SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-04-2009, 02:42 PM
agover agover is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 69
Windows7 shares, inaccessible in HD200

Has anyone had any success getting windows 7 file shares working with the HD200? If so is there any specific settings required?

My shares were fine until I ran the update from vista to 7, now Sage sees the system but lists no shares under it. Even though my sage server can and does maintain the same mount points with no changes at all since the upgrade.

Any suggestions?

I currently have my shares setup as "Everyone, Full control, Change & Read".

Thanks

A
Reply With Quote
  #2  
Old 11-04-2009, 05:26 PM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
Go back to the basics:
Do you have Windows 7 set for Home Network under Network and Sharing Center?
Under Advanced Sharing Settings:
Is Network Discovery turned on? If not turn it on.
Is File and Printer Sharing turned on? If not turn it on.
Do you have password protected sharing turned on? If you do your ID must have a password. Or turn it off.

On the HD200
Did you turn on Windows Server?
Did you enter the correct Workgroup name?
Did you supply a user name? (and password, if needed)

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-05-2009, 08:09 AM
Pirin's Avatar
Pirin Pirin is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Chicago, IL
Posts: 44
I ran into this problem too. Gerry has it right... You need to go to the advanced sharing settings and turn off password protected sharing (I am assuming that is what you want since you gave 'Everyone' full access to the share). Also, you might have to leave Homegroup and enter a network workgroup.

Pirin
Reply With Quote
  #4  
Old 11-11-2009, 11:32 AM
spook spook is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 37
I was just trying to get my Vista to work, and realized that the Firewall was blocking me getting to the server

Had to open ports :

SageTV is allowed through these ports: (UDP) 31100; (TCP)
31099.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-25-2009, 07:34 AM
mkstretch mkstretch is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 106
Anyone have success making these changes? I did them and still cant access any media via HD200 in standalone mode. If I use the SageTV software running on my PC it plays my media, but I still want it to play in standalone mode. When i click on videos it gives me the spinning circle icon in the middle of the screen that its working but thats all it does. This problem definitely started after my Vista to Windows 7 upgrade. Thanks guys.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-30-2009, 12:25 AM
stevech stevech is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,643
can an XP machine on the LAN see the share?
I had a heck of a time getting Win7 shares setup to act like they did in XP. But it is doable. Was a lot of trial and error for me, to get a Win 7 share seen by an XP machine, and with write access.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
H.264 on Windows7 : Sage vs. WMP gianpieroizzo SageTV Software 9 09-26-2009 10:20 AM
Windows7 and SageTV 6.5.9 problem with Media Player blueroom SageTV Software 5 06-24-2009 03:40 AM
Can not playback mpeg2 recordings after moving to Windows7. grooves12 SageTV Software 1 06-17-2009 09:53 AM
howto connect to windows7 media server cansat SageTV HD Theater - Media Player 0 06-12-2009 08:18 PM
HD200 freezes after all uPNP videos / can't access network shares himay SageTV HD Theater - Media Player 1 05-31-2009 09:28 PM


All times are GMT -6. The time now is 06:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.