SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV HD Theater - Media Player

Notices

SageTV HD Theater - Media Player Discussion related to using the SageTV HD Theater as a Media Player, i.e.: in use while not connected to a SageTV server. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to using a SageTV HD Theater as a Media Player should be posted here. Use the SageTV Media Extender forum for issues related to using it while connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-27-2015, 12:30 PM
sacrament055 sacrament055 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 431
HD300 Motion Adaptive De-interlacing

Just wanted to note that if others are having this problem it may help them as well. My Samsung TV kept showing odd slow motion (possibly dropped frames) during sporting events mainly large camera moves with lots of moving parts. After much investigation and turning things off and on in the TV menu I finally stumbled upon the answer. In my case at least, turning off "Motion Adaptive De-Interlacing" on the HD300 fixed the problem.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-28-2015, 10:10 AM
will will is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York
Posts: 797
Quote:
Originally Posted by sacrament055 View Post
In my case at least, turning off "Motion Adaptive De-Interlacing" on the HD300 fixed the problem.
I'm having a similar issue; where do you find t his option in the HD300?

I looked in all the setting menus and didn't find any mention in the help file either.
__________________
Will

OS: Windows 7
Hardware: Intel Core i7-920 with 12GB RAM & an Adaptec 5805 with a Chenbro 36-port SAS Expander
Case: Antec 1200 with 4 iStarUSA trayless hot-swap cages (20 drives max)
Drives: 8 Toshiba/Hitachi 2TB drives in a RAID 6 & 7 Toshiba 3TB drives in a RAID 6
Capture Cards: HDHomeRun Connect Quatro 4, Hauppauge 60 HD-PVR
Players: 5 HD300s, 2 HD200s, 1 Client, 1 MiniClient
Reply With Quote
  #3  
Old 10-28-2015, 11:26 AM
BobPhoenix BobPhoenix is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,132
Quote:
Originally Posted by will View Post
I'm having a similar issue; where do you find t his option in the HD300?

I looked in all the setting menus and didn't find any mention in the help file either.
Did you look in the stand alone settings on the HD300? I've seen it before I just don't remember if it was connect to a SageTV server or if it was in the stand alone settings.
__________________
"Keep your goals away from the trolls"
Reply With Quote
  #4  
Old 10-28-2015, 11:45 AM
HelenWeathers's Avatar
HelenWeathers HelenWeathers is offline
Sage Icon
 
Join Date: Aug 2008
Location: Miami, Florida
Posts: 1,321
in the client properties file there is this:

advanced_deinterlacing=true
__________________
Server: SageTV 9, Win10/32, Intel DP55KG Mb, Intel QC i5 2.66GHz , 4GB 1333MHz DDR3 SDRAM, 2 Hauppauge 2255s for 4 OTA ATSC tuners, HDHRPrime w Comcast, 3 STP-HD300s 20101007-0 firmware, nVidia Shield. Java v7u55. Plugins:SD EPG, OpenDCT
Reply With Quote
  #5  
Old 10-28-2015, 03:21 PM
sacrament055 sacrament055 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 431
In my case I changed the settings via Setup->Detailed Setup
I'm not at home at the moment so I don't remember exactly which submenu it was in but it is available to change via the GUI.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-28-2015, 03:39 PM
BobPhoenix BobPhoenix is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,132
At home now so:
Setup>Detailed Setup>Multimedia > Last item on Right after scrolling down = "Motion Adaptive Deinterlacing"

From default STV no Gemstone or other GUI.
__________________
"Keep your goals away from the trolls"

Last edited by BobPhoenix; 10-28-2015 at 03:42 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-29-2015, 12:18 PM
will will is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York
Posts: 797
Quote:
Originally Posted by BobPhoenix View Post
At home now so:
Setup>Detailed Setup>Multimedia > Last item on Right after scrolling down = "Motion Adaptive Deinterlacing"

From default STV no Gemstone or other GUI.
Very odd; I don't have that option.

I'll have to adjust it in the client properties file.
__________________
Will

OS: Windows 7
Hardware: Intel Core i7-920 with 12GB RAM & an Adaptec 5805 with a Chenbro 36-port SAS Expander
Case: Antec 1200 with 4 iStarUSA trayless hot-swap cages (20 drives max)
Drives: 8 Toshiba/Hitachi 2TB drives in a RAID 6 & 7 Toshiba 3TB drives in a RAID 6
Capture Cards: HDHomeRun Connect Quatro 4, Hauppauge 60 HD-PVR
Players: 5 HD300s, 2 HD200s, 1 Client, 1 MiniClient
Reply With Quote
  #8  
Old 10-29-2015, 12:20 PM
BobPhoenix BobPhoenix is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,132
Quote:
Originally Posted by will View Post
Very odd; I don't have that option.

