SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-14-2008, 07:25 PM
rajczi's Avatar
rajczi rajczi is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2007
Location: Texas
Posts: 43
ATI TV Wonder Digital Cable Tuner

I have only been a Sage user for a few months, but like everyone else I find the limitations for geting HD into Sage frustrating. I may be able to get one of the ATI TV Wonder™ Digital Cable Tuner and I was wondering what people thought on the forum about my odds of getting it to work. I have seen a lot of postings about it only running on Windows Vista and even that has to be a custom build of Vista. Aparently though the device is USB, it won't even connect to the computer unless the motherboard bios has a certain setting to allow the installation.

There are some posts talking about the configuration being so unique that the specialists had to remote into the machine to get the configuration working...

In either case, I think I can push the issue and get one of the tuners sent out here. Anyone have any ideas what I should expect if I do get one?
__________________
Server: Sage v6.6.x, 2003 SP2, 2xXeon 3.6, 2GB, ATI Radeon 7000, 2x750GB (RAID1, OS), 6x500 (RAID5, Recordings), GigE, HDHR, HD PVR, PVR-500
Client: STX-HD100, Panasonic 50-LC13(HDMI>DVI), Denon 3803(Optical)
Client: STX-HD100, Vizio VW37L(HDMI)
Client: STX-HD100, Sharp 27" SDTV(S-Video/RCA)
Client: Sage v6.6.x, Win7 Ultimate x64, Dell Latitude E6500, Core 2 Duo 2.5, 4GB, Quadro 160M, GigE/11N
Client: Sage v6.6.x, XP Tablet, Acer Travelmate C310, Centrino 1.5, 512MB, Integrated, GigE/11G
Reply With Quote
  #2  
Old 01-14-2008, 08:09 PM
mikejaner's Avatar
mikejaner mikejaner is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: Chantilly VA
Posts: 2,087
Send a message via MSN to mikejaner Send a message via Skype™ to mikejaner
Quite simple. Expect it to have a power light, and that's it. Unfortunately, you are not going to be able to use it with anything, unless you have the certified motherboard, and special version of Vista with an additional key. Even so, it will only record for Vista Media Center. After nearly a year of being out, nothing has come out even remotely resembling a hack to make it work with other software, hardware etc.....
__________________
Mike Janer
SageTV HD300 Extender X2
Sage Server: AMD X4 620,2048MB RAM,SageTV 7.x ,2X HDHR Primes, 2x HDHomerun(original). 80GB OS Drive, Video Drives: Local 2TB Drive GB RAID5
Reply With Quote
  #3  
Old 01-14-2008, 08:12 PM
rajczi's Avatar
rajczi rajczi is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2007
Location: Texas
Posts: 43
That's what I was afraid of... what about the Hauppauge USB HD Adapter that's about to come out...
__________________
Server: Sage v6.6.x, 2003 SP2, 2xXeon 3.6, 2GB, ATI Radeon 7000, 2x750GB (RAID1, OS), 6x500 (RAID5, Recordings), GigE, HDHR, HD PVR, PVR-500
Client: STX-HD100, Panasonic 50-LC13(HDMI>DVI), Denon 3803(Optical)
Client: STX-HD100, Vizio VW37L(HDMI)
Client: STX-HD100, Sharp 27" SDTV(S-Video/RCA)
Client: Sage v6.6.x, Win7 Ultimate x64, Dell Latitude E6500, Core 2 Duo 2.5, 4GB, Quadro 160M, GigE/11N
Client: Sage v6.6.x, XP Tablet, Acer Travelmate C310, Centrino 1.5, 512MB, Integrated, GigE/11G
Reply With Quote
  #4  
Old 01-14-2008, 08:16 PM
rajczi's Avatar
rajczi rajczi is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2007
Location: Texas
Posts: 43
A slight variation on the question... with what's on the horizon, what is the most promising options for more complete HDTV into SageTV (something like the huge collection of HD in DirecTV now)?
__________________
Server: Sage v6.6.x, 2003 SP2, 2xXeon 3.6, 2GB, ATI Radeon 7000, 2x750GB (RAID1, OS), 6x500 (RAID5, Recordings), GigE, HDHR, HD PVR, PVR-500
Client: STX-HD100, Panasonic 50-LC13(HDMI>DVI), Denon 3803(Optical)
Client: STX-HD100, Vizio VW37L(HDMI)
Client: STX-HD100, Sharp 27" SDTV(S-Video/RCA)
Client: Sage v6.6.x, Win7 Ultimate x64, Dell Latitude E6500, Core 2 Duo 2.5, 4GB, Quadro 160M, GigE/11N
Client: Sage v6.6.x, XP Tablet, Acer Travelmate C310, Centrino 1.5, 512MB, Integrated, GigE/11G
Reply With Quote
  #5  
Old 01-14-2008, 08:24 PM
mikejaner's Avatar
mikejaner mikejaner is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: Chantilly VA
Posts: 2,087
Send a message via MSN to mikejaner Send a message via Skype™ to mikejaner
Hauppauge plans by the end of Q1 to come out with a Component HD capture device which will be USB based. This means, and was hinted at in this thread (http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=29780) that we will be able to record High Definition over component in the clear with SageTV. Any Device which puts out HD over Component up to 1080i will be recordable by this device. This eliminates the need for the ATI you are talking about in this thread.
__________________
Mike Janer
SageTV HD300 Extender X2
Sage Server: AMD X4 620,2048MB RAM,SageTV 7.x ,2X HDHR Primes, 2x HDHomerun(original). 80GB OS Drive, Video Drives: Local 2TB Drive GB RAID5
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI HD 650 USB tuner support? sunray Hardware Support 2 03-17-2008 03:55 PM
SageTV HD Media Extender and Digital Cable Benny the Guard SageTV Media Extender 4 12-13-2007 05:29 PM
Cable signal quality issues -- do I need an amp? null_pointer_us Hardware Support 8 02-26-2007 05:19 PM
Basic Cable to Digital Cable.. questions... Stuntman Hardware Support 15 08-01-2006 01:58 PM
Need another tuner card and ability to control cable box ybrew Hardware Support 15 08-01-2006 09:25 AM


All times are GMT -6. The time now is 11:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.