SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-01-2015, 12:07 PM
Monedeath Monedeath is offline
Sage Expert
 
Join Date: Sep 2009
Location: Idaho
Posts: 514
"Partial recording due to conflict" other tuners available.

Seems to happen most often with my Ceton Infinitv 6 PCIe, but it is certainly a headscratcher, has been doing it for a few weeks now, all 6 tuners share the same EPG lineup so there are 6 tuners with the same exact channel lineup, but once or twice a week we're seeing that message come up... Seems to happen when these two criteria occur:
1. Back to back recordings showing on the scheduler(normally on different channels).
2. Only 1 tuner(of 6) is being used.

Other times of the day we can run multiple tuners off the device without any problem, scheduled recordings or otherwise. Not sure what to make of this new behavior.

Although it is about on par with the other behavior of interrupting the live TV programming being watched so it can record a program on another channel when there are 5 other tuners capable of doing the same job.

Tuner merit rankings are the same.
Edit: I'm guessing this is some kind of weird Favorite Recording ranking issue going on, but even that doesn't completely explain (to me at least) what Sage is "thinking" when it is pulling stunts like this.

Last edited by Monedeath; 05-01-2015 at 12:12 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-01-2015, 07:16 PM
waynedunham waynedunham is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,466
I see this kind of thing from time to time also. Just about every time it is due to a glitch in the television signal from the earlier recording that "confuses" SageTV.
The symptoms to me appear to be that the first recording is supposed to end at 8pm but due to the signal glitch SageTV is only seeing 28 minutes (or 58, or 1:28, etc) of time line in the file by the time 8pm rolls around and oddly keeps trying to record while your tuning app (in my case SageDCT) is trying to tune that tuner right at 8pm. Is it going by the timeline in the recording vs. the clock on back to back recordings or something?

Usually what I'll see in that case is the first recording going long and the second one throwing a few errors until usually for me about 2 minutes into the second recording. On rare occasions it will just give up and try a different tuner. So a lot of the time since the first recording goes long I don't lose much, but that depends on when SageTV makes its next attempt to tune that tuner that threw an error.

I'm using an HDHR Prime with SageDCT, oh and I also have the "always tune channel" setting on.
__________________
Wayne Dunham
Reply With Quote
  #3  
Old 05-06-2015, 12:53 PM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
I get around this by setting the recording for a specific channel instead of any. Setting a specific channel (or multiples) seems to not cause thay error to be generated. (Using HDHR Prime with SageDCT)

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Partial recording due to conflict IM2BZ2P SageTV Software 6 01-02-2014 11:26 AM
Unable to remove "Unresolved recording conflict" DLPaddict SageTV Software 2 04-06-2011 06:37 PM
"Not Manual Recording" filtering doesn't work in SageTV's "Upcoming Movies" menu vince100 SageTV Customizations 3 11-23-2009 03:56 PM
"Set defaults" for Series forgets "Keep"/"Auto-delete" setting maxpower SageMC Custom Interface 9 05-14-2008 09:44 PM
"Do you want to save partial recording?" When I answer yes, it continues to record?! mkanet SageTV Customizations 2 06-03-2007 04:01 AM


All times are GMT -6. The time now is 02:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.