SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Clients Development

Notices

SageTV Clients Development This forum is for discussions relating to SageTV Open Source Clients Development.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #281  
Old 10-10-2015, 09:08 AM
Fonceur's Avatar
Fonceur Fonceur is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Location: DDO, QC
Posts: 1,915
Quote:
Originally Posted by Fuzzy View Post
I think he's trying to stay within the placeshifter protocol here.
I seem to remember that it was some custom/proprietary stuff, though it might just have been when transcoding. If that part of the protocol is also part of the Open Source code, then it doesn't matter as he can check any special settings used.
__________________
SageTCPServer (2.3.5): Open source TCP interface to the SageTV API
MLSageTV (3.1.8)/Sage Media Server (1.13): SageTV plugin for MainLobby/CQC
TaSageTV (2.58)/TaSTVRemote (1.14): Monitor/control SageTV with an Android device
TbSageTV (1.02)/STVRemote (1.11): Monitor/control SageTV with a PlayBook 2
TiSageTV (1.64)/TiSTVRemote (1.09): Monitor/control SageTV with an iPhone/iPod/iPad
Reply With Quote
  #282  
Old 10-16-2015, 12:04 PM
phantomii phantomii is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2009
Location: North Carolina
Posts: 151
I installed this version on both my 7" LG tablet as well as my G-Box Q TV streaming device. The menu screens worked very well on my LG tablet but this version did not run on the G-Box Q, the device I really wanna see it work on. Upon starting the app on the G-Box Q I get to the screen which shows my server, but when selecting it I am returned to the Android Desktop. Tried it several times but no success and the same results. Are there any logs or other info I can provide back to assist in future builds? Let me know.
Reply With Quote
  #283  
Old 10-16-2015, 12:21 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,540
Quote:
Originally Posted by phantomii View Post
I installed this version on both my 7" LG tablet as well as my G-Box Q TV streaming device. The menu screens worked very well on my LG tablet but this version did not run on the G-Box Q, the device I really wanna see it work on. Upon starting the app on the G-Box Q I get to the screen which shows my server, but when selecting it I am returned to the Android Desktop. Tried it several times but no success and the same results. Are there any logs or other info I can provide back to assist in future builds? Let me know.
This box looks like it is running Android 4.4, so that should meet the min requirements. In the next release, I've added a new logger to allow log files to be written to the external storage so that they can be easily viewed, and emailed, if necessary. But, right now, the only logging is using android internal logging that that's almost impossible to access without development tools. I don't see a reason why this not work on the gbox... but you'll like have to wait a few builds before it all gets sorted out. I'm not doing another build until I get some very basic video playback working... so it's likely 2-3 weeks before the next build.

I also found (not sure I fixed yet)... an issue whereby the "connection" would fail because the UI was attempting to be resized before it was fully available to render... and that would cause a crash... this was a timing issue... so if this box is sufficiently fast, you might be hitting that issue.... but we won't know until we can get logs
Reply With Quote
  #284  
Old 10-16-2015, 01:13 PM
phantomii phantomii is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2009
Location: North Carolina
Posts: 151
No worries, just wanted to let you know and see if I could help. The box is a quad core and I believe it is pretty fast so maybe your thoughts are correct. We'll see in a few weeks! Thanks again.
Reply With Quote
  #285  
Old 10-16-2015, 01:42 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,540
Quote:
Originally Posted by phantomii View Post
No worries, just wanted to let you know and see if I could help. The box is a quad core and I believe it is pretty fast so maybe your thoughts are correct. We'll see in a few weeks! Thanks again.
It looks like a very nice box... my Nexus player is envious But on the other hand, it works on my nexus player
Reply With Quote
  #286  
Old 10-19-2015, 08:06 AM
clarenceb5 clarenceb5 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2007
Location: Whitby, ON
Posts: 89
Hi, when I saw this post I got very excited. I would love to help get this app working but unfortunately I am not a developer so I can't contribute to development. But I can help with testing. I have a few Nexus devices I can test with, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013) and Nexus 10.
Reply With Quote
  #287  
Old 10-19-2015, 12:28 PM
jm9843 jm9843 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 286
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
I also found (not sure I fixed yet)... an issue whereby the "connection" would fail because the UI was attempting to be resized before it was fully available to render... and that would cause a crash... this was a timing issue... so if this box is sufficiently fast, you might be hitting that issue.... but we won't know until we can get logs
This is a likely candidate for what is happening with the latest public build on the Shield. I wasn't going to say anything until the next build with the logging enabled if it weren't for your comment.
Reply With Quote
  #288  
Old 10-20-2015, 03:22 AM
brewston brewston is offline
Sage Expert
 
