SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-07-2020, 07:59 PM
xjim1's Avatar
xjim1 xjim1 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2010
Location: colorado
Posts: 156
Not playing new recodes

Having another problem with imported videos. I recently started using an up to date version of Handbrake to recode dvd's. Recode completes ok, and the configuration looks identical to my older version. But it won't play in Sage. It generates a thumbnail, so I assume it can read the file, and timebar shows correct length of video(but play time doesn't advance). I can skip into any part of the file, but it still won't play. A look at task mgr shows the cpu doing something, but no network activity(remote drive). I can stop playback, and do anything else in Sage I want to. I've tried 3 different videos so far w/same results.
The funny thing is the first dvd I recoded a few weeks ago does play. Mediainfo doesn't show anything different between the two. Tried this on two Sage servers, the 2nd one a new build. Funniest part is this file plays just fine in VLC.

I'm including two log files, both extracts from the sage log file.
First is STIII Log 1.txt - Video that doesn't play.
Second is AK Log Play OK.txt which plays fine.
I can't find any difference between the two, but maybe a different set of eyes.
Thanks for any help.
Attached Files
File Type: txt STIII Log 1.txt (14.6 KB, 4 views)
File Type: txt AK Log Play OK.txt (26.4 KB, 7 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 06-07-2020, 08:09 PM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,268
The only difference I noticed was the working one lists the AC3filter in the Directshow filters. Is there an audio format difference between them?
__________________
Windows Installer
Reply With Quote
  #3  
Old 06-07-2020, 08:38 PM
xjim1's Avatar
xjim1 xjim1 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2010
Location: colorado
Posts: 156
Here's what mediainfo says about both files. Nothing obvious to me.
Attached Files
File Type: txt AK Mediainfo.txt (6.1 KB, 11 views)
File Type: txt STIII Mediainfo.txt (6.2 KB, 6 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 06-07-2020, 09:03 PM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,268
The broken one is 720x406-24fps versus 720x480-30fps on the working one.

Were they converted using the same handbrake settings?
__________________
Windows Installer
Reply With Quote
  #5  
Old 06-07-2020, 10:00 PM
xjim1's Avatar
xjim1 xjim1 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2010
Location: colorado
Posts: 156
I don't have the log file from the working one, but I still have the dvd. Recoded a sample and now that won't play. There's a new update to HB, so I'll install that and play around with parameters but for the life of me don't know which one would cause such a difference.

I'll post what I find but keep any ideas coming.
Cheers

edit: I typically see a variety of frame rates, 24 and 30 most common. What gets me is I thought the AK video was straight to dvd, but it also mentions NTSC, which suggests a TV show, initially. The STIII was a film from the start.:scratchin' head:

Last edited by xjim1; 06-07-2020 at 10:02 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-13-2020, 11:16 PM
xjim1's Avatar
xjim1 xjim1 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2010
Location: colorado
Posts: 156
An upgrade to HB seems to fix things. I've tried the same, and different parameters, but all seem to play.

Of course, now that I've said it, it'll act up again.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
not playing MKV and MP4 m.savazzi SageTV Software 1 03-11-2008 07:53 PM
Now Playing jimmyb SageTV Beta Test Software 2 10-08-2006 07:18 PM
Playing DVD's to an MVP jwmcclung SageTV Media Extender 2 07-27-2006 01:41 PM
Playing CDs edbmdave SageTV Studio 13 11-06-2005 09:28 AM
DVD Playing bkbonner SageTV Beta Test Software 5 12-15-2004 03:06 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.