SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Information & Announcements > SageTV Downloads & Instructions

Notices

SageTV Downloads & Instructions This forum is for discussions containing Downloads and Instructions related to the Open Source version of SageTV. Please do not post questions in this forum.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #101  
Old 12-06-2018, 10:12 AM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,051
Quote:
Originally Posted by Ghildebr View Post
With it disabled on both the server and the client I do have .mp4's playing without the error but the video is choppy, sound seems normal. I do not have the ability to play anything on the server. That is a headless box. The ability to play video's (ripped movies) is the last thing I have to get working. Any recorded TV show is playing perfectly on both client and placeshifter. I have tested everything else and this is the only issue I have left.
This post (https://forums.sagetv.com/forums/sho...34&postcount=3) seems to suggest LAV can replace the SageTV demux just fine. Do your settings look like these?
Reply With Quote
  #102  
Old 12-06-2018, 11:02 AM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,406
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
This post (https://forums.sagetv.com/forums/sho...34&postcount=3) seems to suggest LAV can replace the SageTV demux just fine. Do your settings look like these?
Yes but Audio icon never show up in task bar the Video and Splitter dose so this lead to believe that the problem still lay in with Audio side of thing.
Reply With Quote
  #103  
Old 12-06-2018, 11:12 AM
Ghildebr Ghildebr is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Fort Worth, TX
Posts: 148
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
This post (https://forums.sagetv.com/forums/sho...34&postcount=3) seems to suggest LAV can replace the SageTV demux just fine. Do your settings look like these?
No, they look like the screen shot in post 90 of this thread. I have left the house for today but will look at this when I return tonight.

[URL="https://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?p=618280&postcount=90"]
Reply With Quote
  #104  
Old 12-06-2018, 11:13 AM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,051
Quote:
Originally Posted by SHS View Post
Yes but Audio icon never show up in task bar the Video and Splitter dose so this lead to believe that the problem still lay in with Audio side of thing.
I agree with you on the issue with StrmDeMux but was questioning its value with LAV available.
Reply With Quote
  #105  
Old 12-06-2018, 11:44 AM
trk2 trk2 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2006
Location: Maine
Posts: 341
Regarding the audio codec issues, has the issue that is discussed in this thread ever been corrected where Sage will use AC3 filter regardless of what is selected for a codec in the UI?
Reply With Quote
  #106  
Old 12-06-2018, 01:10 PM
Narflex's Avatar
Narflex Narflex is offline
Sage
 
Join Date: Feb 2003
Location: Redondo Beach, CA
Posts: 6,301
Cool, I see you guys figured out the crash in tuning. Nice work.
__________________
Jeffrey Kardatzke
Google
Founder of SageTV
Reply With Quote
  #107  
Old 12-06-2018, 01:53 PM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,051
USB-UIRT support for 64-bit is coming soon!

Also, after some research I now think it may be possible to support the Hauppauge IR blaster using its 32-bit DLL by using a COM server to communicate between 64 and 32 bit like this:

64-bit SageTV -> 64-bit DLL with COM client -> 32-bit exe COM server -> 32-bit DLL

I don't know if the performance loss across processes will matter but for tuning using IR I can't think it would. There's already delay involved there anyway.

Last edited by wnjj; 12-06-2018 at 04:04 PM.
Reply With Quote
  #108  
Old 12-06-2018, 04:01 PM
BobPhoenix BobPhoenix is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,132
Quote:
Originally Posted by Ghildebr View Post
Not sure if this is related or not but in the 32 bit client I am getting a movie synopses when I highlight the movie. On the x64 client that data is not there. (see attachments).
Do you have plugins installed on x32 that you don't on x64? I believe it is a plugin that provides the synopses.
__________________
"Keep your goals away from the trolls"
Reply With Quote
  #109  
Old 12-06-2018, 04:29 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,406
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
USB-UIRT support for 64-bit is coming soon!

