SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations > Phoenix

Notices

Phoenix This forum is for discussing the user-created Phoenix custom interface for SageTV.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #161  
Old 07-09-2011, 08:35 PM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
I think they meant compared to the comskip playback in the default stv (which, upon a back skip, disables auto-skipping for a specified period of time).
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #162  
Old 07-10-2011, 05:48 AM
wrems's Avatar
wrems wrems is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2007
Location: Marietta, GA
Posts: 1,332
Yeah, what Fuzzy said. The feature I referred to was prevalent in SageMC too. It's very convenient to have comskip disabled temporarily.

I like the auto skip and I'd say 90% of the time it get's it right. But those times when it doesn't it's a real trying experience trying to view what was missed.
Reply With Quote
  #163  
Old 07-10-2011, 05:47 PM
rpmassat rpmassat is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 9
My family uses "user categories" to separate my recordings from my wife's recordings from my son's recordings. When I edit a favorite in Phoenix, the favorites no longer show the user categories. And I'm not sure if I could setup a Phoenix view that filters by the "user category". With the default STV, we have custom views setup for each of us; e.g. my custom view only shows recordings with my user category; the wife's custom view only shows recordings with her user category; etc. Not sure if I could replicate this with genres since we both watch different shows in the same genres.

If this is not possible to replicate in Phoenix, I guess my request would be to fully support user categories and keywords via the favorites screen and filtering options in the XML. Displaying this in the detailed or summary information pages for the recording would be nice.
Reply With Quote
  #164  
Old 07-10-2011, 06:03 PM
wrems's Avatar
wrems wrems is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2007
Location: Marietta, GA
Posts: 1,332
Something else to throw on your radar is the ability to initiate a manual recording from the EPG by pressing the record button on the remote.
Reply With Quote
  #165  
Old 07-10-2011, 10:26 PM
PiX64's Avatar
PiX64 PiX64 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2008
Location: Illinois
Posts: 1,991
Quote:
Originally Posted by wrems View Post
Something else to throw on your radar is the ability to initiate a manual recording from the EPG by pressing the record button on the remote.
+2 (1 for me 1 for wifey)
Reply With Quote
  #166  
Old 07-11-2011, 10:03 AM
White94Cobra's Avatar
White94Cobra White94Cobra is offline
Sage Expert
 
Join Date: May 2003
Location: West Coast
Posts: 557
Quote:
Originally Posted by wrems View Post
Something else to throw on your radar is the ability to initiate a manual recording from the EPG by pressing the record button on the remote.
+1 for me
__________________
----------------------------------------------
Core2Quad Q6600 @ 3GHz, 4 Gig DDR2-800, 8.5 TB storage, 8800GTS PCIe, Windows 7 32bit, Hauppauge HD-PVR, Hauppauge HVR-2250, HD-HomeRun, Fusion 5 USB Gold ATSC, SageTV v7.x, HD100, HD200, HD300, 60" Mitsubishi DLP
Reply With Quote
  #167  
Old 07-11-2011, 10:55 AM
jayman's Avatar
jayman jayman is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Connecticut
Posts: 48
Is there a way to launch an external application within Phoenix by the type of media selected, eg PowerDVD for DVD, TMT for Blu-Ray?

Fuzzy's external app plugin works fine on Diamond and the Stock UI, but not on Phoenix.

Is there a hidden setting for which I'm unaware, or is there a suggested workaround?

Thanks

Jay
Reply With Quote
  #168  
Old 07-11-2011, 08:59 PM
skiingwiz skiingwiz is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 363
Two things I miss after using Phoenix full time for a while:
  • EPG 24 hour skip when pressing RW#2/FF#2
  • A "By Day" recording schedule

And if you want to incorporate my Enable/Disable Favorites plugin so that I don't have to, go right ahead.
Reply With Quote
  #169  
Old 07-11-2011, 09:40 PM
jorton jorton is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2005
Location: Canada
Posts: 1,273
Quote:
Originally Posted by jayman View Post
Is there a way to launch an external application within Phoenix by the type of media selected, eg PowerDVD for DVD, TMT for Blu-Ray?

Fuzzy's external app plugin works fine on Diamond and the Stock UI, but not on Phoenix.

Is there a hidden setting for which I'm unaware, or is there a suggested workaround?

Thanks

Jay
Have a look here,

http://forums.sagetv.com/forums/show...13&postcount=2
Reply With Quote
  #170  
Old 07-11-2011, 10:02 PM
bialio's Avatar
bialio bialio is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2007
Location: Frisco, TX
Posts: 3,445
Quote:
A "By Day" recording schedule
Hit Options, then select browse views, and then goto the 'epg' tag and select 'Scheduled Recordings' - it's grouped by day and is pretty much what you are looking for (I think).

btl.
__________________
PHOENIX 3 is here!
Server : Linux V9, Clients : Win10 and Nvidia Shield Android Miniclient
Reply With Quote
  #171  
Old 07-11-2011, 10:25 PM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Quote:
Originally Posted by jorton View Post
Quote:
Originally Posted by jayman View Post
Is there a way to launch an external application within Phoenix by the type of media selected, eg PowerDVD for DVD, TMT for Blu-Ray?

Fuzzy's external app plugin works fine on Diamond and the Stock UI, but not on Phoenix.

Is there a hidden setting for which I'm unaware, or is there a suggested workaround?

