SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations > Batch Metadata Tools

Notices

Batch Metadata Tools This forums is for discussing the user-created Batch Metadata Tools for SageTV.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 08-14-2010, 11:24 AM
jptheripper jptheripper is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2007
Location: Florida
Posts: 935
I keep getting a few shows the get the metadata all hosed up/crosslinked. In trying to fix, even with the newest BMT, i keep getting "ExternalId Cannot be blank!" how do i figure out what the externalid should be?
__________________
Gigabyte GA-MA770-DS3/4gb DDR2/AMD Phenom 955 3.2ghz Quad Core
Windows 7 64bit Home Premium
Hauppauge 1600/1850/2250/colossus/2650(CableCard 2 tuner)
8tb RAID5 storage/media/other &3tb RAID5 backup storage on a HighPoint RocketRaid 2680
1tb 3 disk Recording Pool
all in a beautiful Antec 1200
SageMyMovies/Comskip/PlayON/SageDCT/SRE
HD100/HD300 extenders
Reply With Quote
  #42  
Old 08-14-2010, 11:40 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,541
Quote:
Originally Posted by jptheripper View Post
I keep getting a few shows the get the metadata all hosed up/crosslinked. In trying to fix, even with the newest BMT, i keep getting "ExternalId Cannot be blank!" how do i figure out what the externalid should be?
First, if your metadata was cross-linked before, then it will always be that way, until your re-import the files.

Second, in the 4.5 build it over compensated for the externalid issue, so there is a 4.5.1 build plus, you'll need the updated phoenix core services 2.0.7.1 which fixes the externalid issue that you mentioned. ie, you should never have to worry about the external id (unless you want to)
Reply With Quote
  #43  
Old 08-14-2010, 01:53 PM
jptheripper jptheripper is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2007
Location: Florida
Posts: 935
Well, by updating metadata and determining from thetvdb what the external id should be i got my shows fixed . thanks!
__________________
Gigabyte GA-MA770-DS3/4gb DDR2/AMD Phenom 955 3.2ghz Quad Core
Windows 7 64bit Home Premium
Hauppauge 1600/1850/2250/colossus/2650(CableCard 2 tuner)
8tb RAID5 storage/media/other &3tb RAID5 backup storage on a HighPoint RocketRaid 2680
1tb 3 disk Recording Pool
all in a beautiful Antec 1200
SageMyMovies/Comskip/PlayON/SageDCT/SRE
HD100/HD300 extenders
Reply With Quote
  #44  
Old 08-14-2010, 04:02 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,541
Quote:
Originally Posted by jptheripper View Post
Well, by updating metadata and determining from thetvdb what the external id should be i got my shows fixed . thanks!
I'm glad to see that you've worked it out. Now that things are no longer "linked" hopefully it will stay that way
Reply With Quote
  #45  
Old 08-18-2010, 07:14 AM
redsaturn99 redsaturn99 is offline
New Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Indianapolis
Posts: 1
I have the same problem as cmaloney. It is three DVDs that were imported into SageTV7 before installing 7.0.14. I updated BMT this morning and it appears that that is when the cross-linking occurred.
Reply With Quote
  #46  
Old 08-18-2010, 07:32 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,541
Quote:
Originally Posted by redsaturn99 View Post
I have the same problem as cmaloney. It is three DVDs that were imported into SageTV7 before installing 7.0.14. I updated BMT this morning and it appears that that is when the cross-linking occurred.
If they were imported/cross linked in a prev version, then nothing 7.0.14 or bmt will fix this this. The changes to bmt only prevent it from happening, not fixing it. (just clarifying)

