SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-02-2004, 11:35 AM
srothwell's Avatar
srothwell srothwell is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2004
Location: Richmond, VA
Posts: 1,064
Turn off De-Interlacing

How can I completely turn off any de-interlacing from Sage?

Using the defaults in the setup menu, when I playback to a TV set (through my ATI 9500), the field order has been revered and it's unwatchable.

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-02-2004, 11:39 AM
mlbdude's Avatar
mlbdude mlbdude is offline
Moderator
 
Join Date: May 2003
Location: Melbourne, Florida
Posts: 4,174
If you disable deinterlacing the video will not be properly displayed on your PC or TV. Only a Matrox can output properly this way.

If you still want to, just like in any PVR you need to do it in the decoder. Any settings you make in the PVR app will be ignored.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-02-2004, 11:43 AM
srothwell's Avatar
srothwell srothwell is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2004
Location: Richmond, VA
Posts: 1,064
I guess a better question would be....

How do I get the field order correct on the output to my TV?

It looks like field 1 and field 2 are reversed, which obviously makes everything jerky.

When I use Snapstream's Beyond TV it outputs great... no problems, but SageTV is reversing the fields.

It's not the encoding process becuase I took the MPEG files from a recorded show and put them right to DVD and it plays fine on a set-top DVD player into a TV.

Any help would be greatly appreciated!

Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 07-02-2004, 11:47 AM
mlbdude's Avatar
mlbdude mlbdude is offline
Moderator
 
Join Date: May 2003
Location: Melbourne, Florida
Posts: 4,174
Check my reply in the other thread.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-02-2004, 01:18 PM
kny3twalker kny3twalker is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,074
you can flash the video card bios to get output from an nvidia card like a Matrox
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 04:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.