SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations > Gemstone for v7

Notices

Gemstone for v7 This forum is for discussing the user-created Gemstone custom interface for SageTV.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-28-2014, 11:04 PM
doodeedoo doodeedoo is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Romeoville, IL
Posts: 20
Sage freezing - Hang detected

I am running Gemstone with Sage 7 and Sage is freezing when accessing flow manager and other options. The logs always seem to reference "SAGETV_PROCESS_LOCAL_UI Hang Detected" when the freezing occurs, and I am forced to manually kill and restart Sage. I have reloaded Java (currently 7u60 32-bit) and also tried to load 6u24, but still get freezing.

I have not experienced the freezing without Gemstone, and typically have not seen it through normal menu navigation, but understand this may very well not be related to Gemstone at all and needed to start somewhere. The server that Sage is running on is new and I did not have this issue running on the previous XP box. I have reinstalled Sage from scratch and the problem did not seem to change.

Any help would be appreciated, and have attached a log file for reference.
Attached Files
File Type: zip sagetv_0.zip (81.1 KB, 83 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 06-29-2014, 03:55 PM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,193
I have not had a chance to check the files you uploaded but likely would need debug turned on and the gemstone one Phoenix logs uploaded to dig further.

What is your java heap set to on the server and clients? Gemstone really needs 1024 for the heap. I have not had any memory issues at all with Gemstone in a long time.


k
Reply With Quote
  #3  
Old 06-29-2014, 08:34 PM
doodeedoo doodeedoo is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Romeoville, IL
Posts: 20
Thank you for the quick response!!

Java size is set to 1038. I have captured another freeze and grabbed the additional logs you suggested, so they would all be referencing the same session.
Attached Files
File Type: zip logs.zip (95.7 KB, 79 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 06-29-2014, 08:36 PM
doodeedoo doodeedoo is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Romeoville, IL
Posts: 20
And no clients, 1 occasional placeshifter, which was not on during the session.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-04-2014, 05:21 PM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,193
The logs clearly show the hang but not much more to discover why.

What is it you were doing just before the hang? It looks like you were loading a Flow? Is the flow VERY large...ie: All Videos? Although I can load VERY large Flows without issue....they do take time but the do load.

Can you in more detail describe when you do when the hang begins and how do you get out of it (restart server, it comes back later etc).

Thanks
k
Reply With Quote
  #6  
Old 07-06-2014, 04:35 PM
doodeedoo doodeedoo is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Romeoville, IL
Posts: 20
When the GUI freezes, I use Alt-Tab to access the Desktop or Task Manager (if running), then close Sage using Task Manager and restart the application. Sometimes the system seems to run slow and things come back to life after a minute or two, but I usually get the spinning circle to let me know something is still happening. During the freezes, the screen just stops. I will give it a few minutes, but if nothing changes, I will restart per above. I have left it running for hours, just to see if it was extremely slow versus frozen, but it didn't come back. I have confirmed through the STV Web Interface that the server still seems to be functioning normally while the GUI is frozen. I am able to access recordings, schedule, verify programs are recording, etc during freezes from another PC on the network.

Different option sub menus cause a delay or slowness and others a complete freeze. In the log example I was accessing sub menus in the options for a flow. It wasn't freezing while loading the flow, only after accessing sub menus in the options.

I am able to consistently reproduce the freeze by doing the following: Main Menu | Options |Theme Settings then selecting Highlight Sets or Background Manager. The system would either freeze on the sub menu (Highlight Sets options dialogue) or in transition (Background Manager). The Transparencies menu usually loads, but then either crawls or freezes. The Main Menu Settings, Main Menu Font, and Header Title Font windows load normally with no freeze or slowness.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-07-2014, 05:46 AM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,193
Where do you have Sage installed....full path please.

