SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-01-2020, 05:00 AM
davidk21770 davidk21770 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Mar 2006
Location: Maryland
Posts: 485
Convincing SageService to transcode to my HD300s

I have 2 old HD300's both of which appear to be in fine shape, but both are having increasing difficulties (I believe) as video standards and formats evolve. What happens is when presented with a format that sage service thinks they should be able to handle, they sometimes just hang. I believe that it is mostly with TS containers with H.264 video. They will play some of these and not others. I have made sure that I am at the last version of their firmware -- reloaded it just to make sure (which helped my older box!).

BUT on android, there is a way to tell the remote sage service to transcode and stream instead of sending the file. Can this be done with the HD300s?

I saw mention that there may be a setting and sage.properties, but can not get it to work. The actual command was not specified, just that it was similar to miniclient/disabled_audio_codecs. I tried miniclient/disabled_video_codecs but do not know what to specify as the codec or even if I guessed the command correctly. I tried:

miniclient/disabled_video_codecs=H.264,AVC

This does not convince sage service to transcode a TS with H.264 video to my HD300. Or at least the HD300 does nothing different -- it appears to hang.

Does anyone have any suggestions?
Including a device that would make a good replacement my sage miniclient boxes!

Thanks for any and all inputs, suggestions, and hints!
__________________
HDHomeRun x2
Cable Box via Hauppauge HD PVR and USB-UIRT
2 SageTV's HD300

Intel Core 2 Quad Q9650 @4025 MHz, 8G G.Skill Performance
DFI Lanparty DK X48-T2RS Plus; SilverStone Decathlon DA1000 (died - back to an ancient enermax)
eVGA 7900 GT KO RoHS -- Zalman VP900CU Cooling
Synology NAS 22TB
Reply With Quote
  #2  
Old 01-01-2020, 01:05 PM
JREkiwi's Avatar
JREkiwi JREkiwi is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,082
I've found that firmware version 20110124-2 provides the best functionality for me. The versions after that have broken Multi Channel audio.

John
Reply With Quote
  #3  
Old 01-02-2020, 04:26 AM
davidk21770 davidk21770 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Mar 2006
Location: Maryland
Posts: 485
Quote:
Originally Posted by JREkiwi View Post
I've found that firmware version 20110124-2 provides the best functionality for me. The versions after that have broken Multi Channel audio.

John
I wouldn't have thought to step back from the betas. I've been running the last one (stp300-20110506-0.bin) successfully for almost ...?10 years -- but it's just to an HD TV, nothing special.

I had the earlier beta (stp300-20110217-2.bin) on the newer HD300 and had the same problem.

I will give the release version a try.
If it doesn't work and I don't get any hints here, I guess that I'll look for a small linux box to act as an extender. I have an old tablet that I'm starting to rehost for that duty -- but it's windows and I need to leave it that way at least for now. Maybe dual boot... and the new SageTVx64 version's working pretty well

Do you know if we still have any active developers?

EDIT: No change -- still won't play files that play fine on the PC and in the Android client (push or native).
I guess I'm looking for a box to use as an extender...
__________________
HDHomeRun x2
Cable Box via Hauppauge HD PVR and USB-UIRT
2 SageTV's HD300

Intel Core 2 Quad Q9650 @4025 MHz, 8G G.Skill Performance
DFI Lanparty DK X48-T2RS Plus; SilverStone Decathlon DA1000 (died - back to an ancient enermax)
eVGA 7900 GT KO RoHS -- Zalman VP900CU Cooling
Synology NAS 22TB

Last edited by davidk21770; 01-02-2020 at 12:28 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-03-2020, 02:45 AM
JREkiwi's Avatar
JREkiwi JREkiwi is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,082
What does SageTV show the format of the files as?

I play TS files with H.264 video of all sort of resolutions on my HD300.

FYI. miniclient/disabled_video_codecs is not a valid property. I can't see anything to disable Video codecs, only Audio codecs

John
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Convincing SageTV to use an alternative splitter davidk21770 SageTV Software 0 01-28-2018 04:18 AM
SageService: why my bye bye? cat6man SageTV Software 5 03-31-2010 08:21 AM
SageTV vs. Sageservice cjalphonso SageTV Software 16 12-26-2009 12:10 PM
SageService Question Goodspike SageTV Software 6 05-07-2008 02:11 PM
SageService CPU Maxed dertb SageTV Beta Test Software 5 03-02-2006 10:26 AM


All times are GMT -6. The time now is 11:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.