SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-30-2010, 05:07 PM
jgscott987 jgscott987 is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2010
Location: North Carolina
Posts: 57
Let STB OSD disapear before recording starts?

I've searched the forums, but have been unable to find an answer to this seemingly simple problem... Is there any way to make SageTV wait ~7 seconds after sending the channel change command before actually beginning a scheduled recording?

As it stands now, each of my recordings begin with about 2 seconds of whatever channel the STB was previously set to, then 3-5 seconds of the STB's on-screen display.

Clearly it would be preferable for SageTV to wait for the desired channel to tune in before actually beginning the recording. Is there any way to achieve this?

I'm using two SA 4250HDC STBs with channel changes done via firewire. Recordings are made via s-video into two PVR-150 cards.

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-30-2010, 05:23 PM
GKusnick's Avatar
GKusnick GKusnick is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 5,083
Add a minute of padding to your recordings and you won't see the channel change; Sage will start playback at the end of the padding (i.e. at the actual program start time).
__________________
-- Greg
Reply With Quote
  #3  
Old 01-30-2010, 06:27 PM
stanger89's Avatar
stanger89 stanger89 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2003
Location: Marion, IA
Posts: 15,188
Or in the sage.properties file:

mmc/encoders/<tunerid>/delay_to_wait_after_tuning=<time>

Where <tunerid> is the id of the tuner, and <time> is the time to wait in milliseconds. Default is 0, or for the HD PVR 4000 (4sec), the HD PVR is long because it needs time for the A/V to stabilize before it starts recording (or at least it did).
Reply With Quote
Reply

Tags
channel change, osd, recording, set top box, stb


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Give a name when a recording starts: fabiotv SageTV Software 3 01-05-2009 02:55 PM
Once recording starts, can not change tuner even if you delete recording larryf SageTV Software 0 11-16-2008 07:59 PM
Padding a Recording After the Recording Starts Slugger SageTV Software 5 03-21-2007 03:17 AM
Disable OSD on STB? dbfresh23 Hardware Support 2 01-31-2006 09:11 PM
What happens to Live TV after sched recording starts? ripple SageTV Software 1 11-04-2005 04:31 PM


All times are GMT -6. The time now is 09:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.