SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Mac Edition

Notices

SageTV Mac Edition Discussion related to the SageTV Media Center for Mac edition. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV Mac edition should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-09-2010, 05:44 AM
radiopaque's Avatar
radiopaque radiopaque is offline
Sage User
 
Join Date: May 2010
Location: The Netherlands
Posts: 44
SageTV 7 WHS, client on Mac Mini?

Hello,
Does anyone with a beta 7 setup have a mac mini (late 2009 or 2010) with the V6 client working properly (1080p output)? I am considering to buy a mini server edition, but if SageTV does not run well on it, I'd rather not!
Thanks,
Mark
__________________
CQC home automation and SageTV Server on Dell PE840 with 6TB RAID5 and two hauppauge tuners ; UPC cable TV ; Secondary headless unRAID on old Pentium 4 system with 3.8TB storage ; SageTV and AnyDVD on HTPC ; Arcam FMJ AV9 and P7, Anthony Gallo Reference AV speakers L/R/C and Gallo spheres for surround ; 50" Panasonic Plasma ; SB players throughout the house.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-09-2010, 06:02 AM
perf perf is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 120
I am testing Sage under boot camp W7 right now with a brand new Mini (new flatter, wider model with Nvidia 320M). Seems to be working quite well. Only problem is that the Apple-supplied Nvidia driver is crippled (did not allow custom resolutions which my display requires), and it took some hacking to install a generic Nvidia driver.

The Mac Mini is amazingly quiet. I read somewhere it has the lowest power consumption of any pc...
Reply With Quote
  #3  
Old 08-09-2010, 02:16 PM
radiopaque's Avatar
radiopaque radiopaque is offline
Sage User
 
Join Date: May 2010
Location: The Netherlands
Posts: 44
Hi,
Thanks for the reply. I am looking for a solution without hacking
Did the native OSX client not work for you?
Thanks,
Mark
__________________
CQC home automation and SageTV Server on Dell PE840 with 6TB RAID5 and two hauppauge tuners ; UPC cable TV ; Secondary headless unRAID on old Pentium 4 system with 3.8TB storage ; SageTV and AnyDVD on HTPC ; Arcam FMJ AV9 and P7, Anthony Gallo Reference AV speakers L/R/C and Gallo spheres for surround ; 50" Panasonic Plasma ; SB players throughout the house.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-09-2010, 04:53 PM
perf perf is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 120
This is for a server, which is sometimes used as a client as well.

I do not think the Mac version of Sage supports my tuners (FireDTV).

And I really have no clue about Macs....

/Per
Reply With Quote
  #5  
Old 08-16-2010, 01:09 AM
radiopaque's Avatar
radiopaque radiopaque is offline
Sage User
 
Join Date: May 2010
Location: The Netherlands
Posts: 44
Anyone else, perhaps?
__________________
CQC home automation and SageTV Server on Dell PE840 with 6TB RAID5 and two hauppauge tuners ; UPC cable TV ; Secondary headless unRAID on old Pentium 4 system with 3.8TB storage ; SageTV and AnyDVD on HTPC ; Arcam FMJ AV9 and P7, Anthony Gallo Reference AV speakers L/R/C and Gallo spheres for surround ; 50" Panasonic Plasma ; SB players throughout the house.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-17-2010, 03:22 AM
MCE-Refugee's Avatar
MCE-Refugee MCE-Refugee is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 301
V6 client doesn't work with V7 server but apparently the V6 Placeshifter does work. I haven't upgraded my Windows Sage TV Server to V7 because I have Mac clients & I would need to buy V6 Placeshifter licences for them to work with V7 server. I am hoping that eventually a V7 Mac client will be released but things don't look too hopeful at present.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-17-2010, 04:21 AM
radiopaque's Avatar
radiopaque radiopaque is offline
Sage User
 
Join Date: May 2010
Location: The Netherlands
Posts: 44
ah thanks.
I have a placeshifter on my macbook, and a V7 server.
Any idea if the placeshifter will play 1080p h264 on a mini without hickups? It should, but I rather not find out that it doesn't AFTER buying :-)
__________________
CQC home automation and SageTV Server on Dell PE840 with 6TB RAID5 and two hauppauge tuners ; UPC cable TV ; Secondary headless unRAID on old Pentium 4 system with 3.8TB storage ; SageTV and AnyDVD on HTPC ; Arcam FMJ AV9 and P7, Anthony Gallo Reference AV speakers L/R/C and Gallo spheres for surround ; 50" Panasonic Plasma ; SB players throughout the house.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mac Pro as SageTV server + Mac mini as clients? p0ddie SageTV Mac Edition 14 07-17-2009 02:46 PM
SageTV Mac Client + WHS Server etrigan63 SageTV Mac Edition 2 04-06-2008 10:23 AM
SageTV Mac version choppy on Core 2 1.66 Mac Mini neilbradley SageTV Mac Edition 1 09-09-2007 08:55 AM
G4 Mac Mini as SageTV client? jbarr Hardware Support 2 06-28-2007 02:54 PM
Intel Mac Mini as SageTV Client mayamaniac Hardware Support 5 03-21-2006 09:14 AM


All times are GMT -6. The time now is 11:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.