SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-28-2008, 09:59 PM
valerio valerio is offline
Sage User
 
Join Date: May 2004
Posts: 54
Favorites on both Standard Def and HD Channel

Does anyone know of a way to tell Sage to prioritize the recording of a show on its HD channel vs the standard definition channel?

Example: I have both CBS Standard Def and High-Def enabled in Sage, however I would like Sage to record my favorites first, if available, from the CBS-HD channel, and if that is not possible then on another channel, such as CBS Standard Def.

In the favorites I can select CBS-HD however that would prevent Sage from locating such a show on another channel in case of conflicts and record it at a later time.

Any suggestions?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-28-2008, 10:49 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,619
It should already prefer HD over SD for Favorites, unless it needs to record the SD airing to automatically resolve a conflict. If the EPG info doesn't mark the airing as HD, then it won't know the airing is HD & won't prioritize between them.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-28-2008, 11:52 PM
valerio valerio is offline
Sage User
 
Join Date: May 2004
Posts: 54
That is what it did last week before I reinstalled everything on the new PC, however now I seem to find no way of doing it. The airings are indeed marked as HD, unless I am missing something on how they should be identified.

Any clues?
Reply With Quote
  #4  
Old 06-29-2008, 02:23 AM
valerio valerio is offline
Sage User
 
Join Date: May 2004
Posts: 54
I analyzed my Sage based on your response and indeed, strangely, some TV shows albeit shown on the HD channel are not tagged as being HD. Kind of a bummer since their quality is anyhow better in HD broadcasting than SD, but I take that problem is caused by the TV guide not tagging them.

Thanks.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dish and Duplicate HD channels jdonovan SageTV EPG Service 6 09-19-2009 08:25 PM
4x3 Standard Def isnt full frame 4x3 djseto SageTV Software 9 12-22-2008 02:30 PM
Sage + DirecTV HD DVR question subhadipsas Hardware Support 11 07-08-2008 11:45 PM
Tuning in a non-HD DirecTV channel on a H20 BFisher Hardware Support 2 05-22-2008 09:47 AM
Sage TV Standard Def on 1080p 16x9 TV valerio SageTV Software 1 04-16-2007 02:42 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.