Also, after some research I now think it may be possible to support the Hauppauge IR blaster using its 32-bit DLL by using a COM server to communicate between 64 and 32 bit like this:

64-bit SageTV -> 64-bit DLL with COM client -> 32-bit exe COM server -> 32-bit DLL

I don't know if the performance loss across processes will matter but for tuning using IR I can't think it would be. There's already delay involved there anyway.
Cool so then it maybe possible to do the same with Hauppauge IR Blaster.
Reply With Quote
  #110  
Old 12-06-2018, 04:37 PM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,051
Quote:
Originally Posted by SHS View Post
Cool so then it maybe possible to do the same with Hauppauge IR Blaster.
Sorry, I posted both in that post. The USB-UIRT is getting 64-bit native DLL's. They're being tested right now. The Hauppauge will need the wrappers since they don't/won't offer 64-bit.

How popular/important is this Hauppauge device? Do many depend upon it and therefore cannot adopt 64-bit yet because of it?
Reply With Quote
  #111  
Old 12-06-2018, 04:47 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,406
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
Sorry, I posted both in that post. The USB-UIRT is getting 64-bit native DLL's. They're being tested right now. The Hauppauge will need the wrappers since they don't/won't offer 64-bit.

How popular/important is this Hauppauge device? Do many depend upon it and therefore cannot adopt 64-bit yet because of it?
Me I need USB-UIRT I been try to get usbuirtsent.exe to work but had no luck with it, but some my family member have HD-PVR there using on board IR with one cable or sat box, I'm sure many here are still using one other Hauppauge device that also have on board IR Blaster support
Any way my bad just a bit brain dead today LoL

Last edited by SHS; 12-06-2018 at 05:00 PM.
Reply With Quote
  #112  
Old 12-06-2018, 06:45 PM
jt4242 jt4242 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Montreal, Canada
Posts: 157
I need it too because firewire is disabled on my cable boxes and it's the best alternative I've found - it's all that's holding me back.
Reply With Quote
  #113  
Old 12-06-2018, 10:15 PM
Ghildebr Ghildebr is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Fort Worth, TX
Posts: 148
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
This post (https://forums.sagetv.com/forums/sho...34&postcount=3) seems to suggest LAV can replace the SageTV demux just fine. Do your settings look like these?
Setting the Video/Audio to the linked settings has fixed the ability for the client to play videos off of the server. I am not sure if you can automate that in the install. The way I had to do it was not very user friendly. But again that is what the forums are for. If anyone is looking for how I fixed the issue, the attached screen shot is what my final setting for the Sage TV (x64) version 9 Client Video/Audio contained.
Attached Images
File Type: jpg Video-Audio Setup.JPG (116.1 KB, 19 views)

Last edited by Ghildebr; 12-08-2018 at 12:11 PM. Reason: Changed .jpg to new "Working" defaults
Reply With Quote
  #114  
Old 12-06-2018, 10:19 PM
Ghildebr Ghildebr is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Fort Worth, TX
Posts: 148
Quote:
Originally Posted by BobPhoenix View Post
Do you have plugins installed on x32 that you don't on x64? I believe it is a plugin that provides the synopses.
I swear I double checked these plugins. It looks like I had a few remnants of the Phoenix plugin, before I uninstalled it dating back to the 7.x days. I have added the missing plugins but the synopses data had not yet populated. There are a lot of video's here in Sage. I will let it set overnight and see if things eventually populate.

Update: Overnight everything synced and the synopses did populate. Thanks for the assistance BobPhoenix.

Last edited by Ghildebr; 12-07-2018 at 08:36 AM.
Reply With Quote
  #115  
Old 12-07-2018, 10:04 AM
jeb0921 jeb0921 is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2011
Location: Ogden, Utah
Posts: 9
I'm having the same issue. do you know which plugin it was. I have compared the two and everything seem to match, so I am missing something
Reply With Quote
  #116  
Old 12-07-2018, 06:33 PM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,051
Update on the SageTV Stream DeMux:

I found a structure size incompatibility between the VS source code and the FFPMEG code it links to. After fixing that, I was able to play back with StrmDeMux enabled in the registry. It turns out it was already making a logfile by default (StmDeMux.log) that flagged the error.

