SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Information & Announcements > SageTV Downloads & Instructions

Notices

SageTV Downloads & Instructions This forum is for discussions containing Downloads and Instructions related to the Open Source version of SageTV. Please do not post questions in this forum.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #361  
Old 02-02-2019, 09:46 PM
jptheripper jptheripper is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2007
Location: Florida
Posts: 935
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
Did you copy your properties file from the 32 bit folder or anything else. It looks like it thinks plugins are installed but cannot find any of them in the 64 bit folder structure.

k
Yes I did. i followed Freds instructions, edited the sage.properties file to remove the x86 path.

Did i need to copy something over for the plugins?
__________________
Gigabyte GA-MA770-DS3/4gb DDR2/AMD Phenom 955 3.2ghz Quad Core
Windows 7 64bit Home Premium
Hauppauge 1600/1850/2250/colossus/2650(CableCard 2 tuner)
8tb RAID5 storage/media/other &3tb RAID5 backup storage on a HighPoint RocketRaid 2680
1tb 3 disk Recording Pool
all in a beautiful Antec 1200
SageMyMovies/Comskip/PlayON/SageDCT/SRE
HD100/HD300 extenders
Reply With Quote
  #362  
Old 02-03-2019, 12:21 AM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,052
Quote:
Originally Posted by jptheripper View Post
Yes I did. i followed Freds instructions, edited the sage.properties file to remove the x86 path.

Did i need to copy something over for the plugins?
If you copied over properties and it thinks theyíre installed, youíll need the .jar files that go with them. As long as you donít copy over any that are already in the 64-bit install, itís probably safe to grab any you find. Look in the main and subdirectories.
Reply With Quote
  #363  
Old 02-03-2019, 05:56 AM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,169
Quote:
Originally Posted by jptheripper View Post
Yes I did. i followed Freds instructions, edited the sage.properties file to remove the x86 path.

Did i need to copy something over for the plugins?
I am not sure how sage will handle only having portions of plugins. For example, phoenix has supporting files under STVs folder. Gemstone has an updated theme under STVs/Sagetv7/gemstone...etc.

So coping the .properties will require strategic copying of other folders as well.

k
Reply With Quote
  #364  
Old 02-03-2019, 09:46 AM
UgaData's Avatar
UgaData UgaData is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 344
Did you copy and edit the filetracker.properties file as well? I believe this is where Sage keeps track of the plug-ins
__________________
"Unencumbered by the thought process"

The only constant in the Universe is change.
Reply With Quote
  #365  
Old 02-03-2019, 10:08 AM
jptheripper jptheripper is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2007
Location: Florida
Posts: 935
Quote:
Originally Posted by UgaData View Post
Did you copy and edit the filetracker.properties file as well? I believe this is where Sage keeps track of the plug-ins

Quote:
Originally Posted by jusjoken
I am not sure how sage will handle only having portions of plugins. For example, phoenix has supporting files under STVs folder. Gemstone has an updated theme under STVs/Sagetv7/gemstone...etc.

So coping the .properties will require strategic copying of other folders as well.

k
Winners. These were my two main issues. copying now.

Update - all plugins working !!!! you guys are awesome ty.

DO i still need to edit a registry key to raise the java heap? i can go over 2gb now right?
__________________
Gigabyte GA-MA770-DS3/4gb DDR2/AMD Phenom 955 3.2ghz Quad Core
Windows 7 64bit Home Premium
Hauppauge 1600/1850/2250/colossus/2650(CableCard 2 tuner)
8tb RAID5 storage/media/other &3tb RAID5 backup storage on a HighPoint RocketRaid 2680
1tb 3 disk Recording Pool
all in a beautiful Antec 1200
SageMyMovies/Comskip/PlayON/SageDCT/SRE
HD100/HD300 extenders

Last edited by jptheripper; 02-03-2019 at 10:16 AM.
Reply With Quote
  #366  
Old 02-03-2019, 10:24 AM
UgaData's Avatar
UgaData UgaData is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 344
Glad it is now working for you.

