SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > General Discussion > General Discussion

Notices

General Discussion General discussion about SageTV and related companies, products, and technologies.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-26-2012, 09:29 AM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,311
Windows 7 image for Foxconn a3700

I offered to create an image for the Foxconn a3700 and would like to know what you guys would want included.

For my current install I have the hardware in my sig. The crystal HD is for HD flash (hulu, you tube) and only 10.3 works properly so that's what's installed.

Silverlight 5 has gpu decoding so I have a batch file set to load the WMC netflix plugin and it works flawlessly with this unit.

Sage will play everything without issue. I had to update the NIC driver to the latest and it now has no WIRED network issues.

I can't really comment on wifi performance until I get a new router. I have a motorola cable modem/router that is a POS.

I have ffdshow, LAV filters, and the TMT 5 decoders installed and all videos play back perfectly in sage. I also use MPC-HC for blu-ray blayback and it works as well.

I use EventGhost for helping my remote control the above aplications and have it configured it for a MCE remote.

I have the CCC configured to play video smoothly (you can't turn on many features or playback will be choppy) and deinterlacing is set to vector adaptive and works very well.

Video quality from this little unit is very good considering the low end hardware. If you just need it to act as a client for an extra TV then it is great. I'm REALLY picky about video quality so it wouldn't work in my HT on the big screen just because of the weak cpu/gpu. My HT pc is WAY faster and much better video quality. Just wanted to throw that out there to let you know of what to expect.

Out of all that, what else would you guys like to be included? I'm going to create the image as a w7 64bit that isn't activated (obviously) with sage v7 updated and no plugins installed. Sage will be in trial mode so you'll need a key.

EDIT:

I've attached the .torrent file below.

EDIT 2: I've attached the generic image torrent as well. This one has been generalized so it's not tied to one specific machine type. You can use this image on any computer without issue. All you need to do is install drivers for your particular hardware. Sage and everything else in the a3700 image is present so no matter what GPU you have (amd, intel, nvidia) there should be an installed decoder that should work.
Attached Files
File Type: txt a3700.tib.torrent.txt (17.0 KB, 177 views)
File Type: txt Generic.tib.torrent.txt (14.8 KB, 127 views)
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.

Last edited by panteragstk; 12-08-2012 at 12:38 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-26-2012, 01:07 PM
ckewinjones ckewinjones is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Boston, MA
Posts: 68
I have an A3700 on order and I v. much appreciate your offer to post a Win7 image.

The configuration you describe in your post would meet my needs quite nicely.

Thanks.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-26-2012, 01:45 PM
Skybolt's Avatar
Skybolt Skybolt is offline
Sage Icon
 
Join Date: Aug 2006
Location: Annapolis, MD
Posts: 1,027
Sounds like a pretty cool config. I like your use of the Netflix plugin. I never thought of that. If I ever get a box like this, I would take advantage of this build just the way it is. Sounds, mighty nice!
Reply With Quote
  #4  
Old 10-26-2012, 09:13 PM
cupp cupp is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Michigan
Posts: 41
Just bought one would love to have an image preconfigured. It would save me a lot of time. Thanks
__________________
Amd 780g/athlonII x4 635/3 x 1 tb sata/4 gb ddr2 800/win7 32/sage 9/3xmvp/2xclient/2xhd200/
4xhd300/2xhvr2250/2xhdhrprime
Reply With Quote
  #5  
Old 10-26-2012, 10:57 PM
ChaOConnor's Avatar
ChaOConnor ChaOConnor is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2008
Location: Bel Air, MD
Posts: 355
Dude... this would be... AMAZING! Thank you!
__________________
Server: AMD Phenom II X6 1090T 3.2GHz, ASRock 890FX Deluxe4 890FX, PNY Optima 8GB DDR3 1333
Media Storage: Rosewill RSV-S4-X 4 Bay Enclosure w/ 4 x 3TB via unRAID
Capture: HDHomerun Prime, HDHomerun x 2
Software: Sage Server 7.1.9 on Windows 7 (Virtualized in ESXi)
Clients: i3-2105, ASRock Z68 Pro3-M, 4GB DDR3 1600, 64GB SATA III (OS), 2TB WD Green (Recording), PNY GT 430 // 2 x HD-300
Reply With Quote
  #6  
Old 10-27-2012, 02:19 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,311
I'll try to post it tomorrow. Got a lot of stuff to do today.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-29-2012, 06:10 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,311
Ok, everything has been installed and configured for the image.

EventGhost has been set up so you can use Hulu Desktop for hulu (obviously) and WMC has the Netflix plugin installed. Silverlight 5 is installed so gpu decoding works. Flash 10.3 is installed for the broadcom crystal HD card (if you choose to use it.

Eventgost is setup to use MPC-HC or TMT 3-5 as an external player if you wish to use Fuzzy's plugin. All you have to do is configure the commands to work with your remote. There is also a WMC Netflix folder that I have included all of the commands necessary to control the netflix interface with any remote. Hulu, mpc-hc, and sageTV are also included so any remote can be used. TMT will require some additional configuration as I don't use TMT any more. A macro is also set so you can assign a "home" button that will always get you back to sagetv if you are in any of the previously mention applications. Volume controls have also been provided with an OSD if you choose to use it. For users with knowledge of EG this will be nothing new, but for people that have little or no experience it will require a little research. I can help with all of the macros I created. Once you figure it out it is really simple.

