SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Github Development

Notices

SageTV Github Development Discussion related to SageTV Open Source Development. Use this forum for development topics about the Open Source versions of SageTV, hosted on Github.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 01-07-2016, 05:40 AM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,170
Quote:
Originally Posted by Fuzzy View Post
You may not even have to do any registry additions in the install. Save may actually populate it with details on first run.
At this point Sage just hangs on startup at backing up object database so I think its either registry or dll registration.

k
Reply With Quote
  #22  
Old 01-07-2016, 06:24 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
At this point Sage just hangs on startup at backing up object database so I think its either registry or dll registration.

k
Yeah, probably DLL registration. The registry mostly contains entries related to the various capture interfaces that are preconfigured in sage, and some settings for directshow. Neither of which would really be required on startup (I think).
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #23  
Old 01-07-2016, 04:33 PM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,170
Update:

I was finally able to find a method to extract the MSI from the SageTV7 Wise exe installer so I could then run it through a tool called Orca to determine which files needed to be registered. I then added them into WIX to SelfRegister and that resolved a number of issues.

I then discovered that I needed to run SageTV.exe as admin to get it to launch (have not installed the service yet). That then allowed SageTV to fully launch except just a blank display. After debuging that pointed to DirectX 9 runtime needed to be installed. I manually installed that and SageTV is now running.

So I need to.....

- update the installer to include DirectX9 if missing
- add the default registry settings
- add the install of the SageTV Service
- AND configure the installer interface with EULA, EPG code etc.
- Oh...and then do the client (very similar) and placeshifter (minor I think) installers

Lots to do but I am getting closer.

k
Reply With Quote
  #24  
Old 01-07-2016, 05:54 PM
uberpixel uberpixel is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 238
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
Lots to do but I am getting closer.

k
This is really great news! I think having a Windows installer will go a long ways toward (re)building the user base. I've been excited to get my friends and family hooked on Sage but don't want to expose them to the fractured install process.

Thanks for your work.

-uberpixel
__________________
{Server} | i5-3330S | Z77X-UD5H | 8gb DDR3 | Windows 10 Pro |
{Tuners} | (1) HDHomerun (OTA) | (1) HDHomerun Prime + OpenDCT on Comcast |
{Client} | (2) HD300 Extenders | (1) PC Client | Mi Box Android Client | FireTV Stick |
Reply With Quote
  #25  
Old 01-07-2016, 09:35 PM
crawfofd crawfofd is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Florida
Posts: 76
I would also like to thank you for working on the windows install. Sounds like your making great progress.
__________________
SageTV Server 7.1.x Win7 64bit SP1, AMD Phenom II x6 1100T, nVidia GeForce GT 520, 16GB DDR3 Asus m5a97 EVO, (2) HD300, SageTV server and SageTV server as a extender, 1 Sagetv Client on a SYX ion.
Reply With Quote
  #26  
Old 01-08-2016, 09:08 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,805
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
Update:

I was finally able to find a method to extract the MSI from the SageTV7 Wise exe installer so I could then run it through a tool called Orca to determine which files needed to be registered. I then added them into WIX to SelfRegister and that resolved a number of issues.

I then discovered that I needed to run SageTV.exe as admin to get it to launch (have not installed the service yet). That then allowed SageTV to fully launch except just a blank display. After debuging that pointed to DirectX 9 runtime needed to be installed. I manually installed that and SageTV is now running.

So I need to.....

- update the installer to include DirectX9 if missing
- add the default registry settings
- add the install of the SageTV Service
- AND configure the installer interface with EULA, EPG code etc.
- Oh...and then do the client (very similar) and placeshifter (minor I think) installers

Lots to do but I am getting closer.

k
Thank you for working on this.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #27  
Old 01-08-2016, 10:17 AM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,170
Thanks for all the show of support....if I had ANY idea how much work this was I would have never started

Anyway....still making progress.

- DirectX9 components are part of the install and SageTV9 starts properly now.
- Folder permissions are now set properly so SageTV does not need to be run as Admin

Only 2 items crossed off but a big step regardless.

For those interested in testing I am not sure I will get something out this weekend as I also have a honey do list but I will keep this updated as I go.

k
Reply With Quote
  #28  
Old 01-08-2016, 10:52 AM
crawfofd crawfofd is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Florida
Posts: 76
I am defiantly familiar with the honey do list, but if you do get something ready for testing I would be happy to test.
__________________
SageTV Server 7.1.x Win7 64bit SP1, AMD Phenom II x6 1100T, nVidia GeForce GT 520, 16GB DDR3 Asus m5a97 EVO, (2) HD300, SageTV server and SageTV server as a extender, 1 Sagetv Client on a SYX ion.
Reply With Quote
  #29  
Old 01-08-2016, 10:55 AM
dstanley's Avatar
dstanley dstanley is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: LaHave, Nova Scotia, Canada
Posts: 273
Wanted to add my thanks for your work on this as well - happy to see that the community is carrying on and I think the Windows Installer will help us get new users.
THANKS!
__________________
SERVER: Intel Core i7-3770 CPU @ 3.40GHz - UnRaid Server 6.7.2/DVB LibreELEC with Docker stuckless-sagetv-server-java9 MOTHERBOARD: ASRock-Z77 Extreme4 / 32GB RAM CACHE DRIVE: SSD 1TB ARRAY: 24TB/7 DRIVES PARITY: 8TB
EXTERNAL DEVICES: 4x HD-PVR's Firewire Channel Changing
TUNERS:NO LONGER RECORDING LIVETV
CLIENTS: 2xHD300 2xHD200 SONY ANDROIDTV MINI-CLIENT
Reply With Quote
  #30  
Old 01-08-2016, 11:05 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,578
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
For those interested in testing I am not sure I will get something out this weekend as I also have a honey do list but I will keep this updated as I go.
No problems, I can hold on a bit longer.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #31  
Old 01-08-2016, 11:06 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,578
Quote:
Originally Posted by crawfofd View Post
I am defiantly familiar with the honey do list, but if you do get something ready for testing I would be happy to test.
Freudian slip? OR on purpose?
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #32  
Old 01-08-2016, 01:15 PM
crawfofd crawfofd is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Florida
Posts: 76
Spell check but still makes sense.
__________________
SageTV Server 7.1.x Win7 64bit SP1, AMD Phenom II x6 1100T, nVidia GeForce GT 520, 16GB DDR3 Asus m5a97 EVO, (2) HD300, SageTV server and SageTV server as a extender, 1 Sagetv Client on a SYX ion.
Reply With Quote
  #33  
Old 01-08-2016, 09:29 PM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,170
Question....

