SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-12-2007, 11:42 AM
brundag5 brundag5 is offline
Sage User
 
Join Date: May 2006
Posts: 8
Harmony Remote IR Reciever Help

I recently purchased the Harmon/Kardon TC-30 (same as Logitech harmony remotes) and am trying to set it up with sagetv. I was trying to use the IR receiver that came with my ATI Theater 550 card, which worked but I had to use the remote that came with the ATI card to manually program my TC30. If I program the TC30 to work like a MCE remote the ATI IR receiver does not recognize the commands. So, yesterday I purchased a MCE remote and IR receiver off of ebay. What I'm hoping to do is use the MCE IR receiver with the TC30 programmed as a MCE remote to control sage. Will this work? Will I be able to open the sagetv program remotely with my controller?

I was using the Firefly remote to control my system but wanted to simplify things to just one remote.

Any advice or info on working setups would be very helpful!

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-12-2007, 12:31 PM
camus camus is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 357
I am in the same boat as you, just ditched the firelfy and went to a Harmony remote. I also set it as a MCE remote using the MCE IR.

To get Sage to launch you can do a couple of things.

1. See this thread, sounds like you can do it this way:

http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=22718

2. This is the route I am going, get a MCE keyboard laid out in this thread:

http://forums.sagetv.com/forums/show...01&postcount=8

I hope to map some keys to Launch Sage etc. and then a couple more for iTunes.
__________________
AMD Athlon 3000 |1GB Memory | eVGA 7600GS | 80GB, 300GB and 500GB SATAII | HDHomerun |Hauppage PVR-150 | SageMC 16x9 | Windows XP Pro.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-13-2007, 09:08 PM
EdwardN EdwardN is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 19
I've successfully set up my Harmony 880 to launch SageTV with a MCE IR receiver using the first method listed here.

If the green start button isn't working on your remote, there's a couple of possible reasons... mouse/keyboard drivers (intellipoint from logitech, at least) block the green start button, and having fast user switching disabled apparently also disables it, but I haven't personally tested that.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 12:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.