SageTV will play anything I've thrown at it. MPC-HC has also been configured and is working. You will have to configure LAV or ffdshow (both are installed) for your speaker setup. AC3filter is present as well.

The only trouble I see anyone running into is the flash acceleration. I was unable to get it to work properly without the broadcom Crystal HD card. Being only $20 it was a cheap fix. I hadn't used 10.3 without the card so I'll test and report back for those that don't want to get a crystal HD.

All drivers are installed and I recommend leaving them alone (unless you have additional hardware you want to use of course).

Windows is on the first day of the 30 day activation. Sage is on the first day of the trial period. All updates to sage have been installed. No plugins. Nothing else but video playback has been configured. Windows updates have not been configured and no antivirus software is installed. All of those things will be based on preference.

So, you guys have a month to download and play with the image. After that I'll have to figure something else out so I don't have to do this over and over to get a good image with everything in trial mode. I'd really hate to have someone download this and have to immediately activate windows and have to put in a client key to even test it. Any suggestions in this area are welcome. I could generalize the install and include directions for installing the drivers, but that might be too difficult for certain users. Let me know.

Now, what image format do you guys want, and does anyone have somewhere they are willing to host so everyone can download the image?
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-30-2012, 06:59 AM
cupp cupp is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Michigan
Posts: 41
I use acronis true image. It is a free download for western digital, maxtor or seagate hard drives. It will reduce the image down to one file. I haven't had any problems cloning at all. The also offer a free 30 trial.

I would not worry about redoing the image. They can activate windows then change what they want or reinstall if they want to.
__________________
Amd 780g/athlonII x4 635/3 x 1 tb sata/4 gb ddr2 800/win7 32/sage 9/3xmvp/2xclient/2xhd200/
4xhd300/2xhvr2250/2xhdhrprime

Last edited by cupp; 10-30-2012 at 07:04 AM.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-31-2012, 11:27 AM
drewg drewg is offline
Sage Icon
 
Join Date: Aug 2007
Location: Richmond, VA
Posts: 1,038
What are you using for a remote control? Will it wake the system from suspend (S3)?

EDIT: I see you said an "MCE Remote" -- which one, exactly? I've tried before to get an MCE IR receiver, and wound up with all kinds of crazy stuff that was not really an MCE IR receiver. I have something in my junk drawer that tries to be a keyboard, etc..


Thanks,

Drew
__________________
Server HW: Xeon CPU E3-1270, 16GB RAM, 9TB Raid-Z + L2Arc,
Server SW: Ubuntu 12.04 x86_64, ZFS on Linux, Java 1.6.0_21, SageTV 7.1.9.1
Tuner HW: Pinnacle 800i, Pinnacle 801e USB, HDHR
Client: HD300, HD100

Last edited by drewg; 10-31-2012 at 11:32 AM.
Reply With Quote
  #10  
Old 10-31-2012, 11:28 AM
darcilicious's Avatar
darcilicious darcilicious is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2009
Location: Venus
Posts: 1,306
Quote:
Originally Posted by panteragstk View Post
and does anyone have somewhere they are willing to host so everyone can download the image?
How large is the image size? (Dropbox might suffice, for example)
__________________
SageTV Server 7.1.x w/Gemstone and Plex Home Theater v1.0.10 w/PlexPass
HD-PVR w/v1.5.6 drivers / Hauppauge IR blaster / FiOS Extreme HD / Motorola QIP6200 / SPDIF+720p Fixed Output
on HP Media Center 8400F (Phenom 9500 QuadCore 2.2GHz, nVidia GeForce 8500 GT)
via Olevia 247TFHD/Onyko TX-SR606/Harmony 550/HP MediaSmart EX490 WHS w/12TB
Plex Media Server v0.9.9.5 on HP Touchsmart Envy 23 d16qd
Sonos Play:3, Connect / SimpleTV v2 / Roku 2 XS+Plex / iPhone 5 / iPad 2
Reply With Quote
  #11  
Old 10-31-2012, 12:06 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,311
~8gb with max compression.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #12  
Old 10-31-2012, 12:07 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,311
Quote:
Originally Posted by drewg View Post
What are you using for a remote control? Will it wake the system from suspend (S3)?

EDIT: I see you said an "MCE Remote" -- which one, exactly? I've tried before to get an MCE IR receiver, and wound up with all kinds of crazy stuff that was not really an MCE IR receiver. I have something in my junk drawer that tries to be a keyboard, etc..


Thanks,

Drew
Any remote with an ehome ir adapter. They are all basically the same.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #13  
Old 10-31-2012, 12:17 PM
drewg drewg is offline
Sage Icon
 
Join Date: Aug 2007
Location: Richmond, VA
Posts: 1,038
Quote:
Originally Posted by panteragstk View Post
Any remote with an ehome ir adapter. They are all basically the same.
Thanks.. ehome might have been the keyword I'm missing.