Thanks

Jay
Have a look here,

http://forums.sagetv.com/forums/show...13&postcount=2
I think he was meaning to lunch the external player on choosing to Play a DVD or BD item.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #172  
Old 07-12-2011, 06:02 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,713
Quote:
Originally Posted by jayman View Post
Is there a way to launch an external application within Phoenix by the type of media selected, eg PowerDVD for DVD, TMT for Blu-Ray?

Fuzzy's external app plugin works fine on Diamond and the Stock UI, but not on Phoenix.

Is there a hidden setting for which I'm unaware, or is there a suggested workaround?

Thanks

Jay
Currently the only action on a media item is to Play it. We don't have a launch external on media files.
Reply With Quote
  #173  
Old 07-12-2011, 07:17 AM
jayman's Avatar
jayman jayman is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Connecticut
Posts: 48
Quote:
Originally Posted by Fuzzy View Post
I think he was meaning to lunch the external player on choosing to Play a DVD or BD item.
Yes, you're right Fuzzy,although the link that stuckless posted will allow me enable the launching of my netflix, internet tv and hulu desktop batch files for subsequent control by event ghost.

Unfortunately, it looks like I can't (yet anyways) launch the external player by choosing Play DVD or Play Blu Ray within Phoenix, which can be done from Diamond or the stock UI .

Fuzzy, on your plugin within the stock ui/Diamond, is it possible to choose multiple players by content type: eg TMT for Bluray, PowerDVD for DVD, etc. From the config, it looks like I can only choose one player to launch both types....

Even though it doesn't exist now, is there any future potential for launching an external player by selecting "Play" within Phoenix?

Thanks guys!

Jay
Reply With Quote
  #174  
Old 07-12-2011, 07:23 AM
bialio's Avatar
bialio bialio is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2007
Location: Frisco, TX
Posts: 3,445
There might be something along those lines eventually - for now Phoenix is highly geared towards extenders, because all of us authors use extenders for all our viewing.

Things that make it Touch friendly and Client friendly will be addressed, but they aren't as urgent for us.

One thing I can say in regards to this particular request is that we are adding a 'playFromTheDefaultUI' type functionality into phoenix - mainly this is for the Playon Queue Importer files, but it might work if you have the default UI setup to do playback with an external program on a DVD or BD rip.

btl.
__________________
PHOENIX 3 is here!
Server : Linux V9, Clients : Win10 and Nvidia Shield Android Miniclient
Reply With Quote
  #175  
Old 07-12-2011, 07:49 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Quote:
Originally Posted by bialio View Post
There might be something along those lines eventually - for now Phoenix is highly geared towards extenders, because all of us authors use extenders for all our viewing.

Things that make it Touch friendly and Client friendly will be addressed, but they aren't as urgent for us.

One thing I can say in regards to this particular request is that we are adding a 'playFromTheDefaultUI' type functionality into phoenix - mainly this is for the Playon Queue Importer files, but it might work if you have the default UI setup to do playback with an external program on a DVD or BD rip.

btl.
Don't think that would work, as the default ui would be loaded up clean of any imports (mine included).
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #176  
Old 07-12-2011, 07:50 AM
bialio's Avatar
bialio bialio is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2007
Location: Frisco, TX
Posts: 3,445
The default UI loads (so far in my testing at least) with whatever imports it has enabled. The Playon import is there at least.

btl.
__________________
PHOENIX 3 is here!
Server : Linux V9, Clients : Win10 and Nvidia Shield Android Miniclient
Reply With Quote
  #177  
Old 07-12-2011, 12:52 PM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Hmm.. okay, I had though that when you loaded up the phoenix UI, it triggered the disabling of all the incompatable plugins. Still, I think instead of trying to switch back to the default and use the hack for the default, you might find it isn't all that hard to just optionally launch the external app on DVD or BluRay content from in Phoenix... should really only be a couple extra widgets in the works.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #178  
Old 07-12-2011, 12:55 PM
bialio's Avatar
bialio bialio is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2007
Location: Frisco, TX
Posts: 3,445
When you are running phoenix, it doesn't load any of the incompatible plugins - but once you move over to the default UI (and in this case we are actually calling LoadSTVFile()) they are still enabled/disabled.

But I do agree, it's possible for us to add hooks for sending playback for a particular media type to an external player. Just not something we're working on in the near future.

btl.
__________________
PHOENIX 3 is here!
Server : Linux V9, Clients : Win10 and Nvidia Shield Android Miniclient
Reply With Quote
  #179  
Old 07-12-2011, 12:56 PM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
then finish up the plugin system.. ;-)
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #180  
Old 07-12-2011, 08:22 PM
skiingwiz skiingwiz is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 363
Quote:
Originally Posted by bialio View Post
Hit Options, then select browse views, and then goto the 'epg' tag and select 'Scheduled Recordings' - it's grouped by day and is pretty much what you are looking for (I think).

btl.
Hmm. It isn't grouped by day for me. But this is the suggestion that I needed. For some reason, it never occurred to me that that I could use a view for this. I'll whip one up. Problem solved.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD300, got it but they changed something important to me Hunter69 SageTV Media Extender 12 09-24-2010 08:44 PM
Missing Playlist Functionality / Bugs? Brett SageTV Beta Test Software 1 04-24-2004 10:59 AM
Important Feature request in my mind. ToxMox SageTV Beta Test Software 13 03-05-2004 08:01 AM
FYI With Sage V2 Sleep - IMPORTANT phenixdragon SageTV Beta Test Software 2 01-26-2004 07:39 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.