SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations > Phoenix

Notices

Phoenix This forum is for discussing the user-created Phoenix custom interface for SageTV.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-19-2012, 01:55 PM
sacrament055 sacrament055 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 474
Phoenix Core Services problem

I'm not sure if this is the place to post it but I'm noticing that my phoneix core services on my client PC dies after the first reboot.

When I initially install it it's working find but when I exit and restart sage it shows failed.

If I uninstall then exit and restart sage it will work again until the following restart.

As a result of this I can't run Gemstone on my client and it appears phoenix core corrupts, or is doing something to my googleweather api as it stops working after phoenixcore services is installed. Once I remove phoenix core and remove re-install googlewether-api my weather comes back and works fine even after a reboot.

Last edited by sacrament055; 11-19-2012 at 01:56 PM. Reason: update title
Reply With Quote
  #2  
Old 11-19-2012, 02:04 PM
jusjoken jusjoken is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,727
Look in the sage logs and see what the error for the failed plugin is saying.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-19-2012, 05:21 PM
sacrament055 sacrament055 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 474
I'm including the Sage Client log.. Not sure if that's all you need.
Attached Files
File Type: zip sagetvclient_0.zip (60.7 KB, 245 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 11-19-2012, 05:43 PM
jusjoken jusjoken is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,727
Perhaps Stuckless can comment on what this error is but I think it's related to a phoenix dependency not found...

Code:
ERROR loading plugin class sagex.phoenix.plugin.PhoenixPlugin of:java.lang.NoClassDefFoundError: sagex/plugin/AbstractPlugin

Loading of plugin phoenix-core failed!
Besides this, the log file is full of exceptions... so much so it looks like some jar files must be missing or corrupt.

WIcons is failing... if you are using the latest SageTV and the new google weather then you should disable or uninstall WIcons as they are not compatible.

There are also many errors similar to...

Code:
java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class tmiranda.rpad.Log
Again... not sure what plugin this is from but it is certainly failing.

Not sure this helped but perhaps someone else can jump in and assist in suggesting something to clean this up.

k
Reply With Quote
  #5  
Old 11-19-2012, 07:04 PM
sacrament055 sacrament055 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 474
I went through and removed all plugins via the ui when gemstone wouldn't work then installed phoenix core and noticed that failed after a reboot. I guess i could just clean install sage again since its a client not my server.

Thanks for your help
Reply With Quote
  #6  
Old 11-20-2012, 06:08 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,713
Because of this error...

Code:
java.lang.NoClassDefFoundError: sagex/plugin/AbstractPlugin
It seem as if the sagex-api didn't get extracted correctly. This is a very base and core library that is used but many plugins... so if it doesn't extract correctly then I can see you having issues with several plugins, including Phoenix core.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-20-2012, 08:09 AM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,312
Same issue with new client. Kinda odd.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-20-2012, 11:27 AM
sacrament055 sacrament055 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 474
Ok so at least its not just me working fine on my server though
Reply With Quote
  #9  
Old 11-20-2012, 02:44 PM
sacrament055 sacrament055 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 474
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
Because of this error...

Code:
java.lang.NoClassDefFoundError: sagex/plugin/AbstractPlugin
It seem as if the sagex-api didn't get extracted correctly. This is a very base and core library that is used but many plugins... so if it doesn't extract correctly then I can see you having issues with several plugins, including Phoenix core.
You're response gave me the clue of how to fix it for me. I took the known good jars from my server and copied them to my client and now all is fine.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-20-2012, 09:59 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,997
This is still happening just did a clean Install and it fails on extracting will not update property files so cannot just copy from a working client.
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #11  
Old 11-21-2012, 05:05 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,713
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
This is still happening just did a clean Install and it fails on extracting will not update property files so cannot just copy from a working client.
Does it give an error during the extracting? ie, permissions, etc. Sometimes SageTV will track when files are not full extracted and it will attempt to do it again during the next restart. So I would restart the client and see if fixes it.
Reply With Quote
  #12  
Old 11-21-2012, 07:50 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,997
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
Does it give an error during the extracting? ie, permissions, etc. Sometimes SageTV will track when files are not full extracted and it will attempt to do it again during the next restart. So I would restart the client and see if fixes it.
All other plugins extract and install except for the Phoenix Core part. I tried restarting rebooting same error.
Screen attached.
Attached Images
File Type: jpg phoenix.jpg (119.4 KB, 231 views)
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #13  
Old 11-21-2012, 08:49 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,713
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
All other plugins extract and install except for the Phoenix Core part. I tried restarting rebooting same error.
Screen attached.
can you send your sagetv_0.txt debug log as well... If sage failed to extract this, then the error should exist in the sagetv log file.
Reply With Quote
  #14  
Old 11-21-2012, 09:55 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,997
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
can you send your sagetv_0.txt debug log as well... If sage failed to extract this, then the error should exist in the sagetv log file.
Stuckless,

I started from scratch ... Installed phoenix core and sagex api and it installed fine.
log attached.
Attached Files
File Type: zip sagetvclient_0.zip (36.0 KB, 198 views)
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #15  
Old 11-21-2012, 10:15 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,713
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
Stuckless,

I started from scratch ... Installed phoenix core and sagex api and it installed fine.
log attached.
So it's now working? Again, I've seen this from time to time where Sage will not extract a plugin correctly (permissions, or some other random error), and when that happens, you can't actually force a plugin to reload/reextract, you have to unload it, and all the dependent plugin, and start over. There needs to be a way in sage to just "refresh" a single plugin
Reply With Quote
  #16  
Old 11-21-2012, 10:37 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,997
Guess what it failed on my 2nd client. It must be a permission issue on my 2nd client. It does not create the C:\Program Files (x86)\SageTV\SageTV\STVs\Phoenix folder

log attached.


Eureka... I found the problem.
In the one I had a problem installing with I had it load at startup fullscreen In windows 8... Windows 8 security is a lot tighter so I had to run as administrator. Even though my logon has administrator privileges. In the one that it was working on is because I start sagetv manually once I am logged on.
Attached Files
File Type: zip sagetvclient_0client2.zip (38.5 KB, 201 views)
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.

Last edited by nyplayer; 11-21-2012 at 12:30 PM.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Utility: Phoenix Tools - Phoenix Renamer stuckless SageTV v7 Customizations 116 04-27-2017 10:42 AM
Problem Installing Latest Phoenix joejoeyjojo Phoenix 1 01-31-2012 07:33 AM
Phoenix Source (and how to rebuild Phoenix from sources) stuckless Phoenix 2 09-22-2011 10:26 PM
Problem with Phoenix landing page / Status sflamm Phoenix 3 08-24-2011 10:12 AM
Latest Phoenix Fanart 1.0.4 problem or feature? sacrament055 SageTV v7 Customizations 2 07-31-2011 10:09 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.