SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-31-2015, 11:09 AM
bclenney bclenney is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 164
Anyone using this quad tuner?

I was hoping to replace my 2 hauppauge 2255s with this card:

http://www.tbsdtv.com/products/tbs67...pcie-card.html
Reply With Quote
  #2  
Old 12-31-2015, 11:20 AM
nyplayer nyplayer is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,798
Quote:
Originally Posted by bclenney View Post
I was hoping to replace my 2 hauppauge 2255s with this card:

http://www.tbsdtv.com/products/tbs67...pcie-card.html
I doubt if it would work with SageTV as Sagetv cannot even Identify my dual tuner WinTV-dualHD TV Tuner it only Identifies it as 1 tuner. SageTV hardware support has not been updated in years.
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-31-2015, 09:36 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,586
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
I doubt if it would work with SageTV as Sagetv cannot even Identify my dual tuner WinTV-dualHD TV Tuner it only Identifies it as 1 tuner. SageTV hardware support has not been updated in years.
One can never tell in tel one try it, But on up side of thing at lease there are linux drivers unlike with hauppauge which always seem to take for ever.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-01-2016, 03:29 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
I doubt if it would work with SageTV as Sagetv cannot even Identify my dual tuner WinTV-dualHD TV Tuner it only Identifies it as 1 tuner. SageTV hardware support has not been updated in years.
That's more a problem with how the dualHD identifies itself from driver to tuner interface as a single device that can be accessed more than once. Compared to how the PVR-500 and 2250 identified as two completely separate devices. Without knowing how this TBS device is structured, there's no way to guess if it'd work or not.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #5  
Old 01-01-2016, 07:36 AM
Stu Gare Stu Gare is offline
Sage User
 
Join Date: May 2008
Location: Cambridge UK
Posts: 49
TBS quad dvb-t2 tuner shows as four tuners in SageTV which might offer some hope.
__________________
1 SageTV Server (v9) ,
3 HD300,
2HD200,
HD-HOMERUN CONNECT(2xDVB-T2)x2,
1 HD-PVR2 (Gaming Edition)/SKY HD,
QNAP NAS
Reply With Quote
  #6  
Old 01-01-2016, 09:00 AM
nyplayer nyplayer is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,798
Quote:
Originally Posted by Fuzzy View Post
That's more a problem with how the dualHD identifies itself from driver to tuner interface as a single device that can be accessed more than once. Compared to how the PVR-500 and 2250 identified as two completely separate devices. Without knowing how this TBS device is structured, there's no way to guess if it'd work or not.
I believe this is more the way sageTV Identifies the tuners as WMC NEXTPVR and mediaportal have no problem Identifying both tuners.
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-01-2016, 11:31 AM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,586
Quote:
Originally Posted by Stu Gare View Post
TBS quad dvb-t2 tuner shows as four tuners in SageTV which might offer some hope.
So if the TBS6205 DVB-T2/T/C Quad TV Tuner works then there no reason why the TBS6704 ATSC/ Clear QAM Quad should also work
Reply With Quote
  #8  
Old 01-01-2016, 01:59 PM
bclenney bclenney is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 164
Money is tight, so I am afraid to spend the money for the experiment. Was hoping someone already had it. Maybe one day I'll give it a try.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Hauppauge WinTV-dualHD TV Tuner USB and Soon a Quad Tuner PCIe SHS Hardware Support 12 10-02-2016 11:07 AM
TBS 6284 PCI-E DVB-T2 Quad TV Tuner Card jamesdisco SageTV United Kingdom 63 07-13-2015 01:05 PM
Any issues using Ceton PCI Quad-tuner Card with Sagetv rdefino Hardware Support 5 08-09-2013 12:37 AM
TBS 6984 PCI-E DVB-S2 Quad Tuner TV Card jamesdisco SageTV United Kingdom 98 12-24-2012 01:03 PM
Quad HD antenna tuner? snoopy Hardware Support 5 03-17-2009 08:04 AM


All times are GMT -6. The time now is 02:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.