Join Date: Apr 2006
Location: Surrey
Posts: 719
Tested this out last night on phone (Nexus 5) and TV (ADT-1) and it looks promising I noticed that the fan art (on both phone & ADT-1) were somewhat pixelated, like it was using a limited colour map - Is this a known issue ?
__________________
Tecra M5, 2 x HD200, 2 x HD300
2 x PCTV 290e
Win 7, Sage 7.1.9, Phoenix 2 STV
Stephane's XMLTV Importer, Digiguide,
Reply With Quote
  #289  
Old 10-20-2015, 03:39 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,540
Quote:
Originally Posted by brewston View Post
Tested this out last night on phone (Nexus 5) and TV (ADT-1) and it looks promising I noticed that the fan art (on both phone & ADT-1) were somewhat pixelated, like it was using a limited colour map - Is this a known issue ?
I'm not known... but at the same token, this project is in such an alpha state, that there are 100s of unknown issues (and few known ones). If you want to track it, you can add it to the issues database on the github project site. https://github.com/OpenSageTV/sagetv-miniclient

I think once we get to a RC phase, I'll start looking at issues.

And I guess I can give an update as to where we are at this point Nothing new has been done to the UI side of things since the last build (there have a been a couple minor things, but nothing major). The focus is still on getting a video to play. I've gone through ExoPlayer, LibVLC, IJKPlayer, and now I'm using libVLC from the VideoLAN sources that I built myself. While I can play a video (in some cases), it's not even at an alpha state yet In all fairness, I'm only getting about an hour a day to work on this, so, the video part is slowly coming. Jeff is helping troubleshoot some issues as well, so, I'm sure we'll eventually get something working.
Reply With Quote
  #290  
Old 10-20-2015, 04:39 AM
brewston brewston is offline
Sage Expert
 
Join Date: Apr 2006
Location: Surrey
Posts: 719
Thanks Sean.

I looked at the 'extender' properties via the web server and the window & display size are set to 1842x1034 which looks a bit odd to me. I'll try to investigate further before adding it as an issue on github

screenshot here :

https://goo.gl/photos/neHcYcayLs8pfRDh9
__________________
Tecra M5, 2 x HD200, 2 x HD300
2 x PCTV 290e
Win 7, Sage 7.1.9, Phoenix 2 STV
Stephane's XMLTV Importer, Digiguide,
Reply With Quote
  #291  
Old 10-20-2015, 05:34 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,540
Quote:
Originally Posted by brewston View Post
Thanks Sean.

I looked at the 'extender' properties via the web server and the window & display size are set to 1842x1034 which looks a bit odd to me. I'll try to investigate further before adding it as an issue on github

screenshot here :

https://goo.gl/photos/neHcYcayLs8pfRDh9
The screen size would be whateven Android is reporting as the "available" screen size... so that's not surprising... I've seen all kinds of values there, but in the end, the app will upscale to the physical displayed size. I've even forced the UI to be 720x480, which upscales to the phsicaly screen size, and it doesn't cause much pixelization.

I see from the screenshot that the client is "unregistered", could the pixelation be something related to the fact that sagetv is causing this because of an unregisted client?
Reply With Quote
  #292  
Old 10-20-2015, 05:57 AM
brewston brewston is offline
Sage Expert
 
Join Date: Apr 2006
Location: Surrey
Posts: 719
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
I see from the screenshot that the client is "unregistered", could the pixelation be something related to the fact that sagetv is causing this because of an unregisted client?
I'd not reinstalled the placeshifter licence after the last rebuild but it's installed now and hasn't affected the problem ie it's still pixelated. I'll keep playing around with this..
__________________
Tecra M5, 2 x HD200, 2 x HD300
2 x PCTV 290e
Win 7, Sage 7.1.9, Phoenix 2 STV
Stephane's XMLTV Importer, Digiguide,
Reply With Quote
  #293  
Old 10-20-2015, 07:30 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,540
Quote:
Originally Posted by brewston View Post
I'd not reinstalled the placeshifter licence after the last rebuild but it's installed now and hasn't affected the problem ie it's still pixelated. I'll keep playing around with this..
Do you get pixelation if you run the placeshifter on the desktop?
Reply With Quote
  #294  
Old 10-20-2015, 03:25 PM
Jabroni's Avatar
Jabroni Jabroni is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 251
For those interested in getting some Nexus Players to try the betas of this great work in progress, theres currently a deal on Target for this units.. I just grabbed 2 for 24.99 each And got another 2 by pricematching at bestbuys. (YMMV)

Original thread @ slickdeals
Quote:
hxxp://slickdeals.net/f/8168644-nexus-player-on-clearance-at-target-for-24-98-ymmv?src=SiteSearchTest2

