SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Linux > SageTV for unRAID/Docker

Notices

SageTV for unRAID/Docker Discussion related to SageTV for unRAID/Docker. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to SageTV for unRAID/Docker should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-10-2018, 01:09 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,290
Docker Containers updated to 1.0.3

A couple of things to note here...

1. Java 7 Container is not updated and will be removed at some point. Java 7 is no longer supported, and as a result, it can't be installed into the container. The container, as is, will continue to work though.

2. Java 8 Container is updated to the latest Java 8

3. There is a Java 9 Container.

4. Comskip is updated in the Java8/9 containers to the latest build.


Regarding the Java 9 container. Java 9 was released some time ago, and I finally got around to actually building a container using it. I'm running Java 9 on my server. SageTV appears to run fine, no issues that I have found so far. The only change in Java 9 that I can see having an impact on the server is that in Java 9 the default garbage collector is G1, which was introduced in Java 8, but not on by default.

In Java 9 there are some memory improvements especially for Latin1 strings (of which sagetv uses a lot). And there are some improvements in the way string concatenations are handled, but, we may need to recompile with Java 9 to see that, not sure.

If you are running the Java8 container and you want to switch to the Java 9 container, it's pretty easy. Just stop the container, and then edit the configuration. The repository will show something like, stuckless/sagetv-server-java8, and just change the 8 to a 9 and save. unRAID will pull the new container with Java 9. Once it's done, just start it up.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-11-2018, 10:43 AM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,898
Thanks for this, it's running really well with Java9.

BUT:
BMT has stopped matching program names with tvdb. I updated last night, and stuff that was matching before is no longer matching. "No Result" when searching manually. Any ideas? It'll be later tonight before I can downgrade it to check.
__________________
unRAID Server: Intel Core i5 7600K, 16GB DDR4, 2x512GB PCIe M.2 Cache Pool, 2x4TB SATA3 Parity Drive, 2x3TB + 1x4TB SATA Array, 1x TBS 6284 PCIe DVB-T2 Quad, 1x TBS 6205 PCIe DVB-T Quad, 1x TBS 6205 PCIe DVB-C Quad, Cable TV from TBS2603 sat/IP, unRAID 6.4, TVheadend for recording back end, OpenDCT, SDEPG, SageTV 9
Clients:5 Android Miniclients (Amlogic S905X), 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
  #3  
Old 03-11-2018, 11:04 AM
dstanley's Avatar
dstanley dstanley is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Brantford, Ontario, Canada
Posts: 191
Same for me too - SageTV seems great - I also have the same issue with BMT and TV shows - Movies seem fine though

Thanks for your work with this docker Sean - much appreciated!
__________________
SERVER: Intel Core i7-3770 CPU @ 3.40GHz - UnRaid Server 6.5.1-rc3/DVB LibreELEC with Docker stuckless-sagetv-server-java9 MOTHERBOARD: ASRock-Z77 Extreme4 / 16GB RAM CACHE DRIVE: SSD 1TB ARRAY: 16TB/5 DRIVES PARITY: 8TB
EXTERNAL DEVICES: 4x HD-PVR's Firewire Channel Changing
TUNERS:SA3250HD, SA4250HD, SA4250HD, CISCO4642HD, ROGERS CABLE-ON, CANADA
CLIENTS: 2xHD300 2xHD200 SONY ANDROIDTV MINI-CLIENT
Reply With Quote
  #4  
Old 03-11-2018, 12:14 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,290
Yeah, I'm seeing a problem in java 9 has removed some libraries I'll have to investigate how to resolve this.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-11-2018, 12:42 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,290
So, I found the problem, and the fix is going to require an update to the sagetv startsagecore script.

In my environment, I updated my script, and I discovered that I check for java 9 doesn't work

My script changes in were to replace the current java 8/9 checks with the following code.

Code:
JAVA_VERSION=$(java -version 2>&1 | awk -F '"' '/version/ {print $2}' | tr '.' '\n' | head -1)
if [[ "$JAVA_VERSION" == "8" || "$JAVA_VERSION" == "9" ]] ; then    
    JAVAOPTS="$JAVAOPTS -XX:+UseG1GC -XX:+UseStringDeduplication"
fi

if [[ "$JAVA_VERSION" == "9" ]] ; then
   JAVAOPTS="$JAVAOPTS --add-modules java.se.ee "
fi
The changes here are the JAVA_VERSION check is different, and, when java 9 is used we need --add-modules java.se.ee to bring in the missing xml libraries.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-19-2018, 12:12 PM
dstanley's Avatar
dstanley dstanley is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Brantford, Ontario, Canada
Posts: 191
Any idea when this change may take place?

I think since BMT doesn't work with TVDB then imports are failing to be recognized and defaulting to be assigned as 'movies' instead of 'tv'.

Not too sure if it is an easy process to revert to the java8 docker - don't want to mess up my server.

Thanks again for all your work!