The last I knew, you still need to edit the registry to change the Java heap size.
__________________
"Unencumbered by the thought process"

The only constant in the Universe is change.
Reply With Quote
  #367  
Old 02-03-2019, 10:43 AM
jptheripper jptheripper is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2007
Location: Florida
Posts: 935
Well i spoke to soon

Everything (plugin wise) works and displays. I can access shares, gemstone works. So UI is great

opendct initiates a recording, but i get no signal

usbuirt doesnt seem to be tuning (not flashing to change channel), not sure if i need to reconfigure that

could possibly be a decoder error as well , but cant tell yet

Close .

server and client logs attached
Attached Files
File Type: zip sagetvclient_0.zip (426.3 KB, 11 views)
__________________
Gigabyte GA-MA770-DS3/4gb DDR2/AMD Phenom 955 3.2ghz Quad Core
Windows 7 64bit Home Premium
Hauppauge 1600/1850/2250/colossus/2650(CableCard 2 tuner)
8tb RAID5 storage/media/other &3tb RAID5 backup storage on a HighPoint RocketRaid 2680
1tb 3 disk Recording Pool
all in a beautiful Antec 1200
SageMyMovies/Comskip/PlayON/SageDCT/SRE
HD100/HD300 extenders
Reply With Quote
  #368  
Old 02-03-2019, 11:07 AM
jptheripper jptheripper is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2007
Location: Florida
Posts: 935
step 1 . upgrade opendct to 64bit for new 64bit java (broke my old install as well)
__________________
Gigabyte GA-MA770-DS3/4gb DDR2/AMD Phenom 955 3.2ghz Quad Core
Windows 7 64bit Home Premium
Hauppauge 1600/1850/2250/colossus/2650(CableCard 2 tuner)
8tb RAID5 storage/media/other &3tb RAID5 backup storage on a HighPoint RocketRaid 2680
1tb 3 disk Recording Pool
all in a beautiful Antec 1200
SageMyMovies/Comskip/PlayON/SageDCT/SRE
HD100/HD300 extenders
Reply With Quote
  #369  
Old 02-03-2019, 11:22 AM
jptheripper jptheripper is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2007
Location: Florida
Posts: 935
upgrading opendct to 64bit fixed those issues

Last known remaining issue is usb-uirt. it looks like this didnt install properly.

Sun 2/3 12:19:49.921 [EventRouter-00085c53a3cb@4531f3a3] Failed opening COM port 0. Trying again!
Sun 2/3 12:19:49.933 [EventRouter-00085c53a3cb@4531f3a3] Failed opening COM port 0. Darn!

If i go to "setup video source" and choose my source.
click on tuner control : USB-UIRT Transceiver RNG150N

change tuning device has a blank list - only choice is cancel
test infrared code has a blank list - only choice is close
remote control options has
-digits per channel : -1
-delay between codes -1 msec
-delay between channel changes: null msec

so either the install didnt work, i copied something over i shouldnt have, or i missed copying something
Attached Files
File Type: zip sagetv_0.zip (440.6 KB, 9 views)
__________________
Gigabyte GA-MA770-DS3/4gb DDR2/AMD Phenom 955 3.2ghz Quad Core
Windows 7 64bit Home Premium
Hauppauge 1600/1850/2250/colossus/2650(CableCard 2 tuner)
8tb RAID5 storage/media/other &3tb RAID5 backup storage on a HighPoint RocketRaid 2680
1tb 3 disk Recording Pool
all in a beautiful Antec 1200
SageMyMovies/Comskip/PlayON/SageDCT/SRE
HD100/HD300 extenders

Last edited by jptheripper; 02-03-2019 at 11:30 AM.
Reply With Quote
  #370  
Old 02-03-2019, 11:28 AM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,052
Quote:
Originally Posted by jptheripper View Post
upgrading opendct to 64bit fixed those issues

Last known remaining issue is usb-uirt. it looks like this didnt install properly.