What OS are you using.


k
Reply With Quote
  #8  
Old 07-07-2014, 04:35 PM
doodeedoo doodeedoo is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Romeoville, IL
Posts: 20
I have Windows 7 64-bit and the location of the program file is C:\SageTV\SageTV.
Reply With Quote
  #9  
Old 07-07-2014, 06:32 PM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,193
So there could be an issue with the Gemstone install going into the "right" folders. Some of the important settings and configs needed by Gemstone could be "missing" as they may be in another folder that Gemstone is not finding (I have seen this before when the default install location is not used and using 64 bit Windows).

Check the default install location....

C:\Program Files (x86)\SageTV\SageTV
or
C:\Program Files\SageTV\SageTV

and see if they exist and if the "C:\Program Files (x86)\SageTV\SageTV\STVs\Gemstone" folder exists and the subfolders for "defaults", "menus" exist.

Basically you need to ensure that you have the following subfolders in your own SageTV path...

C:\SageTV\SageTV\STVs\Gemstone\defaults
C:\SageTV\SageTV\STVs\Gemstone\menus

if you do not then Gemstone is hanging while trying to load something....at least that's my best guess right now.

k
Reply With Quote
  #10  
Old 07-07-2014, 08:12 PM
doodeedoo doodeedoo is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Romeoville, IL
Posts: 20
Yes, (unfortunately) I do have the correct folders in the locations you specified. The defaults folder has 5 property files and the menus folder has 1. There is also a weather folder under Gemstone.

There is a shell SageTV folder in the Program Files (x86), but it is empty.
Reply With Quote
  #11  
Old 07-08-2014, 12:00 PM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,193
Try copying the contents of the STVs/Gemstone folder to that shell Programs folder and see if that helps....perhaps I had it the other way around...been awhile since I saw an issue that may be folder location related.

k
Reply With Quote
  #12  
Old 07-08-2014, 10:14 PM
doodeedoo doodeedoo is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Romeoville, IL
Posts: 20
I copied over the folders and contents to the location under program files (x86). There seemed to be a little improvement in some menus under Theme Settings, but the freezing still is happening. The flows option still freezes as well. I did get a freeze almost immediately after loading tonight. After one of the restarts, right after Sage came up, I tried navigating up in the main menu and the session froze. It's making me doubt this is a Gemstone issue and is a more general issue.
Reply With Quote
  #13  
Old 07-09-2014, 06:32 PM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,193
Not sure what else to suggest. You could try a clean install to the default folder of Sage and then Gemstone and see what happens.

k
Reply With Quote
  #14  
Old 07-09-2014, 08:45 PM
doodeedoo doodeedoo is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Romeoville, IL
Posts: 20
I'll give it a try. I very much appreciate all the help and consideration. Gemstone is a great product.
Reply With Quote
  #15  
Old 07-13-2014, 07:22 PM
Eckwell's Avatar
Eckwell Eckwell is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 289
i too have started experiencing freezes... Seems to continually have a problem with google weather icons?