Attached is a fixed StrmDeMux.ax filter.

This addresses the issue posted by Ghildebr where MP4 videos wouldn't play (post #88 above - https://forums.sagetv.com/forums/sho...8&postcount=88)
Attached Files
File Type: zip StrmDeMux.zip (90.0 KB, 16 views)

Last edited by wnjj; 12-07-2018 at 11:52 PM.
Reply With Quote
  #117  
Old 12-07-2018, 07:34 PM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,051
Update on USB-UIRT:

Two users are reporting that it's now working! I procured some source code and a 64-bit driver. Stay tuned (pun intended) for updates to the installer. In the meantime if someone else needs USB-UIRT in 64-bit, PM me.

Last edited by wnjj; 12-07-2018 at 07:51 PM.
Reply With Quote
  #118  
Old 12-07-2018, 07:42 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,406
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
Update on the SageTV Stream DeMux:

I found a structure size incompatibility between the VS source code and the FFPMEG code it links to. After fixing that, I was able to play back with StrmDeMux enabled in the registry. It turns out it was already making a logfile by default (StmDeMux.log) that flagged the error.

Attached is a fixed StrmDeMux.ax filter.
Reply With Quote
  #119  
Old 12-08-2018, 11:41 AM
Ghildebr Ghildebr is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Fort Worth, TX
Posts: 148
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
Update on the SageTV Stream DeMux:

I found a structure size incompatibility between the VS source code and the FFPMEG code it links to. After fixing that, I was able to play back with StrmDeMux enabled in the registry. It turns out it was already making a logfile by default (StmDeMux.log) that flagged the error.

Attached is a fixed StrmDeMux.ax filter.

This addresses the issue posted by Ghildebr where MP4 videos wouldn't play (post #88 above - https://forums.sagetv.com/forums/sho...8&postcount=88)
So do I replace this file and then go back and undo the registry setting I made earlier?

In the meantime, you can add (or edit) this key in the registry to disable the SageTV Stream Demux:

Code:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Frey Technologies\Common\DirectShow\EnableSageTVStreamDemux
It's of type REG_DWORD. Set it to 0.

When I did that on mine, an MP4 played ok.
Reply With Quote
  #120  
Old 12-08-2018, 11:48 AM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,051
Quote:
Originally Posted by Ghildebr View Post
So do I replace this file and then go back and undo the registry setting I made earlier?

In the meantime, you can add (or edit) this key in the registry to disable the SageTV Stream Demux:

Code:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Frey Technologies\Common\DirectShow\EnableSageTVStreamDemux
It's of type REG_DWORD. Set it to 0.

When I did that on mine, an MP4 played ok.
Yes you can but I really don’t know the advantage one way or the other. Back when the demux was built there were improvements offered that weren’t available through other filters. With LAV as an option these days it may not be as important. Someone who knows more about these things will have to comment. If you replace the file, you can switch the registry back and forth to see if one plays better than the other. Or if in the future you have any issues it provides an option.

You may also have to switch the setting back to “default” but I’m not sure.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows Installer jusjoken SageTV Downloads & Instructions 481 09-22-2019 08:39 AM
Windows Installer Update? JrClocker SageTV Github Development 2 07-02-2016 08:48 PM
Does Windows Installer work on WHS emotionnotion SageTV Github Development 7 05-20-2016 07:55 AM
problems with windows installer Galaxysurfer SageTV Github Development 2 04-15-2016 05:41 AM
Any news on the Windows installer? Damstas SageTV Github Development 2 09-03-2015 10:09 AM


All times are GMT -6. The time now is 07:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.