SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-07-2020, 03:38 PM
michaeldjcox michaeldjcox is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ipswich, Suffolk, United Kingdom
Posts: 824
Farewell

After 13 plus years I have finally turned off SageTV.

I'm swapping

SageTV on windows PC with a quad tuner card + two HD300s

for

Emby with DVR on QNAP NAS with HDHomeRun quattro + two Roku 3s.

There's still glitches and its way less powerful and nowhere near as all encompassing as SageTV but gives me access to both UK TV catchup sources and OTA TV from one small box and one menu system with multi room capability. Most importantly without shelling out a big monthly subscription for Sky/Virgin/BT.

SageTV has been awesome and in particular this forum has been just amazing for community support and great plugins. One of SageTVs biggest assets I feel.

So thank you all and farewell

Michael
__________________
Web Feed Encoder developer
SageTV Catchup developer
Reply With Quote
  #2  
Old 01-08-2020, 07:19 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,682
So long and thanks for all the fish!

Seriously - thanks for the interesting plugins that you wrote through the years.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #3  
Old 01-09-2020, 12:30 AM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 3,538
Yes. Sad to see another contributor going. Damn streaming rubbish. I hate streaming...
__________________
Sage 7 server = Gigabyte AMD quad-core - 2 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - Seagate/Hitachi Deskstar - HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200 networked. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #4  
Old 01-13-2020, 01:08 PM
RonBoyd's Avatar
RonBoyd RonBoyd is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2009
Location: Denver, Colorado
Posts: 345
Quote:
Originally Posted by michaeldjcox View Post
I'm swapping SageTV on windows PC with a quad tuner card + two HD300s
for
Emby with DVR on QNAP NAS with HDHomeRun quattro + two Roku 3s.
Emby doesn't do Streaming, only OTA.

The biggest problem I have with Emby is the lack of Closed Captioning support. Otherwise, it can act as an alternative to SageTV. However, Tablo is a better choice, albeit still not up to SageTV performance.

https://emby.media/community/index.p...-2#entry830955
Reply With Quote
  #5  
Old 01-13-2020, 05:22 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,258
Thank you for the Web Feed Encoder, Michael. I used that numerous times through my SageTV server life. Don't be afraid to stop in once in a while anyways.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-13-2020, 06:07 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 3,538
Quote:
Originally Posted by KryptoNyte View Post
Thank you for the Web Feed Encoder, Michael. I used that numerous times through my SageTV server life. Don't be afraid to stop in once in a while anyways.
Does the encoder still work?
__________________
Sage 7 server = Gigabyte AMD quad-core - 2 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - Seagate/Hitachi Deskstar - HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200 networked. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #7  
Old 01-13-2020, 06:14 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,099
Quote:
Originally Posted by RonBoyd View Post
Emby doesn't do Streaming, only OTA.

The biggest problem I have with Emby is the lack of Closed Captioning support. Otherwise, it can act as an alternative to SageTV. However, Tablo is a better choice, albeit still not up to SageTV performance.

https://emby.media/community/index.p...-2#entry830955
Emby has great close captioning on FireTV .. Shield and other android boxes. When was the last time you used Emby ?
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-13-2020, 06:26 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,258
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
Does the encoder still work?
I do not know. I haven't attempted to install/use it since upgrading to version 9.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-14-2020, 09:41 AM
RonBoyd's Avatar
RonBoyd RonBoyd is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2009
Location: Denver, Colorado
Posts: 345
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
Emby has great close captioning on FireTV .. Shield and other android boxes. When was the last time you used Emby ?
You are, indeed, correct. Closed Captioning works as expected on Android devices (at least, Shield and Fire TV Cube). The problem is with ROKU which is my main streaming device. I rarely use Shield or Fire devices. I may have to revisit that policy. <chuckle>

I will try the DVR option tonight and see how that works.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-14-2020, 10:53 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,099
Quote:
Originally Posted by RonBoyd View Post
You are, indeed, correct. Closed Captioning works as expected on Android devices (at least, Shield and Fire TV Cube). The problem is with ROKU which is my main streaming device. I rarely use Shield or Fire devices. I may have to revisit that policy. <chuckle>

I will try the DVR option tonight and see how that works.
Seems like a lot of APPS have problems with Roku ... HDHomeRun APP ... Channels ... list goes on. I have a Roku but only use it for XFINITY Beta .. EMBY DVR is ok just too simple ... no way to Record by Category Actors keyword etc .. Main reason I still have Sage running and use Channels DVR as my main DVR.
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.

Last edited by nyplayer; 01-14-2020 at 10:58 AM.
Reply With Quote
  #11  
Old 01-14-2020, 12:53 PM
RonBoyd's Avatar
RonBoyd RonBoyd is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2009
Location: Denver, Colorado
Posts: 345
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
Seems like a lot of APPS have problems with Roku ... HDHomeRun APP ... Channels ... list goes on. I have a Roku but only use it for XFINITY Beta .. EMBY DVR is ok just too simple ... no way to Record by Category Actors keyword etc .. Main reason I still have Sage running and use Channels DVR as my main DVR.
Yeah, I sorta got stuck in a rut... or maybe I am just lazy. <chuckle> I can blame ATT TV NOW (formerly DirecTV NOW) which was/is my source of non-OTA programming.

I had forgot about Channels DVR. This exercise reminded my of how useful it is. Particularly the TV Anywhere function. The EPG on the same page for both OTA and Streaming is quite handy. (https://getchannels.com/tv-everywhere/)
Reply With Quote
  #12  
Old 01-14-2020, 02:03 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,099
Quote:
Originally Posted by RonBoyd View Post
Yeah, I sorta got stuck in a rut... or maybe I am just lazy. <chuckle> I can blame ATT TV NOW (formerly DirecTV NOW) which was/is my source of non-OTA programming.

I had forgot about Channels DVR. This exercise reminded my of how useful it is. Particularly the TV Anywhere function. The EPG on the same page for both OTA and Streaming is quite handy. (https://getchannels.com/tv-everywhere/)
In my household everybody watches different shows in Prime time ... I just simply set in Channels DVR to record all new shows on the main broadcast channels during prime time set it and forget it. Channels DVR also has excellent remote viewing. EMBY does not allow this.
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
  #13  
Old 01-14-2020, 04:20 PM
RonBoyd's Avatar
RonBoyd RonBoyd is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2009
Location: Denver, Colorado
Posts: 345
This is an interesting article to add to the discussion:

https://community.getchannels.com/t/...mparison/21526
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A fond farewell.... srothwell General Discussion 1 09-15-2014 12:47 PM
So Long and farewell to SAGETV rtwhbw General Discussion 40 03-16-2007 05:08 AM


All times are GMT -6. The time now is 11:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.