SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #221  
Old 08-06-2022, 09:59 AM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,723
Oddly, even though the xml properties file only points to Hulu-TVE, the Spectrum-TVE lineup channels are showing in Sage, too. The 3 Hallmark channels are not available in Hulu, but they do appear in the SageTV lineup, so somehow it's grabbing them from the Spectrum lineup anyways, which may actually work.

In the SageTV Web interface, I see that the channel logos are showing, but not in the SageTV UI (Gemstone on an HD300 for example).
Reply With Quote
  #222  
Old 08-06-2022, 10:00 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,912
Your xmltv.properties would look like this ... but this gets complicated ... I chose to give everything to Sage and just disable the channels I did not want.
Code:
configurations=xmltv_Hulu.properties,xmltv_Spectrum.properties

Then you have to create a xmltv_Hulu.properties
Code:
provider.name=HULU
provider.id=300
xmltv.files=http://192.168.254.241:8089/devices/TVE-Hulu/guide/xmltv?duration=1209600
xmltv.channel.display-name.ShortNameIndex=2
xmltv.channel.display-name.LongNameIndex=1
xmltv.channel.NumberTag=lcn
xmltv.channel.NumberTagIndex=1
xmltv.channel.IconDownload=true
title.add.year=false
episode.name.add.episode.number=false
The create a xmltv_Spectrum.properties
Code:
provider.name=Spectrum
provider.id=600
xmltv.files=http://192.168.254.241:8089/devices/TVE-Spectrum/guide/xmltv?duration=1209600
xmltv.channel.display-name.ShortNameIndex=2
xmltv.channel.display-name.LongNameIndex=1
xmltv.channel.NumberTag=lcn
xmltv.channel.NumberTagIndex=1
xmltv.channel.IconDownload=true
title.add.year=false
episode.name.add.episode.number=false
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.

Last edited by nyplayer; 08-06-2022 at 10:03 AM.
Reply With Quote
  #223  
Old 08-06-2022, 10:07 AM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,723
Yeah, the way mine is currently configured, it's presenting all the Channels DVR TVE channels (from both TVE sources) to SageTV and then I enabled/disabled them as applicable and it worked. I may like your solution better, though, so I don't have to copy one sources guide data to another.
Reply With Quote
  #224  
Old 08-06-2022, 10:13 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,912
Quote:
Originally Posted by KryptoNyte View Post
Yeah, the way mine is currently configured, it's presenting all the Channels DVR TVE channels (from both TVE sources) to SageTV and then I enabled/disabled them as applicable and it worked. I may like your solution better, though, so I don't have to copy one sources guide data to another.
As far as The Show logos I think Sagetv has problem rendering some of them if you scroll through the guide some show up others don't
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #225  
Old 08-06-2022, 10:23 AM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,723
Correction, the logos are working almost perfectly on the HD300 (Gemstone) but not on the SageTV client running on PC.

This is fantastic.
Reply With Quote
  #226  
Old 08-06-2022, 11:15 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,912
Quote:
Originally Posted by KryptoNyte View Post
Correction, the logos are working almost perfectly on the HD300 (Gemstone) but not on the SageTV client running on PC.

This is fantastic.
Yeah it is I was able to get rid of 2 Settop rentals ... and for $80 dollars a year I use Channels as an unlimited tuner ... so I saved money in the long run.

I setup SageTV with everything from Channels DVR and 40 tuners.
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.

Last edited by nyplayer; 08-06-2022 at 11:21 AM.
Reply With Quote
  #227  
Old 08-06-2022, 12:19 PM
KeithAbbott KeithAbbott is online now
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: Southeastern Michigan
Posts: 1,355
Quote:
Originally Posted by KryptoNyte View Post
Okay, so I added the HuluTVE1 device, apparently I got the XML stuff configured properly because all the 6000 stations are now appearing in the SageTV guide. When I attempt to tune a channel, it says NO SIGNAL.

