SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-12-2018, 09:20 PM
fbures fbures is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 79
Warning! Windows 10 1803 kills Colossus dead

Just updated Windows 10 to 1803 and both my Colossus cards became invisible to STV.

Device Manager still sees them, claims the drivers are up-to-date and functioning normally, STV says no configured video capture device and non is on the list of available devices.

I had to revert to previous version of Win 10.

Just a word of caution...

Cheers
Frank
Reply With Quote
  #2  
Old 07-12-2018, 09:37 PM
JustFred JustFred is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2015
Location: Sunnyvale, Ca
Posts: 241
Have you seen this... http://www.hauppauge.com/pages/support/support.html

It's not limited to Colossus. There have been several postings here about other video capture devices that are affected.

Welcome to the insanity called Win10.
__________________
System #1: Win7-64, Core2-Quad Q9400, 4 GB Mem, 4TB HD. Java 1.8.0_131. Sage v9.1.6.747. ATSC: 2x HDHR-US (1st gen white) tuners. HD-200.
System #2: Win7-64, I7-920, 8 GB Mem, 1.5TB HD. Java 1.8.0_131. Sage v9.1.6.747. ClearQAM: 2x HDHR3-US tuners. HD-200.
System #3: Win7-64, I7-920, 12 GB Mem, 4TB HD. Java 1.8.0_131. Sage v9.1.6.747. ATSC: HVR2250; Time Warner Cable via HDPVR & USB-UIRT. 3x HD-200.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-12-2018, 09:49 PM
fbures fbures is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 79
No, I haven't seen that. Thanks.

However, I am reluctant to experiment with it now. I'll probably just wait for the next built.

Cheers
Frank
Reply With Quote
  #4  
Old 07-13-2018, 08:53 AM
MattHelm MattHelm is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2005
Location: Chicago, IL
Posts: 1,157
Mine is working just fine under 1803.
__________________
Server #1= AMD A10-5800, 8G RAM, F2A85-M PRO, 12TB, HDHomerun Prime, HDHR, Colossus (Playback - HD-200)
Server #2= AMD X2 3800+, 2G RAM, M2NPV-VM, 2TB, 3x HDHR OTA (Playback - HD-200)
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Colossus dead? btrcp2000 Hardware Support 6 03-02-2015 11:46 AM
hauppauge colossus windows xp setup cadams8221218 Hardware Support 1 08-02-2013 10:37 PM
HD-100 kills HD-PVR recording eopian Hardware Support 4 09-10-2009 03:51 AM
Warning re. recent windows hotfix 890589 bgorrell General Discussion 3 05-07-2005 08:31 PM
Sleeping SageTv kills irremote? jadawin SageTV Software 4 04-21-2005 03:27 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.