If i go to "setup video source" and choose my source.
click on tuner control : USB-UIRT Transceiver RNG150N

change tuning device has a blank list - only choice is cancel
test infrared code has a blank list - only choice is close
remote control options has
-digits per channel : -1
-delay between codes -1 msec
-delay between channel changes: null msec

so either the install didnt work, i copied something over i shouldnt have, or i missed copying something
Did you copy over your .ir files/folders under the SageTV\Common folder?
Reply With Quote
  #371  
Old 02-03-2019, 11:46 AM
jptheripper jptheripper is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2007
Location: Florida
Posts: 935
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
Did you copy over your .ir files/folders under the SageTV\Common folder?
I did not. I copied in just now, restarted service, but i am still getting the same errors.

I apparently missed this step

Re: USB-UIRT..
Even though I checked the box to install USB_UIRT drivers, it was necessary to manually copy SageTv\redist\uuirtdrv.dll (278KB) to C:\Windows\system32 to replace the old x86 (236KB) version of the file. After that, the USB-UIRT blaster works.

I also needed to do this.

After manually copying the dll usb-uirt works in 64bit. I went back and confirmed that it did not break 32bit.
__________________
Gigabyte GA-MA770-DS3/4gb DDR2/AMD Phenom 955 3.2ghz Quad Core
Windows 7 64bit Home Premium
Hauppauge 1600/1850/2250/colossus/2650(CableCard 2 tuner)
8tb RAID5 storage/media/other &3tb RAID5 backup storage on a HighPoint RocketRaid 2680
1tb 3 disk Recording Pool
all in a beautiful Antec 1200
SageMyMovies/Comskip/PlayON/SageDCT/SRE
HD100/HD300 extenders

Last edited by jptheripper; 02-03-2019 at 11:57 AM.
Reply With Quote
  #372  
Old 02-03-2019, 11:59 AM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,052
Quote:
Originally Posted by jptheripper View Post
I did not. I copied in just now, restarted service, but i am still getting the same errors.

I apparently missed this step

Re: USB-UIRT..
Even though I checked the box to install USB_UIRT drivers, it was necessary to manually copy SageTv\redist\uuirtdrv.dll (278KB) to C:\Windows\system32 to replace the old x86 (236KB) version of the file. After that, the USB-UIRT blaster works.

I also needed to do this.

After manually copying the dll usb-uirt works in 64bit. I went back and confirmed that it did not break 32bit.
I didnít mention that copy because I thought Jusjoken got that sorted out in the latest installer. Maybe not?
Reply With Quote
  #373  
Old 02-03-2019, 12:03 PM
jptheripper jptheripper is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2007
Location: Florida
Posts: 935
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
I didnít mention that copy because I thought Jusjoken got that sorted out in the latest installer. Maybe not?
I used SageTVSetupx64_9.2.0_beta_1.104.exe

File definitely needed to be manually copied.
__________________
Gigabyte GA-MA770-DS3/4gb DDR2/AMD Phenom 955 3.2ghz Quad Core
Windows 7 64bit Home Premium
Hauppauge 1600/1850/2250/colossus/2650(CableCard 2 tuner)
8tb RAID5 storage/media/other &3tb RAID5 backup storage on a HighPoint RocketRaid 2680
1tb 3 disk Recording Pool
all in a beautiful Antec 1200
SageMyMovies/Comskip/PlayON/SageDCT/SRE
HD100/HD300 extenders
Reply With Quote
  #374  
Old 02-03-2019, 12:52 PM
jptheripper jptheripper is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2007
Location: Florida
Posts: 935
thanks to everyone for the help.

do i still set java heap in

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Frey Technologies\SageTV
__________________
Gigabyte GA-MA770-DS3/4gb DDR2/AMD Phenom 955 3.2ghz Quad Core
Windows 7 64bit Home Premium
Hauppauge 1600/1850/2250/colossus/2650(CableCard 2 tuner)
8tb RAID5 storage/media/other &3tb RAID5 backup storage on a HighPoint RocketRaid 2680
1tb 3 disk Recording Pool
all in a beautiful Antec 1200
SageMyMovies/Comskip/PlayON/SageDCT/SRE
HD100/HD300 extenders
Reply With Quote
  #375  
Old 02-03-2019, 12:59 PM
BobPhoenix BobPhoenix is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,133
Quote:
Originally Posted by jptheripper View Post
thanks to everyone for the help.