Dwight
__________________
SERVER: Intel Core i7-3770 CPU @ 3.40GHz - UnRaid Server 6.5.1-rc3/DVB LibreELEC with Docker stuckless-sagetv-server-java9 MOTHERBOARD: ASRock-Z77 Extreme4 / 16GB RAM CACHE DRIVE: SSD 1TB ARRAY: 16TB/5 DRIVES PARITY: 8TB
EXTERNAL DEVICES: 4x HD-PVR's Firewire Channel Changing
TUNERS:SA3250HD, SA4250HD, SA4250HD, CISCO4642HD, ROGERS CABLE-ON, CANADA
CLIENTS: 2xHD300 2xHD200 SONY ANDROIDTV MINI-CLIENT
Reply With Quote
  #7  
Old 03-19-2018, 12:51 PM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,898
Quote:
Originally Posted by dstanley View Post
Not too sure if it is an easy process to revert to the java8 docker - don't want to mess up my server.
Just edit the docker and change the 9 back to an 8. No dramas.
__________________
unRAID Server: Intel Core i5 7600K, 16GB DDR4, 2x512GB PCIe M.2 Cache Pool, 2x4TB SATA3 Parity Drive, 2x3TB + 1x4TB SATA Array, 1x TBS 6284 PCIe DVB-T2 Quad, 1x TBS 6205 PCIe DVB-T Quad, 1x TBS 6205 PCIe DVB-C Quad, Cable TV from TBS2603 sat/IP, unRAID 6.4, TVheadend for recording back end, OpenDCT, SDEPG, SageTV 9
Clients:5 Android Miniclients (Amlogic S905X), 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
  #8  
Old 03-19-2018, 01:00 PM
dstanley's Avatar
dstanley dstanley is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Brantford, Ontario, Canada
Posts: 191
Quote:
Originally Posted by rickgillyon View Post
Just edit the docker and change the 9 back to an 8. No dramas.
Great - I have done that for now - thanks for the advise ...

I know absolutely nothing about Java but googling around I saw this:
https://docs.oracle.com/javase/9/doc...e-summary.html

Not sure how this would affect Sean's fix above ...

Dwight
__________________
SERVER: Intel Core i7-3770 CPU @ 3.40GHz - UnRaid Server 6.5.1-rc3/DVB LibreELEC with Docker stuckless-sagetv-server-java9 MOTHERBOARD: ASRock-Z77 Extreme4 / 16GB RAM CACHE DRIVE: SSD 1TB ARRAY: 16TB/5 DRIVES PARITY: 8TB
EXTERNAL DEVICES: 4x HD-PVR's Firewire Channel Changing
TUNERS:SA3250HD, SA4250HD, SA4250HD, CISCO4642HD, ROGERS CABLE-ON, CANADA
CLIENTS: 2xHD300 2xHD200 SONY ANDROIDTV MINI-CLIENT
Reply With Quote
  #9  
Old 03-19-2018, 02:24 PM
sacrament055 sacrament055 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 416
Out of curiosity I looked into Docker and noticed they claim to run on Windows as well and say that the container should run the same. Has anybody set this up/know if the SageTV docker works on docker running on Windows?

I could always spin up a VMware Linux VM to host Sage but thought this might be a light weight option.
Reply With Quote
  #10  
Old 03-19-2018, 02:42 PM
Taddeusz Taddeusz is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Nov 2004
Location: Yukon, OK
Posts: 3,811
Quote:
Originally Posted by sacrament055 View Post
Out of curiosity I looked into Docker and noticed they claim to run on Windows as well and say that the container should run the same. Has anybody set this up/know if the SageTV docker works on docker running on Windows?

I could always spin up a VMware Linux VM to host Sage but thought this might be a light weight option.
I've not tried to run SageTV on Docker for Windows, however I believe it should run. That being said, Docker for Windows is, IMHO, a kludge. Since Docker is at its core a Linux technology the server runs on Linux from within a Hyper-V VM. While Docker containers on a Linux system such as unRAID, unless specifically limited, have access to all hardware resources of the host system. Docker on Windows is limited to the resources assigned to the VM.

Running the SageTV Docker might be a good theoretical exercise but I doubt it would be a viable production environment.
__________________
Server: i5 3470, MSI H67MA-E35(B3), 16GB RAM, 12TB drive array, 2 HDHR's, SageTV 9, unRAID 6.4_rc15e
Client 1: HD300 (latest FW), HDMI to an Insignia 65" 1080p LCD and optical SPDIF to a Sony Receiver
Client 2: HD200 (latest FW), HDMI to an Insignia NS-LCD42HD-09 1080p LCD
Reply With Quote
  #11  
Old 03-20-2018, 12:56 PM
sacrament055 sacrament055 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 416
Thanks for the feedback. I think I'll stick to my current Windows SageTV Server then.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Any tips on working with docker containers wayner SageTV for unRAID/Docker 7 02-03-2017 09:38 AM
Updated Docker Container stuckless SageTV for unRAID/Docker 42 10-31-2016 05:22 PM
proper output of 6ch AAC audio in MP4 containers benjatelcom SageTV Software 0 12-21-2010 11:34 PM
How do we request changes to the api/containers? PLUCKYHD SageTV Studio 1 06-03-2009 02:49 PM
h264 videos in .ts containers -- problems horseflesh SageTV Software 2 01-20-2007 02:35 AM


All times are GMT -6. The time now is 02:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.