Is it a valid option to want to install BOTH client and server on the same PC or is this more of an OR option....client OR server!

I know the server can be run as a client so any value in offering the install of both?

BTW....good progress today. Registry and the service install is complete.

Working on the interface options and then EPG environment registration code next.

k
Reply With Quote
  #34  
Old 01-09-2016, 08:45 AM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,170
Another request....

Jeff/Opus/Others....

Does anyone have the png files for the installer? They would likely be a 64x64 logo file and a 165x400 sidelogo file.

I have not found a way to extract these from the MSI/EXE installers and it would be nice to include these if they are available somewhere.

Thanks
k
Reply With Quote
  #35  
Old 01-09-2016, 09:00 AM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,170
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
Question....

Is it a valid option to want to install BOTH client and server on the same PC or is this more of an OR option....client OR server!

I know the server can be run as a client so any value in offering the install of both?
I will answer my own question as I plan to change the approach and move to an installer built for each product....Server, Client and Placeshifter...same as the old way. I think it's cleaner in the installer project code for longer term maintenance and the only real downside is that users need to download more than one installer file. (It will also make upgrades cleaner).

k
Reply With Quote
  #36  
Old 01-09-2016, 09:33 AM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,806
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
Question....

Is it a valid option to want to install BOTH client and server on the same PC or is this more of an OR option....client OR server!

I know the server can be run as a client so any value in offering the install of both?

BTW....good progress today. Registry and the service install is complete.

Working on the interface options and then EPG environment registration code next.

k
I think in the past it was possible to install both on the same PC. However, I'm pretty sure you had to install them to different directories - if you let them both install to the default location, stuff would get overwritten and would not work properly.

I can't think of a reason to do this in a production environment. However, it may be useful for a developer who wants to test stuff with only one PC.
__________________
Server: Athlon II X4 630 CPU, Gigabyte MA770T-UD3P (AM3) Motherboard, VisionTek Radeon HD4670 PCIe w/ Component output to 50" CRT Rear-Projection HDTV (Mitsubishi), Win7-64Bit (Home Premium), 4GB RAM
Capture Devices (8 tuners): Colossus (x1), HD-PVR (x1), HDHR Prime (x2)
,USBUIRT (multi-zone)
Source:
Comcast Cable
Primary Client: Server Other Clients: (1) HD200, (1) HD300
Retired Equipment: MediaMVP, PVR150 (x2), PVR150MCE,
HDHR, HVR-2250
Reply With Quote
  #37  
Old 01-09-2016, 10:05 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
Another request....

Jeff/Opus/Others....

Does anyone have the png files for the installer? They would likely be a 64x64 logo file and a 165x400 sidelogo file.

I have not found a way to extract these from the MSI/EXE installers and it would be nice to include these if they are available somewhere.

Thanks
k
I can likely recreate them for you if need be. Is that the dimensions Wix wants for them?
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #38  
Old 01-09-2016, 10:15 AM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,170
Quote:
Originally Posted by Fuzzy View Post
I can likely recreate them for you if need be. Is that the dimensions Wix wants for them?
That would be great....and yes...that's the sizes of the png files WIX wants.

I have included 2 samples from WIX





Thanks
Attached Images
File Type: png Logo.png (886 Bytes, 589 views)
File Type: png LogoSide.png (3.0 KB, 568 views)
Reply With Quote
  #39  
Old 01-09-2016, 10:35 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Quick and dirty to get you moving forward. we can tweak these a bit later when I've got more time.
Attached Images
File Type: png SageLogo64 on Transparent.png (5.7 KB, 161 views)
File Type: png SageLogo256 on Gray.png (40.0 KB, 131 views)
File Type: png SageLogo256 on Transparent.png (34.1 KB, 136 views)
File Type: png SageLogo64 on Gray.png (5.2 KB, 135 views)
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #40  
Old 01-09-2016, 11:22 AM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,170
Quote:
Originally Posted by Fuzzy View Post
Quick and dirty to get you moving forward. we can tweak these a bit later when I've got more time.
Thanks...I will add these in for now.

Jeff also pm'd me and said he has the originals and can send them to me in a couple of days.

k
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows installer and running as a service Opus4 SageTV Github Development 13 01-01-2016 07:33 AM
SageTV Open Source FAQ Opus4 SageTV Software 5 11-11-2015 02:57 PM
Any news on the Windows installer? Damstas SageTV Github Development 2 09-03-2015 10:09 AM
Web Interface - where is the Windows installer ckewinjones SageTV Customizations 2 01-09-2011 10:36 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.