do i still set java heap in

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Frey Technologies\SageTV
That is for 32 bit. Use "...\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Frey Technologies\..." instead for 64 bit.
__________________
"Keep your goals away from the trolls"
Reply With Quote
  #376  
Old 02-03-2019, 01:15 PM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,169
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
I didnít mention that copy because I thought Jusjoken got that sorted out in the latest installer. Maybe not?
No. This still needs fixing. Works some times only...not sure why yet.

k
Reply With Quote
  #377  
Old 02-03-2019, 03:02 PM
BigSwifty's Avatar
BigSwifty BigSwifty is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Burlington, Republic of VT.
Posts: 193
Music issues

Has anybody else have problems with music? When I want to listen to a song the program crashes. Happens with Gemstone and the default stv. Do you need a log?
__________________
SERVER/CLIENT_1--> AMD Phenom2 X4 925 2.8GHz. 8Gig mem. Asus M5A97. // Win 7 x64 // GTX 1060. //Nextcom r5000 X 3 // SageV9x64 running Gemstone // Lots of HD space.
CLIENT_2--> AMD Athlon 64 X2 5400 Brisbane 2.8GHz. 4Gig mem. GIGABYTE GA-MA780G-UD3H// ATI 5570. // // Win 7 x64
Reply With Quote
  #378  
Old 02-03-2019, 03:58 PM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,052
Quote:
Originally Posted by BigSwifty View Post
Has anybody else have problems with music? When I want to listen to a song the program crashes. Happens with Gemstone and the default stv. Do you need a log?
Log file...always.
Reply With Quote
  #379  
Old 02-04-2019, 10:17 AM
RonBoyd's Avatar
RonBoyd RonBoyd is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2009
Location: Denver, Colorado
Posts: 321
Okay, here is where I sit. I have SageTV v9 installed on a 10+ year old Windows Vista machine. This machine has been running non-stop for that entire period. I am now beginning to encounter "issues" some equipment (a failed Power Supply fan that has no replacement, for instance) and some usage (perhaps lack of memory is at fault). It is time to stop fussing with it.

I have a somewhat new HP Laptop with a clean install of Windows 10? (I am not looking to get involved in BETA testing but that would probably be better than all the time I am currently spending on this.)

Is there a step-by-step procedure somewhere that shows me how to install the 64 bit version on the laptop and simply switch to that machine. I need a bit of hand-holding. (I can, of course, copy needed files from the Vista machine if necessary.)
Reply With Quote
  #380  
Old 02-04-2019, 02:40 PM
jptheripper jptheripper is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2007
Location: Florida
Posts: 935
Another problem ,sorry

Installing the beta client, on a windows 10 machine (try admin and non admin accounts) get an error trying to write the registry key for the "always demux" and "ac3filter" checkboxes. 2 errors, 1 for each. Insufficient permissions.

If I ignore, installer completes successfully.
__________________
Gigabyte GA-MA770-DS3/4gb DDR2/AMD Phenom 955 3.2ghz Quad Core
Windows 7 64bit Home Premium
Hauppauge 1600/1850/2250/colossus/2650(CableCard 2 tuner)
8tb RAID5 storage/media/other &3tb RAID5 backup storage on a HighPoint RocketRaid 2680
1tb 3 disk Recording Pool
all in a beautiful Antec 1200
SageMyMovies/Comskip/PlayON/SageDCT/SRE
HD100/HD300 extenders
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows Installer jusjoken SageTV Downloads & Instructions 481 09-22-2019 08:39 AM
Windows Installer Update? JrClocker SageTV Github Development 2 07-02-2016 08:48 PM
Does Windows Installer work on WHS emotionnotion SageTV Github Development 7 05-20-2016 07:55 AM
problems with windows installer Galaxysurfer SageTV Github Development 2 04-15-2016 05:41 AM
Any news on the Windows installer? Damstas SageTV Github Development 2 09-03-2015 10:09 AM


All times are GMT -6. The time now is 10:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.