The best thing to do is
* remove the dvds from your import folder (move them to a location outside of your imports area).
* delete all .properties in the dvd folders
* tell sage to scan for new media (this will simply update the wiz.bin state to reflect they are gone)
* ensure you are running the latest version of bmt (and phoenix-core)
* move the dvds back into the imports area
* tell sage to scan for new media (if the bmt automatic plugin is installed, it will fetch metadata/fanart)
* verify if the items are crosslinked from the web ui (check the ExternalID of each file that you suspect is crosslinked, they should all be different, and they should have a value)
Reply With Quote
  #47  
Old 09-09-2010, 10:24 AM
ThePaladinTech's Avatar
ThePaladinTech ThePaladinTech is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2007
Location: South Lyon, MI
Posts: 451
Is Cross linking fixed for sage 6x users? I have two sage servers one is on 7 and having no problems. one is on 6 ... I'm hoping there is a fix for 6x users as my server using 6 also uses media-mvps and 7 is so slow with those (so i'd rather leave it at 6x). What's the word?
__________________
(current) SageServer: SageTV Open Source V9 - Virtual Ubuntu on Win10 HyperV MSI 970A-G46, AMD FX-8370 , SD Prime via OpenDCT, Donater ComSkip
Clients: HD-200, Nexus Player w/ Android miniclient
Storage: "nas" 16 drive Win10 w/ DrivePool running Plex, Emby, & SD PVR
Retired - Hava, MediaMVP, HD-100, HD-PVR, HVR-2250, Ceton InfiniTV4, Original (white) HDHomeRun Died - HD-100, HD-300
Reply With Quote
  #48  
Old 09-09-2010, 10:36 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,541
Quote:
Originally Posted by ThePaladinTech View Post
Is Cross linking fixed for sage 6x users? I have two sage servers one is on 7 and having no problems. one is on 6 ... I'm hoping there is a fix for 6x users as my server using 6 also uses media-mvps and 7 is so slow with those (so i'd rather leave it at 6x). What's the word?
The word is that no, this would still remain an issue with SageTV6. The fix for this was not a bmt fix but rather a core sagetv fix, and as a result, that fix has only been in the SageTV7 betas for now. I suspect that once the beta is finally out, then Sage may backport some fixes to Sage6, but you'd have to get a definate answer from them about this, since I don't work for, or speak for, Sage
Reply With Quote
  #49  
Old 09-09-2010, 10:43 AM
ThePaladinTech's Avatar
ThePaladinTech ThePaladinTech is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2007
Location: South Lyon, MI
Posts: 451
thanks for confirming that - I've posted a question about 7x using 6x menus with mvps here: http://forums.sagetv.com/forums/show...174#post448174

That will help me decide what to do
__________________
(current) SageServer: SageTV Open Source V9 - Virtual Ubuntu on Win10 HyperV MSI 970A-G46, AMD FX-8370 , SD Prime via OpenDCT, Donater ComSkip
Clients: HD-200, Nexus Player w/ Android miniclient
Storage: "nas" 16 drive Win10 w/ DrivePool running Plex, Emby, & SD PVR
Retired - Hava, MediaMVP, HD-100, HD-PVR, HVR-2250, Ceton InfiniTV4, Original (white) HDHomeRun Died - HD-100, HD-300
Reply With Quote
  #50  
Old 07-26-2011, 10:34 PM
Laurion Laurion is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2004
Location: Framingham, MA
Posts: 26
Send a message via AIM to Laurion
Cross linking is still happening. I just brought in a bunch of specials from a tv show, and they were all given the same ShowID of Eptvdbs00e00 which is causing the data to cross link. It looks like the automatic lookup isn't sure what to do with specials when it finds them on tvdb.
Reply With Quote
  #51  
Old 07-27-2011, 04:27 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
That's not crosslinking. This is a special case because specials don't get unique ShowIDs. ShowIDs are produced by the core.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #52  
Old 07-27-2011, 06:45 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,541
Quote:
Originally Posted by gplasky View Post
That's not crosslinking. This is a special case because specials don't get unique ShowIDs. ShowIDs are produced by the core.

Gerry
It is a bug in bmt though... I shouldn't allow s00e00 to be in the show id

I do verify that a showid is not in use before assigning a new one, so I'm not sure how duplicates would get assigned.

I need to verify what happens when import as tv is used and the metadata isn't found... it should error out and skip the file, but it's looking like, in your case, that it's still doing the import portion.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Metadata Tools 4.0 Beta Thread (aka BMT 4.0) stuckless Batch Metadata Tools 885 09-02-2013 08:03 AM
BMT: Read this if you don't see any BMT topics Opus4 SageTV Customizations 0 04-25-2010 09:17 PM
Is there a way of doing Metadata WITHOUT BMT plnewton SageTV Customizations 12 08-17-2009 06:53 PM
BMT Metadata Provider List? cowboyway SageMC Custom Interface 1 08-12-2009 05:54 AM
Multiple Sage Servers and cross-connecting Orthogonite General Discussion 3 03-12-2004 11:49 AM


All times are GMT -6. The time now is 11:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.