SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 05-17-2004, 07:52 AM
berfsicle berfsicle is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 48
Quote:
Originally posted by kny3twalker
this may be a problem with the recording
try higher bit levels and make sure to run the newest drivers for the card
also hauppauge normally has new drivers very often until recenty these often improve the quality
you can also tweak the quality yourself
frey has list how to setup the recording qualities and all the tweaks and what they do
if you make a nice one that you like and post it I will try it

here's a link to some I made
http://forums.freytechnologies.com/f...0&pagenumber=2
just so you know mine are just adding some variable bit rates and another recording quality in between best and max


here the frey setup for recoring qualities
http://www.freytechnologies.com/2_papers/HPquality.txt
thanks i'll look into that

and i think its worth mentioning that i get the same effects in hauppauge's own program if that makes any difference

Last edited by berfsicle; 05-17-2004 at 08:00 AM.
Reply With Quote
  #22  
Old 05-17-2004, 08:43 PM
berfsicle berfsicle is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 48
attached is a screencap that best illustrates what im seeing
Attached Images
File Type: jpg 1a.jpg (169.7 KB, 195 views)

Last edited by berfsicle; 05-17-2004 at 08:45 PM.
Reply With Quote
  #23  
Old 05-17-2004, 09:12 PM
thatdude90210 thatdude90210 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 385
Wow, that is bad. Cable connection problem? Like maybe a bad connector/splitter somewhere in the line? Or a bad pvr250 card?
Reply With Quote
  #24  
Old 05-17-2004, 09:19 PM
stanger89's Avatar
stanger89 stanger89 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2003
Location: Marion, IA
Posts: 15,186
Yeah, that looks like a bad source problem, do non-local channels look any better? I know around here locals are noticeably worse than the "cable" channels.
Reply With Quote
  #25  
Old 05-18-2004, 05:34 AM
mlbdude's Avatar
mlbdude mlbdude is offline
Moderator
 
Join Date: May 2003
Location: Melbourne, Florida
Posts: 4,174
Oh yeah, a picture says a thousand words . That looks like bad reception to me. See you have can get you hands on a cable amp and definitely check your cabling. Garbage in garbage out.
Reply With Quote
  #26  
Old 05-18-2004, 07:42 AM
berfsicle berfsicle is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 48
problem is movement is damn near as bad on SATELLITE!

with the cable connected to tivo or directly to the tv, its fine (a little fuzzy on that channel but damn watchable)...but movement is all kinds of blurred on the pvr250
Reply With Quote
  #27  
Old 05-18-2004, 08:12 AM
mlbdude's Avatar
mlbdude mlbdude is offline
Moderator
 
Join Date: May 2003
Location: Melbourne, Florida
Posts: 4,174
Check into the 250 encoding parameters again. What I have seen is on a bad signal channel (fuzzy) it does the smearing you are seeing as it tried to denoise it. Maybe disabling that will do it.
Reply With Quote
  #28  
Old 05-18-2004, 08:17 AM
berfsicle berfsicle is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 48
Quote:
Originally posted by mlbdude
Check into the 250 encoding parameters again. What I have seen is on a bad signal channel (fuzzy) it does the smearing you are seeing as it tried to denoise it. Maybe disabling that will do it.
k, will check into that...

i dont have a screencap handy to illustrate this, but what about the fact it looks like its just not showing all the colors it should...for instance, when i was just switchin channels last night i turned on the sopranos, and there was a light showing on a wall, and the gradient of the light was just stupid and banded...like if u view a high-color picture in like 256 or 16-bit instead of 32-bit
Reply With Quote
  #29  
Old 05-18-2004, 08:18 AM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,464
berfsicle see if this will help try disable FltDnrTempFltLevel in
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Globespan\Parameters\ivac15\Driver\ by change it from 8 to 0 reboot.
Reply With Quote
  #30  
Old 05-18-2004, 09:32 AM
berfsicle berfsicle is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 48
Quote:
Originally posted by SHS
berfsicle see if this will help try disable FltDnrTempFltLevel in
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Globespan\Parameters\ivac15\Driver\ by change it from 8 to 0 reboot.
will definitely do that when i get home...what does that do exactly anyway?
Reply With Quote
  #31  
Old 05-18-2004, 10:25 AM
kny3twalker kny3twalker is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,074
turns off the filter
Reply With Quote
  #32  
Old 05-18-2004, 10:43 AM
berfsicle berfsicle is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 48
Quote:
Originally posted by kny3twalker
turns off the filter
k, thx
Reply With Quote
  #33  
Old 05-18-2004, 10:55 AM
berfsicle berfsicle is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 48
so turning off the filter will clear up that blotchy color garbage?
Reply With Quote
  #34  
Old 05-18-2004, 02:06 PM
berfsicle berfsicle is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 48
i rarred a video that really shows how crummy its acting even on a satellite source...sending it to my friend to host it right now...
Reply With Quote
  #35  
Old 05-18-2004, 08:37 PM
berfsicle berfsicle is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 48
wow, power outages suck...but here i am

heres the vid http://s86948749.onlinehome.us/__20040518_150026.zip
Reply With Quote
  #36  
Old 05-18-2004, 09:00 PM
mandrews44 mandrews44 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 114
Question Whats wrong with this video????

Hi,

I checked out the video and it had NO video problems what so ever. This was the best clearity I have seen and was nothing like the picture you posted. You are using VBR with a very high standard bitrate. I would look at either your video output or decoder, your encoder is fine. Of course I have no sound, dont' know why that is.

Caution to those without broadband. The video is 25 megs, VBR ranging form 3.5mb/s to 9+mb/s.

Regards,

Mark

Last edited by mandrews44; 05-18-2004 at 09:04 PM.
Reply With Quote
  #37  
Old 05-18-2004, 09:03 PM
berfsicle berfsicle is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 48
Re: Whats wrong with this video????

Quote:
Originally posted by mandrews44
Hi,

I checked out the video and it had NO video problems what so ever. This was the best clearity I have seen and was nothing like the picture you posted. You are using VBR with a very high standard bitrate. I would look at either your video output or dencoder, your encoder is fine.

Regards,

Mark
hm...i was just about to post that a couple friends said there was no problems....the more i look at it, perhaps it was too dark to show the effects im seeing, all i know is jag for instance had blurry faces and stuff...to quote my mom... "if i didnt already know who was sitting there talking to him, i wouldnt know"

i've tried several settings for my decoder, and i've used s-video to tv, dvi->component to hdtv, and vga to monitor and live tv is awful

i cant figure it out
Reply With Quote
  #38  
Old 05-18-2004, 09:05 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,464
What wrong with that why ask it look just ever bit as my USA channel here berfsicle by the way I take it you forgot hook audio cable becuase I getting no sound from the clip.
Also I see you using MAX bitrate 12MB/sec which not good for DVD just so you know.

Last edited by SHS; 05-18-2004 at 09:48 PM.
Reply With Quote
  #39  
Old 05-18-2004, 09:12 PM
mandrews44 mandrews44 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 114
Hi,

After looking closer, I noticed the same smearing as before. Lets try a brighter sequence. I would first try the registry edit that SHS recommended and turn off the noise filter.

Regards,

Mark
Reply With Quote
  #40  
Old 05-18-2004, 09:12 PM
berfsicle berfsicle is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 48
i cant figure out whats causing the awful video here then...that clip really doesnt show like the turning heads for instance, i cant even see *much problem* with that clip now for some reason, but live tv is still awful...and yea i didnt have audio connected
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 01:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.