I must have something wrong with the tuning executable.
I am not currently a Hulu + Live TV subscriber, but am always interested in other directions to head when the day comes that Spectrum disables cable card. You mention that there are 6000 stations showing up in the SageTV guide, but I only see less than 100 stations advertised for the Hulu + Live TV service. What do the other 5900 stations have on them?
__________________
Server: MSI Z270 SLI Plus ATX Motherboard, Intel i7-7700T CPU, 32GB Memory, Unraid 6.10.3, sagetvopen-sagetv-server-opendct-java11 Docker (version 2.0.6)
Tuners: 2 x SiliconDust HDHomeRun Prime Cable TV Tuners, SiliconDust HDHomeRun CONNECT 4K OTA Tuner
Clients: Multiple HD300 Extenders, Multiple Fire TV Stick 4K Max w/MiniClient
Miscellaneous: Multiple Sony RM-VLZ620 Universal Remote Controls
Reply With Quote
  #228  
Old 08-06-2022, 12:44 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,912
Quote:
Originally Posted by KeithAbbott View Post
I am not currently a Hulu + Live TV subscriber, but am always interested in other directions to head when the day comes that Spectrum disables cable card. You mention that there are 6000 stations showing up in the SageTV guide, but I only see less than 100 stations advertised for the Hulu + Live TV service. What do the other 5900 stations have on them?
What he meant is that Hulu LiveTV numbering in SageTV starts with 6000 to avoid conflicts with other channels.

https://getchannels.com/docs/channel...lability/#Hulu
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #229  
Old 08-06-2022, 01:03 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,723
Hulu Live TV for about $70/month ended up being pretty good. The only thing I totally miscalculated on was the complete lack of Hallmark Channels, so the family wasn't too happy about that.

I terminated Spectrum cable services about 4 or 5 months ago (kept their Internet). For the family that is using Channels DVR, they didn't even notice (except the one that likes Hallmark) that I switched from Spectrum TVE to Hulu Live TVE.

I figured that Spectrum would have another intro deal for me by now, so I called them a few days ago and surprisingly they had a brand new deal called TV Essentials 60 (actually more like 80 or 90 channels) for just $20/month that has a lot of the cable TV channels that we watch (including Hallmark so it filled that Hulu gap). The key here is that Essentials has NO local channels, so no $21 broadcast surcharge tacked on, in fact the total addition to my bill was $21/month, tax included. I get the locals with HDHR OTA.
Reply With Quote
  #230  
Old 08-06-2022, 01:09 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,912
Quote:
Originally Posted by KryptoNyte View Post
Hulu Live TV for about $70/month ended up being pretty good. The only thing I totally miscalculated on was the complete lack of Hallmark Channels, so the family wasn't too happy about that.

I terminated Spectrum cable services about 4 or 5 months ago (kept their Internet). For the family that is using Channels DVR, they didn't even notice (except the one that likes Hallmark) that I switched from Spectrum TVE to Hulu Live TVE.

I figured that Spectrum would have another intro deal for me by now, so I called them a few days ago and surprisingly they had a brand new deal called TV Essentials 60 (actually more like 80 or 90 channels) for just $20/month that has a lot of the cable TV channels that we watch (including Hallmark so it filled that Hulu gap). The key here is that Essentials has NO local channels, so no $21 broadcast surcharge tacked on, in fact the total addition to my bill was $21/month, tax included. I get the locals with HDHR OTA.
Philo is also a bargain for those that like Hallmark.
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #231  
Old 08-06-2022, 02:45 PM
KeithAbbott KeithAbbott is online now
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: Southeastern Michigan
Posts: 1,355
Quote:
Originally Posted by KryptoNyte View Post
I figured that Spectrum would have another intro deal for me by now, so I called them a few days ago and surprisingly they had a brand new deal called TV Essentials 60 (actually more like 80 or 90 channels) for just $20/month that has a lot of the cable TV channels that we watch (including Hallmark so it filled that Hulu gap). The key here is that Essentials has NO local channels, so no $21 broadcast surcharge tacked on, in fact the total addition to my bill was $21/month, tax included. I get the locals with HDHR OTA.
Interesting. Is TV Essentials 60 streaming only, or would it work with my existing HDHR Prime/cablecard setup?
__________________
Server: MSI Z270 SLI Plus ATX Motherboard, Intel i7-7700T CPU, 32GB Memory, Unraid 6.10.3, sagetvopen-sagetv-server-opendct-java11 Docker (version 2.0.6)
Tuners: 2 x SiliconDust HDHomeRun Prime Cable TV Tuners, SiliconDust HDHomeRun CONNECT 4K OTA Tuner
Clients: Multiple HD300 Extenders, Multiple Fire TV Stick 4K Max w/MiniClient
Miscellaneous: Multiple Sony RM-VLZ620 Universal Remote Controls
Reply With Quote
  #232  
Old 08-07-2022, 07:48 AM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,723
Quote:
Originally Posted by KeithAbbott View Post
Interesting. Is TV Essentials 60 streaming only, or would it work with my existing HDHR Prime/cablecard setup?
Streaming only as I understand it. About 36 hours after they enabled the channels for streaming I re-tested my old SageTV WMC7 system with cablecard and it said that I needed a subscription for all the channels (even locals). They aren't charging me for the cablecard anymore and they said they don't even want it back.