Sun 7/13 19:55:00.047 [ReProcessHook@11775a1] java.lang.NullPointerException
Sun 7/13 19:55:00.047 [ReProcessHook@11775a1] sun.reflect.GeneratedMethodAccessor22.invoke(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.048 [ReProcessHook@11775a1] sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.048 [ReProcessHook@11775a1] java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.048 [ReProcessHook@11775a1] sage.e$e.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.049 [ReProcessHook@11775a1] sage.a.m$b.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.049 [ReProcessHook@11775a1] sage.a.m.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.049 [ReProcessHook@11775a1] sage.e.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.049 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.049 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.do(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.050 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.new(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.050 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.int(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.051 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.new(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.051 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.int(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.051 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.new(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.051 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.int(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.051 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.new(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.052 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.int(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.052 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.new(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.052 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.int(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.052 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.new(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.053 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.int(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.053 [ReProcessHook@11775a1] sage.cb.ls(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.053 [ReProcessHook@11775a1] sage.e.h$1.void(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.053 [ReProcessHook@11775a1] sage.az.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.053 [ReProcessHook@11775a1] sage.a.m$b.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.054 [ReProcessHook@11775a1] sage.a.m.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.054 [ReProcessHook@11775a1] sage.e.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.054 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.054 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.054 [ReProcessHook@11775a1] sage.e.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.055 [ReProcessHook@11775a1] sage.e.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.055 [ReProcessHook@11775a1] sage.e$2.run(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.055 [ReProcessHook@11775a1] sage.cz$a.run(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.055 [Seeker@1d046c3] Diskspace checking is running
Sun 7/13 19:55:00.055 [ReProcessHook@11775a1] EXCEPTION in getValueAsObject:sage.a.e: Error in method reflection of sage_google_weather_GoogleWeather_getGWCurrentCondition of java.lang.NullPointerException for:WIcons_Icons_GetWeatherIconURL(sage_google_weather_GoogleWeather_getGWCurrentCondition(GoogleWeatherInstance, "iconURL"))
Sun 7/13 19:55:00.056 [Seeker@1d046c3] Verifying existence of all TV media files in database fixDurs=false avoidArchive=true
Sun 7/13 19:55:00.065 [ReProcessHook@11775a1] java.lang.NullPointerException
Sun 7/13 19:55:00.065 [ReProcessHook@11775a1] sun.reflect.GeneratedMethodAccessor22.invoke(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.065 [ReProcessHook@11775a1] sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.066 [ReProcessHook@11775a1] java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.066 [ReProcessHook@11775a1] sage.e$e.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.066 [ReProcessHook@11775a1] sage.a.m$b.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.067 [ReProcessHook@11775a1] sage.a.m.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.067 [ReProcessHook@11775a1] sage.e.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.067 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.068 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.do(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.068 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.new(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.068 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.int(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.069 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.new(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.069 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.int(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.069 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.new(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.070 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.int(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.070 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.new(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.070 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.int(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.071 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.new(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.071 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.int(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.072 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.new(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.072 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.int(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.072 [ReProcessHook@11775a1] sage.cb.ls(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.073 [ReProcessHook@11775a1] sage.e.h$1.void(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.073 [ReProcessHook@11775a1] sage.az.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.073 [ReProcessHook@11775a1] sage.a.m$b.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.073 [ReProcessHook@11775a1] sage.a.m.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.074 [ReProcessHook@11775a1] sage.e.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.074 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.074 [ReProcessHook@11775a1] sage.be.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.075 [ReProcessHook@11775a1] sage.e.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.075 [ReProcessHook@11775a1] sage.e.a(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.075 [ReProcessHook@11775a1] sage.e$2.run(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.076 [ReProcessHook@11775a1] sage.cz$a.run(Unknown Source)
Sun 7/13 19:55:00.076 [ReProcessHook@11775a1] EXCEPTION in getValueAsObject:sage.a.e: Error in method reflection of sage_google_weather_GoogleWeather_getGWCurrentCondition of java.lang.NullPointerException for:WIcons_Icons_GetWeatherIconURL(sage_google_weather_GoogleWeather_getGWCurrentCondition(GoogleWeatherInstance, "iconURL"))
__________________
Eckwell / Chicago, IL
SERVER: AMD Phenom III 8750 Black / 4 GB / XP Pro / JV1.6.24 / V7 / 2 PVR-HD (DirectTV) & HDHR (2xATSC)
STORAGE: WD Raptor36GB boot / 11TB in 2 eSATA enclosure
DEFAULT STV
Comskip triggered by DirMON2 --- HD100 / HD200 /HD300
BMI fanart
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UI hang detected error Skarr11 SageTV Software 2 02-28-2011 11:09 PM
HD200 - Hang Detected graywolf SageTV Media Extender 0 12-10-2010 08:34 AM
SAGETV_PROCESS_LOCAL_UI Hang Detected pseudonym SageTV Software 3 11-24-2009 07:17 AM
Hang detected? beelzerob SageTV Studio 25 09-11-2008 05:32 PM
Hang Detected sportrider SageTV Software 4 10-22-2007 02:05 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.