not specific to any time slots. Have tried re-mapping the channels and tried complete re-scanning of the channels, as suggested on this board in other posts, but no luck.

Any suggestions?

Rainer
Reply With Quote
  #2  
Old 12-08-2010, 02:55 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
Have you checked the entries in this FAQ:

My Program Guide is no longer updating and is missing data for some or all of my channels. How can I get it to start updating again?

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-08-2010, 03:04 PM
rfeyer rfeyer is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2010
Location: TN, USA
Posts: 45
Opus4,

I tried the forced portion, did not work, and tried removing the strings (which i was nervous about since I am not sure what it does).

I did not know what was meant by 'change source'. Would that refer to changing the capture card in the Setup menu?

Rainer
Reply With Quote
  #4  
Old 12-08-2010, 06:29 PM
rfeyer rfeyer is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2010
Location: TN, USA
Posts: 45
Got it! Thanks!

Hi Opus4,

the final suggestion, changing the source, did the trick after everything else failed.

Are there reasons why this happens?

In my case, I remember re-mapping the channels so they would have a different line-up on the guide. The sageTV instructions pdf states that this should not make a difference.

Any thoughts?

Thanks again for your help. I had searched and found your tread before, but was reluctant to follow the last step thinking it may get rid of everything I had already configured,

Rainer


Rainer
Reply With Quote
  #5  
Old 12-09-2010, 05:54 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
Quote:
Originally Posted by rainerfeyer View Post
In my case, I remember re-mapping the channels so they would have a different line-up on the guide. The sageTV instructions pdf states that this should not make a difference.
Remapping channels only affects the EPG for that channel if you remap the station. The station ID has to be correct for the EPG data to be downloaded. So, if a scan didn't automatically match the channel to the correct station, then you would need to remap that.

You would remap the physical channel number to fix a tuning issue.

Otherwise, you would only remap the logical channel number to affect what number is shown for a channel in the Program Guide w/o affecting tuning the channel or getting its listings.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-09-2010, 06:43 AM
Ericft Ericft is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 246
I am having the same issues...some channels have no data, some channels have some shows on the guide but the subsequent hours have no data..deleted my sources, setup cable sources again and still same problem...read FAQ but not sure where it talks about change source? also this was never a problem until yesterday or so??

PS: got it fixed i think with deleting the sources completely and setting them up from scratch...any ideas why this happens?
__________________
SageTV Server: Windows 7, Intel Core i5-760 2.8GHz, 7.19 Final, 500Gb System, 2TB + 640Gb recording drive
Rosewill RS-x 4 Esata RAID 5 enclosure 4x1.5tb HDD backup
UNRAID Server Pro: storing dvd and blu-ray rips, music
Extenders: HD300 x2
Tuners: HD Homerun Prime, HD Homerun, HD-PVR, Comcast Cable Box DCH-6200

Last edited by Ericft; 12-09-2010 at 08:21 AM. Reason: Fixed...
Reply With Quote
  #7  
Old 04-25-2011, 01:26 AM
Synomenon Synomenon is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2011
Location: West Coast USA
Posts: 6
I'm having this problem too.

I've tried deleting sources many times and setting them up again, but most channels still just show "No Data".
Reply With Quote
  #8  
Old 05-08-2011, 09:33 AM
lysdexical lysdexical is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 12
I'm also having this problem and it started around the same day as this thread began.

EDIT: more info...

I managed to get it to update once by adding a second tuner, selecting the same channel lineup for it (not a copy but selecting the same zip code / provider again) and then removing it a few hours later since I do not actually have anything connected to that tuner. That got the guide to update once, 2 weeks worth I think, which brings me to this past Friday where suddenly I realize all channels say "No Data" again.

Also, according to the system info it thinks it is updating the EPG once per day.

Last edited by lysdexical; 05-08-2011 at 09:36 AM.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-09-2011, 03:53 AM
Synomenon Synomenon is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2011
Location: West Coast USA
Posts: 6
I dumped BeyondTV because SageTV works well and it doesn't have the problems I had been having with BeyondTV. This EPG problem though is a big one and I miss the EPG I had with BeyondTV that just worked.
Reply With Quote
  #10  
Old 05-09-2011, 07:04 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
Have you checked the FAQ entry that I posted near the top of this topic?

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EPG data on the web, but not in Sage EPG? Taboo channels? loonsailor SageTV EPG Service 1 07-18-2009 12:05 PM
Populating Tables from Java Functions tpboyce SageTV Studio 3 05-17-2009 05:11 PM
EPG Feature Request - Cloning of EPG lineups Nightrader_ SageTV EPG Service 0 03-18-2008 11:40 PM
EPG server problems; EPG Source Location NO longer exists gwgunter SageTV EPG Service 48 03-20-2007 01:36 PM
loss of func in SageTV in EPG absence?? EPG data for IN, AT, SG? skywalker SageTV EPG Service 5 06-14-2004 07:12 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.