But.. will it wake the machine from sleep? Or do you leave it running all the time?

Drew
__________________
Server HW: Xeon CPU E3-1270, 16GB RAM, 9TB Raid-Z + L2Arc,
Server SW: Ubuntu 12.04 x86_64, ZFS on Linux, Java 1.6.0_21, SageTV 7.1.9.1
Tuner HW: Pinnacle 800i, Pinnacle 801e USB, HDHR
Client: HD300, HD100
Reply With Quote
  #14  
Old 10-31-2012, 12:30 PM
darcilicious's Avatar
darcilicious darcilicious is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2009
Location: Venus
Posts: 1,306
Quote:
Originally Posted by panteragstk View Post
~8gb with max compression.
I have 50GB available on box.com (similar to dropbox) -- let me know if you're interested.
__________________
SageTV Server 7.1.x w/Gemstone and Plex Home Theater v1.0.10 w/PlexPass
HD-PVR w/v1.5.6 drivers / Hauppauge IR blaster / FiOS Extreme HD / Motorola QIP6200 / SPDIF+720p Fixed Output
on HP Media Center 8400F (Phenom 9500 QuadCore 2.2GHz, nVidia GeForce 8500 GT)
via Olevia 247TFHD/Onyko TX-SR606/Harmony 550/HP MediaSmart EX490 WHS w/12TB
Plex Media Server v0.9.9.5 on HP Touchsmart Envy 23 d16qd
Sonos Play:3, Connect / SimpleTV v2 / Roku 2 XS+Plex / iPhone 5 / iPad 2
Reply With Quote
  #15  
Old 10-31-2012, 01:31 PM
MattHelm MattHelm is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2005
Location: Chicago, IL
Posts: 1,180
You might use Macrium Reflect Free. It'll run on any machine, and the few restores I've run, have worked perfect. They also make a WPE rescue disk with either OEM drivers (works with most basic hardware) or a Linux one (slightly less hardware).

http://www.macrium.com/reflectfree.aspx

I do not work for them, but use their backup software on all my machines. (have 2 "full" copies, too)
__________________
Server #1= AMD A10-5800, 8G RAM, F2A85-M PRO, 12TB, HDHomerun Prime, HDHR, Colossus (Playback - HD-200)
Server #2= AMD X2 3800+, 2G RAM, M2NPV-VM, 2TB, 3x HDHR OTA (Playback - HD-200)
Reply With Quote
  #16  
Old 10-31-2012, 02:00 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,311
Quote:
Originally Posted by darcilicious View Post
I have 50GB available on box.com (similar to dropbox) -- let me know if you're interested.
I have the option of an ftp as well from another user. I think I'll make two images. One that is specifically for the foxconn, and another that is generalized to work on any hardware. The decoders I have installed will work with any hardware, but it's something that will have to be tested. I'll let you know if I need the space. I only have 5mb up so that may take a bit no matter what size the image is.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #17  
Old 10-31-2012, 02:16 PM
Dargason Dargason is offline
Sage Expert
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 516
I wish I had a need for a client... I will someday when my extenders start to pass away, but I just can't bring myself to spend the money until they do.

How does performance compare to an HD300?
Reply With Quote
  #18  
Old 10-31-2012, 02:49 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,311
I've never owned an extender, sorry. I do know that it is pretty fast considering it's price.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #19  
Old 10-31-2012, 10:42 PM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Quote:
Originally Posted by drewg View Post
What are you using for a remote control? Will it wake the system from suspend (S3)?

EDIT: I see you said an "MCE Remote" -- which one, exactly? I've tried before to get an MCE IR receiver, and wound up with all kinds of crazy stuff that was not really an MCE IR receiver. I have something in my junk drawer that tries to be a keyboard, etc..


Thanks,

Drew
MCE remotes ARE basically keyboards.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #20  
Old 11-01-2012, 06:21 AM
BobPhoenix BobPhoenix is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,133
Quote:
Originally Posted by Dargason View Post
I wish I had a need for a client... I will someday when my extenders start to pass away, but I just can't bring myself to spend the money until they do.

How does performance compare to an HD300?
I think it is faster potentially MUCH faster(2x) then my HD200. Probably the biggest advantage is that it is more versatile since you can execute other programs for playback like TMT.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MyMovies Image folders DO NOT MATCH SMM Extender Image Folders? emotionnotion Sage My Movies 8 08-27-2010 11:35 AM
Recordings preview image showing the same (wrong) image dinki SageTV v7 Customizations 4 07-12-2010 04:35 PM
Just ordered Foxconn NetBox-nT510 (Atom D510 dual-core) on impulse gtd885a Hardware Support 9 07-08-2010 08:27 AM
Windows XP MCE 2005 and Simple File Sharing to Windows XP problem perfessor101 SageTV Software 1 01-14-2007 10:52 AM
Passing image name from action to image widget jbuszkie SageTV Studio 5 12-09-2005 07:40 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.