SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Mac Edition

Notices

SageTV Mac Edition Discussion related to the SageTV Media Center for Mac edition. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV Mac edition should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-05-2011, 12:36 PM
warkeke warkeke is offline
New Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 4
New Mac user needs a little SageTV help...

I have already spent a lot of time reading threads to try and answer my own questions, but I haven't completely pieced together all of the information I need related to switching from a Windows XP Sage server setup to a Mac Sage setup.

I won't likely use the iMac to view shows but just need it to act as the SageTV server and record shows, etc. I have a HD100 that we will use to schedule and watch recordings.

My questions:

1. Knowing that I can Bootcamp an XP machine with Sage on it or run it on a Parallels/Fusion VM, is there a compelling reason to get the Mac version of SageTV since I already own the Win version? My real issue is how to not leave the Mac powered on 24/7 so that recordings will occur if I am running SageTV under Bootcamp or on a Parallels/Fusion Win VM within OS X. Any thoughts on whether the Win version of SageTV can wake up the iMac to record shows in either of the scenarios in the previous sentence? From other posts it appears the Mac version of SageTV doesn't wake up for SageTV.

2. If running Win SageTV on the iMac via Bootcamp, it is necessary to get a Mac compatible USB TV tuner or will a Windows version work. I recognize that a Mac version would likely be required running a VM with Win SageTV, but wondered about hardware compatibility using Bootcamp. I am still on old school analog cable so I just need a USB tuner that I can plug the coax into. Any recommendations one way or another for that?

Thanks,

Kent

Last edited by warkeke; 01-05-2011 at 12:44 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-05-2011, 01:18 PM
warkeke warkeke is offline
New Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 4
After giving this a bit more thought, I'm pretty sure the Bootcamp option won't work since rebooting into OS X will effectively shut down the Win SageTV Service, correct? It would be a bit silly to set up a brand new iMac to only run Win XP all the time at the risk of shutting down SageTV...

So I guess I just need answers to my questions related to running SageTV in Parallels or Fusion.

Thanks for the help,

Kent
Reply With Quote
  #3  
Old 01-05-2011, 03:18 PM
mayamaniac's Avatar
mayamaniac mayamaniac is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2004
Posts: 2,177
USB tuners should work in bootcamp WinXP. As for WinXP waking the iMac to record in SageTV, that I'm not sure of. You will have to test it.
__________________
Mayamaniac

- SageTV 7.1.9 Server. Win7 32bit in VMWare Fusion. HDHR (FiOS Coax). HDHR Prime 3 Tuners (FiOS Cable Card). Gemstone theme.
- SageTV HD300 - HDMI 1080p Samsung 75" LED.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help needed from Mac user tmiranda SageTV Studio 7 07-24-2010 03:46 PM
Mac Pro as SageTV server + Mac mini as clients? p0ddie SageTV Mac Edition 14 07-17-2009 02:46 PM
Tips for a Newbie Mac User? reggie14 The SageTV Community 0 03-09-2009 11:20 PM
Sage TV/Mac user poll soulprops77 General Discussion 6 07-18-2006 01:38 PM
Attn: MAC users (Burning SageTV recordings on a MAC) flavius General Discussion 8 09-19-2005 08:59 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.