I'll have to adjust it in the client properties file.
AH now I understand. I thought you were looking for it on an extender. It probably isn't a feature that is available for a client just the extenders. I don't remember it being on a HD200 either but I could be wrong about that.
__________________
"Keep your goals away from the trolls"
Reply With Quote
  #9  
Old 10-29-2015, 12:39 PM
stanger89's Avatar
stanger89 stanger89 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2003
Location: Marion, IA
Posts: 15,186
Yeah, it won't be on there on Client, that's only there for extenders, and I think only the HD300. Deinterlacing settings for Client would be in the properties/settings (outside Sage) for whatever decoders you're using.
Reply With Quote
  #10  
Old 10-30-2015, 05:56 AM
will will is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York
Posts: 797
Quote:
Originally Posted by will View Post
I'll have to adjust it in the client properties file.
I meant the client properties file on the server for the extender.

Quote:
Originally Posted by stanger89 View Post
I think only the HD300.
I was looking on a HD200. It never dawned on me that this would be a HD300 only feature (and it is there on the HD300 - I just checked). I tend to forget that there are differences between the HD200 and HD300 besides native DTS decoding.

Sorry for the mix-up.
__________________
Will

OS: Windows 7
Hardware: Intel Core i7-920 with 12GB RAM & an Adaptec 5805 with a Chenbro 36-port SAS Expander
Case: Antec 1200 with 4 iStarUSA trayless hot-swap cages (20 drives max)
Drives: 8 Toshiba/Hitachi 2TB drives in a RAID 6 & 7 Toshiba 3TB drives in a RAID 6
Capture Cards: HDHomeRun Connect Quatro 4, Hauppauge 60 HD-PVR
Players: 5 HD300s, 2 HD200s, 1 Client, 1 MiniClient
Reply With Quote
  #11  
Old 11-02-2015, 01:20 PM
BobPhoenix BobPhoenix is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,132
The setting is also available in the stand-alone settings on the HD300. I found them over the weekend. I believe the path is Settings > Advanced Settings - last item in list on right side.
__________________
"Keep your goals away from the trolls"
Reply With Quote
  #12  
Old 11-06-2015, 11:00 AM
drewg drewg is offline
Sage Icon
 
Join Date: Aug 2007
Location: Richmond, VA
Posts: 1,038
Quote:
Originally Posted by sacrament055 View Post
Just wanted to note that if others are having this problem it may help them as well. My Samsung TV kept showing odd slow motion (possibly dropped frames) during sporting events mainly large camera moves with lots of moving parts. After much investigation and turning things off and on in the TV menu I finally stumbled upon the answer. In my case at least, turning off "Motion Adaptive De-Interlacing" on the HD300 fixed the problem.
Perhaps a dumb question, but wouldn't enabling native output resolution switching also fix the problem, since the HD300 would send a 1080i signal to the TV?

I just got a 4K Samsung, and have re-enabled native output switching so that 720P gets upscaled just once, not twice.

Thanks,

Drew
__________________
Server HW: Xeon CPU E3-1270, 16GB RAM, 9TB Raid-Z + L2Arc,
Server SW: Ubuntu 12.04 x86_64, ZFS on Linux, Java 1.6.0_21, SageTV 7.1.9.1
Tuner HW: Pinnacle 800i, Pinnacle 801e USB, HDHR
Client: HD300, HD100
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD300 Audio Dropout Issues through HDMI & Motion Adaptive Deinterlacing Crazyivan SageTV Media Extender 2 04-15-2011 06:04 PM
Smooth fast forward, rewind, and slow motion on HD300? timg11 SageTV Media Extender 7 01-11-2011 07:30 PM
HD300: Motion Problems [RESOLVED w/ beta firmware] broconne SageTV Media Extender 9 09-22-2010 02:45 PM
Missing "Pixel Adaptive" (6200 Series) HELP! jsidlosky Hardware Support 10 09-26-2005 02:58 PM
Catalyst 5.6 enables pixel adaptive deinterlacing with ATI cards something fishy Hardware Support 1 07-01-2005 06:14 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.