SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV BETA Release Products > SageTV Beta Test Software

Notices

SageTV Beta Test Software Discussion related to BETA Releases of the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. regarding SageTV Beta Releases should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-13-2011, 10:13 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
Exclamation Important note about upgrading HD300 firmware to version 20110506 0

There is a known issue that can prevent the HD300 firmware upgrade from completing successfully when upgrading from a beta firmware version prior to version "20110506 0". (For details on beta firmware "20110506 0", see this post.)


Symptom: While upgrading the beta firmware, the HD300 may stop on the screen telling you that the upgrade is in process & not to turn the unit off.


Solution: Use the Service Menu to reload the previous release version of the firmware, then upgrade to the latest beta firmware version "20110506 0".

For details on how to use the service menu, see the HD300 PDF manual "Configuration Reset Procedure" on p. 11 or this FAQ. Use the option to reload the firmware "From Internet" in order to reload the latest release version. Once the release version has been reloaded, you should be able to then upgrade to the beta firmware version "20110506 0".


Alternative solutions:
  1. While the HD300 appears to be locked during the beta firmware upgrade process, do the following:
    1. telnet into the unit
    2. login as 'root'
    3. type this command:

      /sbin/updateflash /tmp/firmware.bin

  2. Use the Service Menu to load the latest beta firmware directly - download the files from the beta firmware announcement and see this FAQ regarding how to rename the files to load them from the service menu via either the "From SageTV Server" or the "From USB" option.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-14-2011, 09:19 AM
cat6man's Avatar
cat6man cat6man is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2006
Location: West of NYC, East of SF
Posts: 870
hi,

can you also confirm that the new beta update will succeed if we first take the hd300 back to the last non-beta release?

thanks
__________________
Q: dad, when will you stop changing all the electronics?
A: never, so you might as well get used to it.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-14-2011, 09:29 AM
HelenWeathers's Avatar
HelenWeathers HelenWeathers is offline
Sage Icon
 
Join Date: Aug 2008
Location: Miami, Florida
Posts: 1,321
Quote:
Originally Posted by cat6man View Post
hi,

can you also confirm that the new beta update will succeed if we first take the hd300 back to the last non-beta release?

thanks
That's what I did - prev NR then new beta - beta loaded w no problem
__________________
Server: SageTV 9, Win10/32, Intel DP55KG Mb, Intel QC i5 2.66GHz , 4GB 1333MHz DDR3 SDRAM, 2 Hauppauge 2255s for 4 OTA ATSC tuners, HDHRPrime w Comcast, 3 STP-HD300s 20101007-0 firmware, nVidia Shield. Java v7u55. Plugins:SD EPG, OpenDCT
Reply With Quote
  #4  
Old 05-14-2011, 09:59 AM
cat6man's Avatar
cat6man cat6man is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2006
Location: West of NYC, East of SF
Posts: 870
Quote:
Originally Posted by HelenWeathers View Post
That's what I did - prev NR then new beta - beta loaded w no problem
strange......prev NR has hung on me twice now, so that doesn't work here
__________________
Q: dad, when will you stop changing all the electronics?
A: never, so you might as well get used to it.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-14-2011, 10:04 AM
Graygeek Graygeek is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Northeastern NC
Posts: 193
Quote:
Originally Posted by cat6man View Post
strange......prev NR has hung on me twice now, so that doesn't work here
+1 .. doesn't work here either
Reply With Quote
  #6  
Old 05-14-2011, 10:13 AM
cat6man's Avatar
cat6man cat6man is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2006
Location: West of NYC, East of SF
Posts: 870
however, telnet approach (per above) to updating flash worked fine...........i'm now happily on latest beta, which seems to fix my (bug reported) hdmi audio click problem when skipping ahead/back

__________________
Q: dad, when will you stop changing all the electronics?
A: never, so you might as well get used to it.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-14-2011, 10:30 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
Quote:
Originally Posted by cat6man View Post
can you also confirm that the new beta update will succeed if we first take the hd300 back to the last non-beta release?
You can revert to the previous release version from the service menu.

The issue is that there can be a problem during the upgrade process to any firmware version while using the previous beta firmware - i.e.: the firmware update issue is with the previous beta firmware, not the new beta firmware.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-14-2011, 07:39 PM
rugerp90 rugerp90 is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 18
I can confirm that going back to the latest stable firmware (20101007 0) and then updating to the new beta worked for me.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD300, got it but they changed something important to me Hunter69 SageTV Media Extender 12 09-24-2010 08:44 PM
Important note if you are upgrading Sage7 (ie, not a clean install) stuckless SageTV v7 Customizations 19 05-27-2010 06:09 PM
Lost Power When Upgrading Firmware On HD-100 deanm SageTV Media Extender 5 05-01-2009 04:11 AM
Important Version 6 Upgrade Information Narflex SageTV Beta Test Software 449 01-18-2008 07:17 PM
Special note about version 5 licenses from PCAlchemy Opus4 General Discussion 0 01-11-2007 01:13 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.