SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-24-2013, 03:51 PM
jrockow jrockow is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pennsylvania
Posts: 81
Another Stupid SageDCT Question

First let me say that I've been running SageDCT for well over a year.
I have always used a local drive on the server to write the files to.
It's a lifesaver, even though I get an ocassional glitch.

Here's my problem.
In light of what's coming with Comcast (i.e. scrambling local channels) I would like to start recording to my NAS box. (DNS-321)
I can't seem to get it going.

I've been reading, testing, and getting more and more frustrated.
I would like someone (with a similar hardware configuration) to get me started by giving me specific examples of how to configure the recording paths for the server and also SageDCT.

If I could at least know for sure that I've got it configured properly perhaps troubleshooting would be a little easier.

Please help if you can.
Thanx!
Reply With Quote
  #2  
Old 04-24-2013, 10:13 PM
MrD MrD is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2005
Location: Washington DC
Posts: 387
i run sage server on a ubuntu vm and run sagedct on an atom windows 7 box since ceton and vmare do not play nice with each other.

i use a mounted nfs folder on windows 7 to have sagedct write to the server.

works like a charm for almost a year now
__________________
[size=1]-MrD
=============
Linux Server 7.1.9 (1)HD300 (1) HD200 (1) HD100 (2) PC Clients
Intel Xeon L? 32Gb
CetonTV cable card /FIOS
Reply With Quote
  #3  
Old 04-25-2013, 08:37 AM
jrockow jrockow is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pennsylvania
Posts: 81
MrD

Thanx for your reply, but your config is kinda foreign to me.
I'm not familiar with (and don't care to be) Ubuntu or VMware.
If I understand, you don't run SageDCT on your Sage server.
It also looks like you don't use a separate NAS box?

Perhaps I should have also mentioned in my original post that the 2 tuners I use are DCR-2650s, and I use the VLC option in SageDCT.

After doing more reading I thought it had something to do with how the VLC option plays with a stand-alone NAS.

However, trying it with and without the option it didn't solve my problem.
Just confused me further.

In fact, the only config that seems to work for me is if I use a local drive for recordings, and I also need to specify that drive letter in the Sage properties file. (forced_video_storage_path_prefix=)

I'm still hoping that there is someone using a config like mine and provide specific examples of how to set up the paths.

I really depend on SageDCT, but I wish it came with an instruction manual with examples of how to set it up.

I guess it's also possible that I have my system so screwed up it would take a rebuild to correct it!
Reply With Quote
  #4  
Old 04-25-2013, 05:47 PM
MrD MrD is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2005
Location: Washington DC
Posts: 387
what os are you using?

if you are using windows 7 or vista or perhaps windows server you should be ale to use mklink to make a nas directory look like a local directory on your disk.
__________________
[size=1]-MrD
=============
Linux Server 7.1.9 (1)HD300 (1) HD200 (1) HD100 (2) PC Clients
Intel Xeon L? 32Gb
CetonTV cable card /FIOS
Reply With Quote
  #5  
Old 04-26-2013, 01:59 PM
jrockow jrockow is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pennsylvania
Posts: 81
My OS is Windows 7.

Thanx for the tip about using the mklink command; I was unfamiliar with that feature.

I tried it and it seemed to allow me to record directly to the NAS.
However, the videos were very choppy.
Simply pulling up a directory thru the connection was also painfully slow.

I do not suspect my NAS to be the problem, as I have been recording my unscrambled channels (via HDHR) directly to NAS without problem for a couple of years.

I guess I'll just stick with my present method of first recording my scrambled channels to a local drive and then batch them over to the NAS in the wee hours.

I think BABGVANT is working on a new SageDCT; perhaps that will be different.

Thanx again for your help.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-26-2013, 05:44 PM
MrD MrD is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2005
Location: Washington DC
Posts: 387
if you have a gigabit network that should be plenty of bandwidth try a $30 intel pcie ct card in your server.
__________________
[size=1]-MrD
=============
Linux Server 7.1.9 (1)HD300 (1) HD200 (1) HD100 (2) PC Clients
Intel Xeon L? 32Gb
CetonTV cable card /FIOS
Reply With Quote
  #7  
Old 04-26-2013, 07:42 PM
jrockow jrockow is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pennsylvania
Posts: 81
I just ordered the card.
Will post back after I receive and test.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-28-2013, 09:38 AM
jrockow jrockow is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pennsylvania
Posts: 81
MrD

While I'm waiting on the Intel card, let me ask you another question about SageDCT.

Occasionally, when recording thru SageDCT via my DCR-2650, I will get a recording that plays back in Sage with audio, but no video.

It happens on different channels at different times.

If I play the file in VLC or WMP it works fine.

I even tried playing with different decoders in Sage, but still no video.

Have you ever seen anything like that?
Reply With Quote
  #9  
Old 04-29-2013, 10:48 AM
teedublu's Avatar
teedublu teedublu is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 198
Yes.

http://forums.sagetv.com/forums/show...postcount=1593

go up to earlier posts to see posts from Andy about the ffmpeg version of SageDCT. I still haven't tried it, will soon after final exams are over.

TW
Reply With Quote
  #10  
Old 04-29-2013, 06:16 PM
jrockow jrockow is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pennsylvania
Posts: 81
Thanx for your response.
I am aware that BABGVANT is working on a new SageDCT.
I sent him a request but he never responded.
I wish I could test the latest version.
Reply With Quote
  #11  
Old 04-29-2013, 06:29 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,799
He must be away as I requested access a while back and have gotten no response.
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
  #12  
Old 05-03-2013, 02:45 PM
MrD MrD is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2005
Location: Washington DC
Posts: 387
Quote:
Originally Posted by jrockow View Post
While I'm waiting on the Intel card, let me ask you another question about SageDCT.

Occasionally, when recording thru SageDCT via my DCR-2650, I will get a recording that plays back in Sage with audio, but no video.

It happens on different channels at different times.

If I play the file in VLC or WMP it works fine.

I even tried playing with different decoders in Sage, but still no video.

Have you ever seen anything like that?
im using a ceton infinitytv with cable card. as far as i know it is just dumping the raw stream onto the disk. i have never experinenced your issue. i have a problem with live tv on channel change it takes a second or two to sync the audio and video
__________________
[size=1]-MrD
=============
Linux Server 7.1.9 (1)HD300 (1) HD200 (1) HD100 (2) PC Clients
Intel Xeon L? 32Gb
CetonTV cable card /FIOS
Reply With Quote
  #13  
Old 05-05-2013, 12:40 PM
jrockow jrockow is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pennsylvania
Posts: 81
MrD

The Intel card is installed, but the results are the same. (i.e. post #5)

I did run a network speed test, and the new card appears to move a lot more data than the built-in NIC.

It's just too bad SAGE is no longer being developed.

I've looked around, but nothing else is quite as functional.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SageDCT question rykr Hardware Support 2 07-15-2012 05:04 PM
stupid HD DVD question... SomeWhatLost General Discussion 10 03-15-2010 08:39 AM
Stupid Question about HD PVR... Slack Hardware Support 1 01-13-2009 03:01 PM
Stupid question (maybe not?) pawn SageTV Software 2 01-03-2006 09:39 PM
stupid question maximumpig SageTV Beta Test Software 11 03-24-2004 04:20 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.