SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-10-2009, 06:06 PM
timg11's Avatar
timg11 timg11 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 423
Any method for channel volume compensation?

I have 20dB variations between the softest and loudest channels. This is not just between the HD-PVR and HDHomerun - there are differences between channels just on the HD-PVR. The differences are consistent, so it would be helpful if there was some compensation factor that could be applied to specific channels. Is there way to accomplish this?
__________________
HD300 extender with SageTV V9.1.10 (service mode), Running on Windows 7 (32 bit), E8400 3GHz dual core CPU, 4G RAM, Gigabyte GA-P35-DS3L motherboard. NVidia 8600GT; Viewsonic LCD on one output and Mitsubishi WD57734 HDTV via DVI/HDMI on other output. HDHomeRun HDHR5-4US tuner, Hauppauge 1512 HD-PVR2 connected to Google Fiber TV GFHD200.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-10-2009, 09:26 PM
stevech stevech is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,643
It bedevils all the cable companies. I guess it is just sloppy maintenance. (another example of: no competition = no excellence)

When I worked in a TV station, we had to keep our levels in tight spec or the FCC would cite us.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-14-2009, 11:38 AM
banshee banshee is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 25
Wouldn't it be relatively straight forward (assuming it made it up the priority lists) for Sage to allow manual adjustments to volume on a per-channel basis? And automatically modify volume when you change channels?

And I wonder if this could be done as a plug-in?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-14-2009, 01:01 PM
tahoetim tahoetim is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Lake Tahoe
Posts: 112
The experts can tell me if I am wrong but I suspect that Sage is actually causing the issue. Once in a blue moon, my volume drops very low when I change channels and then ramps back up to the normal level over 10 seconds.

The other thing that makes me suspicious is the fact that these volume swings never happened before Sage.

I am not a programmer but I wonder if Sage uses the volume on the card from the last user? If I am watching a show on card A and then change channels to card B, could card B put out the last volume setting it used? It's sort of like the second or two of video you see when you change channels.

Or am I all wet?
__________________
WHS server, PVR150, PVR500, 2 HD200, 2 placeshifter laptops
Reply With Quote
  #5  
Old 08-14-2009, 05:34 PM
toricred's Avatar
toricred toricred is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2006
Location: Northern New Mexico
Posts: 1,729
It happens on the extenders as well so I believe that the problem is not the playback, but it might be the way Sage records.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting 5.1 from HD channel but TV ihas only 2 CH speaker=very low volume craigap SageTV Software 1 11-06-2008 12:21 AM
STVI: Feature Request, automatic per channel volume gain Humanzee SageTV Customizations 1 01-27-2006 07:25 PM
MCE remote users: are your volume / channel buttons hard to press jenkins_pete Hardware Support 2 02-01-2005 04:35 PM
dont want channel/show info when using volume up/down akel SageTV Software 3 01-28-2005 01:36 PM
Volume setting for each channel PaulG SageTV Software 0 11-06-2004 07:02 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.