@Stuckless:
Have u though on opening a bounty for your work?? Would be a great idea so all the comunity can somehow give back something to the devs involved for their work / time. Would be nice to have a bounty subforum and ppl would put in money towards X or Y feature they would like to see on Sage
__________________
SageTV 7.1.9 / Phoenix
Captures: 1x Genpix Skywalker DVB4Sage / 1x 7500 Prof DVBS2 Tunner DVB4Sage / 1x HD HomeRun / 1x Slingbox M1 / 1x Colossus HD
Extender: 2x HD200 / 1x HD300


Last edited by Jabroni; 10-20-2015 at 03:29 PM.
Reply With Quote
  #295  
Old 10-20-2015, 05:18 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,540
Quote:
Originally Posted by Jabroni View Post
For those interested in getting some Nexus Players to try the betas of this great work in progress, theres currently a deal on Target for this units.. I just grabbed 2 for 24.99 each And got another 2 by pricematching at bestbuys. (YMMV)

Original thread @ slickdeals
You guys (ie, non-canadians) get all the great deal

Quote:
Originally Posted by Jabroni View Post
@Stuckless:
Have u though on opening a bounty for your work?? Would be a great idea so all the comunity can somehow give back something to the devs involved for their work / time. Would be nice to have a bounty subforum and ppl would put in money towards X or Y feature they would like to see on Sage
I have given this some thoughts... Especially since it could be a way for me to buy to hardware for testing (like the Shield and QBox 2)... Not sure I'm there, yet... I'd like to get some basic playback working.... (That being said, I have had people PM me for paypal id to donate money, which is sean at stuckless dot org) Thing is... i can't make any promises... even if people donate... so no one should feel like doing so. I do what I do because I actually enjoy the challenge. I might never succeed, but at least I tried
Reply With Quote
  #296  
Old 10-21-2015, 07:44 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,540
Well... about 40+ emails later... with Jeff's help... I have some videos playing. This is slow going... but good progress.

I may push out a build this weekend (arm only)... but keep in mind, it can play some videos, but seeking is still not working.
Reply With Quote
  #297  
Old 10-22-2015, 10:26 AM
phantomii phantomii is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2009
Location: North Carolina
Posts: 151
I will retry this on the G-Box (as well as my tablet) and assuming you have incorporated the potential fix for the "connection" would fail because the UI was attempting to be resized before it was fully available to render mentioned above, maybe we will have success!!! I will try the release (and all future ones) and let you know!

John
Reply With Quote
  #298  
Old 10-22-2015, 10:39 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,540
Quote:
Originally Posted by phantomii View Post
I will retry this on the G-Box (as well as my tablet) and assuming you have incorporated the potential fix for the "connection" would fail because the UI was attempting to be resized before it was fully available to render mentioned above, maybe we will have success!!! I will try the release (and all future ones) and let you know!

John
There is still a couple of things that I need to do before I can do another release. One of them is actually look at this fix Since I hit it so very rare, I haven't fully tracked it down yet. The other thing is to enable logging to the SD card so that we can better view the log when there are issues. The latter is probably even more important, since if we can capture a log, then we can pinpoint exactly why something is failing.

I may need to add a setting page to turn on/off logging to the SD card, and we'll eventually need a setting screen to configure other things as well.

I'm optimistic that perhaps I can get a build out this weekend... but no promises.
Reply With Quote
  #299  
Old 10-24-2015, 08:41 AM
KarylFStein KarylFStein is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Apr 2006
Location: Westland, Michigan, USA
Posts: 999
FYI, I installed this on a Galaxy Tab S and an nVidia SHIELD TV. Looks great on the Tab! I have the same problem as others on the SHIELD, (closes right after selecting the server).
__________________
Home Network: https://karylstein.com/technology.html
Reply With Quote
  #300  
Old 10-25-2015, 07:53 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,540
Dev Update

I think I know why the NVIDIA Shield does not work. I think the Shield is 64bit. The means that I'll need 64bit native libraries for ALL the native components that I use, which is quite a few

I'm pretty sure the components that I use all have 64bit counterparts... but, I need to restructure the project, and start creating hardware specific builds for armv7, arm 64bit, and x86. This is going to take some time I also think the new FireTV is 64bit as well... I don't recall if people did it working on FileTV or not.

So, in short, it's likely there won't be a build this week. Also, since I don't have a Shield, this will be hard for me to verify and test.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Finally, a fully functional SageTV client on android and iphone! mkanet SageTV v7 Customizations 12 01-12-2013 12:22 AM
SageTV Placeshifter for Android nyle SageTV Placeshifter 5 12-31-2011 10:40 AM
Sage should get an android client running on this Deacon Crusher Hardware Support 1 09-29-2010 11:30 AM
Android client? equalize SageTV Placeshifter 1 07-22-2010 09:37 AM


All times are GMT -6. The time now is 11:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.