When I called in and spoke with sales, they weren't able to get Essentials going and had to forward me to retentions instead as they are using it as a tool to maintain subscribers.
Reply With Quote
  #233  
Old 08-07-2022, 07:59 AM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,723
Oh, and so far in my experience most of the TVE channels have captions that can be toggled on and off in Sage, which was not possible with my other HDMI encoders previously.
Reply With Quote
  #234  
Old 08-08-2022, 04:56 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,723
There are numerous TVE programs where comskip simply isn't finding any commercials, even when forcing it to run manually on a program. For those of you getting TVE feeds like this are you using a tweaked comskip to get it to work effectively?
Reply With Quote
  #235  
Old 08-10-2022, 12:42 AM
hb4 hb4 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 346
Quote:
Originally Posted by KryptoNyte View Post
There are numerous TVE programs where comskip simply isn't finding any commercials, even when forcing it to run manually on a program. For those of you getting TVE feeds like this are you using a tweaked comskip to get it to work effectively?

Following....
Comskip processed two of three recordings today; On the other hand, since the ISP speed got sorted a couple days ago (cable modem wasn't accessing bonded channels) the two that were comskipped were nearly perfect. I'll check my logs and see if there's any hints. Also, (via firestick) seeking is better than it's ever been. Quicker than anything else (Channels, Prime, Netflix, etc).
__________________
Server: Intel i5-11400 @4.4GHz 6 cores Windows10 Pro, Sage 9.2.6.976, Comskip Donators
Capture: Fubo/TVEverywhere/ChannelsDVR/OpenDCT_0.5.32_x86.
Storage: 120gB SSD, 4tB HD on Server
Network: gB Lan
Playback: FireStick 4K miniclient
Tech Level: Hobbyist
Reply With Quote
  #236  
Old 08-10-2022, 08:59 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,912
Quote:
Originally Posted by KryptoNyte View Post
There are numerous TVE programs where comskip simply isn't finding any commercials, even when forcing it to run manually on a program. For those of you getting TVE feeds like this are you using a tweaked comskip to get it to work effectively?
You know that ChannelsDVR uses it's own way of checking commercials in TVE and not comskip.

https://community.getchannels.com/t/...ve-pluto/30389
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #237  
Old 08-10-2022, 05:42 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,723
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
You know that ChannelsDVR uses it's own way of checking commercials in TVE and not comskip.

https://community.getchannels.com/t/...ve-pluto/30389
Can that be leveraged to work in SageTV based on the spirit of this thread?
Reply With Quote
  #238  
Old 08-22-2022, 08:49 AM
mgpaulus mgpaulus is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2011
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 190
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
Philo is also a bargain for those that like Hallmark.
And Frndlytv is another option. Frndly also has GACF & BYUTV (they carry some good "hallmark"-ish type movies also, and I ignore the BYU propaganda itself.)
Cheaper if you don't need all of the other stuff from Philo.
Reply With Quote
  #239  
Old 08-22-2022, 10:26 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,912
Quote:
Originally Posted by mgpaulus View Post
And Frndlytv is another option. Frndly also has GACF & BYUTV (they carry some good "hallmark"-ish type movies also, and I ignore the BYU propaganda itself.)
Cheaper if you don't need all of the other stuff from Philo.
Friendly TV is ok but not officially supported by Channels DVR ... you have to rely on a third party.
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #240  
Old 09-05-2022, 04:28 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,723
Over the last day or two I am no longer able to tune channels 6108 through 6113. I call up a channel, and watch the Channels DVR web interface but there is nothing happening. Everything tunes fine with Channels DVR software (Hulu TV), just not in Sage.

I assume Channels DVR changed something with the tuning that SageTV hasn't picked up on?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using the OpenDCT Generic HTTP Capture Device EnterNoEscape Hardware Support 46 04-08-2022 08:55 AM
Using the OpenDCT Generic Pipe Capture Device EnterNoEscape Hardware Support 101 01-20-2022 12:14 PM
Generic HDMI capture devices pjpjpjpj Hardware Support 11 03-11-2020 07:09 PM
A pipe dream or possible? digitalgm General Discussion 3 09-21-2004 01:18 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.